Umetanje povezanog Excel grafikona u programu PowerPoint 2010

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da umetnete i da povežete grafikona iz Excel radne sveske u PowerPoint prezentaciju. Kada uređujete podatke u unakrsnu tabelu, grafikon na PowerPoint slajdu mogu se lako ažurirati.

Da biste umetnuli povezanog Excel grafikona u programu PowerPoint 2010, uradite sledeće:

 1. Otvorite Excel radnu svesku koja sadrži grafikon koji želite.

  Napomene : 

  • Radna sveska mora biti sačuvana pre nego što se podaci grafikona se može povezati u PowerPoint datoteku.

  • Ako se Excel datoteke u drugu fasciklu, prelome vezu između grafikona u PowerPoint prezentaciji i podataka u Excel unakrsnu tabelu.

 2. Izaberite grafikon.

 3. Na kartici Početak , u grupi Ostava kliknite na dugme Kopiraj Dugme „Kopiraj“ .

 4. Otvorite PowerPoint prezentacije koji želite i izaberite slajd na koji želite da umetnete grafikon u.

 5. Na kartici Početak , u grupi Ostava kliknite na strelicu ispod stavke Nalepi, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Ako želite da grafikon da biste zadržali njegov izgled i izgled iz Excel datoteke, izaberite stavku Zadrži u izvornom obliku i Poveži podatke Dugme „Zadrži u izvornom obliku i poveži podatke“ .

  • Ako želite da grafikon da biste koristili izgled i izgled PowerPoint prezentacije, izaberite stavku koristi odredišnu temu i Poveži podatke Dugme „Koristi odredišnu temu i poveži podatke“ .

Savet : Kada želite da ažurirate podatke u programu PowerPoint datoteku, izaberite grafikon, a zatim u okviru Alatke za grafikone, na kartici Dizajn , u grupi podataka , izaberite stavku Osveži podatke. Više informacija o tome kako da biste uredili podatke u grafikonu potražite u članku Uređivanje podataka u grafikonu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×