Umetanje slike korišćenjem čitača ekrana u usluzi PowerPoint Online

Umetanje slike korišćenjem čitača ekrana u usluzi PowerPoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Koristite PowerPoint Online uz tastaturu i čitač ekrana kao što je JAWS ili Narator, ugrađeni čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste umetali medijske datoteke u prezentaciju. Zainteresujte publiku pomoću grafička, zvuka i video sadržaja na slajdovima.

Napomene : 

 • Ako koristite narator uz Windows 10 Fall Creators Update, morate da isključite režim skeniranja da biste uredili dokumente, unakrsne tabele ili prezentacije pomoću usluge Office Online. Više informacija potražite u članku Isključite virtuelni režim ili režim pregledača u čitačima ekrana u Windows 10 Fall Creators Update.

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u usluzi PowerPoint Online.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite JAWS. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite PowerPoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se PowerPoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za PowerPoint Online.

Da biste koristili PowerPoint Online morate da se prijavite na svoj Microsoft nalog. Ako još nemate Microsoft nalog, možete da se upišete za Microsoft nalog.

U ovoj temi

Dodavanje slike sa uređaja

Izaberite sliku koja je na vašem uređaju da biste je dodali u prezentaciju.

 1. Da biste prešli na traku sa menijima, pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete „Traka sa menijima, izabrana kartica ’Početak’“. (U Naratoru čujete „Stavka kartica ’Početak’“.)

 2. Pritiskajte taster Tab da biste fokus premestili na karticu Umetanje. Čujete „Kartica ’Umetanje’“. (U Naratoru čujete „Stavka kartica ’Umetanje’“.) Da biste izabrali karticu Umetanje i otvorili podmeni Umetanje, pritisnite razmaknicu. Čujete „Novi slajd“. (U Naratoru čujete „Nova stavka“.)

 3. Pritiskajte taster Tab za kretanje kroz stavke podmenija i izaberite Slika. Čujete „Dugme ’Slika’“.

 4. Pritisnite taster Enter. To otvara dijalog Izbor datoteke za otpremanje sa fokusom na polju Ime datoteke. Čujete „Dijalog ’Odaberite datoteku za otpremanje’. Ime datoteke“. Krećite se kroz ovaj dijalog kao što biste se kretali kroz bilo koji sličan dijalog za izbor datoteke.

 5. Da biste postavili izabranu sliku u prezentaciju, izaberite stavku Otvori. Fokus je na slici, a meni Oblikovanje alatki za slike je otvoren.

Dodavanje slike sa interneta

Prilikom korišćenja slika ili clip art kolekcije iz usluge Bing vi ste odgovorni za poštovanje autorskih prava, a filter za licence u usluzi Bing može da vam pomogne da odaberete koje slike da koristite.

 1. Da biste prešli na traku sa menijima, pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete „Traka sa menijima, izabrana kartica ’Početak’“. (U Naratoru čujete „Stavka kartica ’Početak’“.)

 2. Pritiskajte taster Tab da biste fokus premestili na karticu Umetanje. Čujete „Kartica ’Umetanje’“. (U Naratoru čujete „Stavka kartica ’Umetanje’“.)

 3. Da biste izabrali karticu Umetanje i otvorili podmeni Umetanje, pritisnite razmaknicu. Čujete „Novi slajd“. (U Naratoru čujete „Nova stavka“.)

 4. Pritiskajte taster Tab za kretanje kroz stavke podmenija i izaberite Slike na mreži. Čujete „Dugme ’Slika na mreži’“.

 5. Pritisnite taster Enter. To otvara dijalog Umetanje slika sa fokusom na polju Pretraži Bing. Čujete „Pretraži Bing“.

 6. Otkucajte termine za pretragu, a zatim pritisnite taster Enter. Rezultati pretrage će se pojaviti sa fokusom na prvoj slici. Čujete ime prve slike.

 7. Krećite se kroz rezultate pretrage slika pomoću tastera sa strelicama. Čujete ime svake datoteke kako ona bude izabrana. Kada pronađete sliku koju želite da koristite, pritisnite taster Enter. To bira sliku i smešta je u vašu prezentaciju. Fokus je na slici, a meni Oblikovanje alatki za slike je otvoren.

Dodavanje video zapisa sa interneta

Pretražite ogromnu kolekciju na sajtu YouTube da biste pronašli video za prezentaciju.

 1. Da biste prešli na traku sa menijima, pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete „Traka sa menijima, izabrana kartica ’Početak’“. (U Naratoru čujete „Stavka kartica ’Početak’“.)

 2. Pritiskajte taster Tab da biste fokus premestili na karticu Umetanje. Čujete „Kartica ’Umetanje’“. (U Naratoru čujete „Stavka kartica ’Umetanje’“.)

 3. Da biste izabrali karticu Umetanje i otvorili podmeni Umetanje, pritisnite razmaknicu. Čujete „Novi slajd“. (U Naratoru čujete „Nova stavka“.)

 4. Koristite taster Tab da biste prešli na dugme Video na mreži. Čujete „Video na mreži“. Pritisnite taster Enter. To otvara dijalog Umetanje video zapisa. Fokus će biti na polju za pretragu. Čujete „Dijalog. Pretražite YouTube“.

 5. Otkucajte termine za pretragu, a zatim pritisnite taster Enter. Rezultati pretrage će se pojaviti sa fokusom na prvoj stavci na listi rezultata. Čujete „Dijalog, U redu, Otkaži“, a zatim Narator izgovara naslov prvog video zapisa u rezultatima pretrage.

 6. Koristite tastere sa strelicama za kretanje na listi rezultata pretrage. Narator će izgovarati ime svakog video zapisa kako bude izabran. Kada pronađete video koji želite da koristite, pritisnite taster Enter. To bira video i smešta ga u vašu prezentaciju. Fokus je na video zapisu, a meni Oblikovanje alatki za crtanje je otvoren.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za rad sa slajdovima u programu PowerPoint

Pravljenje prezentacije na mreži pomoću čitača ekrana

Tasterske prečice u usluzi PowerPoint Online

Osnovni zadaci za kreiranje prezentacije u programu PowerPoint pomoću čitača ekrana

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×