Umetanje polja za objedinjavanje pošte

Umetanje polja za objedinjavanje pošte

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada pokrenete Objedinjavanje pošte, Objedinjavanje nalepnicaili pismo za objedinjavanje i povežete dokument sa liste slanja, možete da dodate polja za objedinjavanje pošte da biste prilagodili sadržaj. Polja za objedinjavanje potiču iz naslove kolona na listi slanja (poznat i kao "izvor podataka"). Evo primera izgleda polja u Excel listu slanja u dokument za objedinjavanje pošte.

Podaci povučeni u polja za objedinjavanje pošte

Polja za objedinjavanje pošte da umetnete izvlačenje informacije sa liste slanja, prilagođavanje svaku kovertu, e-poruku, oznake ili slovo.

Da biste sačuvali ste uradili postavljanja svakog pojedinačnih polja u dokumentu, Word uključuje alatke adresni blok i red za pozdrav, koji dodali sva polja za adresu ili Pozdrav, tako da ne morate da dodate svako polje jedan po jedan.

Dodavanje adresnog bloka

Da biste lako dodali adresnog bloka pismo, koverte ili nalepnice koristite alatku za Adresni blok .

 1. Kliknite na mesto na koje želite da dodate adresnog bloka u dokumentu.

 2. Odaberite adresnog bloka

Umetanje polja za objedinjavanje „Adresni blok“

Napomena : Ako je komanda Adresni blok nedostupna, izaberite stavku Izbor primalaca i odaberite vrstu liste slanja koju koristite – Outlook kontakte, Excel unakrsnu tabelu ili .mdb datoteku koju ste prethodno kreirali u programu Word. Ako još nemate listu slanja, izaberite stavku Otkucaj novu listu da biste kreirali listu u programu Word.

Word vam daje opcije da ime u adresi učinite manje ili više formalnim.

Savet : Da biste sa adresom nalepnice jednostruki prored, izaberite polje "adresni blok", kliknite na Raspored na stranici (Word 2013) ili raspored (Word 2016) i unesite broj 0 u poljima pre i posle u okviru Prored.

Razmak između pasusa

Da biste bili sigurni da će adrese u Excel unakrsnoj tabeli ispravno proći kroz objedinjavanje, pogledajte članak Oblikovanje brojeva, datuma i drugih vrednosti objedinjavanja pošte u programu Excel.

Dodavanje reda za pozdrav

Da biste dodali standardni pozdrav e-poruku ili slova, koristite alatku za Red za pozdrav

 1. Kliknite na mesto na koje želite da dodate pozdrav u dokumentu.

 2. Odaberite stavku red za pozdrav.

  Snimak kartice "pošiljke" u programu Word, koja prikazuje komandu "red za pozdrav" kao istaknuti.

  Napomena : Ako komanda " Red za pozdrav " je nedostupna, odaberite stavku Izbor primalaca i izaberite željenu vrstu liste slanja koristite –Outlook kontakata, u Excel unakrsnu tabeluili .mdb datoteku koju ste kreirali ranije u programu Word. Ako još nemate liste slanja, izaberite stavku Kucanje nove liste da biste kreirali listu u programu Word.

 3. Odaberite stil imena koji želite da koristite i podesite druge opcije.

  Opcije reda za pozdrav

  Savet : Da biste bili sigurni Word pronalazi imena i adrese na listi odaberite Upoređivanje polja. Proverite da li polja koja želite, pojavljuju se na listi. Ako polje koje želite kaže da Ne odgovara, izaberite stavku padajuće liste za to polje, a zatim odaberite ime kolone koji se podudara sa tu kolonu na listi.

 4. Da biste se uverili da je polje oblikovano onako kako želite, markirajte celo polje, uključujući oznake na svakom kraju.

  Polje reda za pozdrav u dokumentu za objedinjavanje pošte

 5. Odaberite stavke početak, a zatim potvrdite izbor u polju font i veličinu fonta.

  Grupa „Font“ na kartici „Početak“

 6. Odaberite stavku Prored da biste se uverili da se prored podudara sa proredom u ostatku dokumenta.

  Opcija „Prored“ na kartici „Početak“

Kada dodate polja koja želite da objedinite, otkucajte informacije koje želite da budu iste u svakoj pisma, e-pošte, koverti ili nalepnici kreirajte tokom objedinjavanja.

Dodavanje polja za pojedinačne objedinjavanje

Ako želite da dodate informacije sa liste slanja u dokument, možete dodati polja za objedinjavanje jedan po jedan.

 1. Kliknite na mesto na koje želite da dodate polje za objedinjavanje pošte u dokumentu.

 2. Odaberite padajućem nadole pored dugmeta Umetni polje za objedinjavanje, a zatim izaberite ime polja.

  Meni „Umetanje polja za objedinjavanje“ sa dostupnim poljima

 3. Ako ne vidite ime polja na listi, kliknite na dugme Umetni polje za objedinjavanje .

  Dugme „Umetni polje za objedinjavanje“

 4. Odaberite stavku Polja baze podataka da biste videli listu polja u izvoru podataka.

 5. Napomena : Ako ne vidite polja iz izvora podataka, pogledajte ako dokument je povezan sa izvorom ispravne podatke. Odaberite stavku Uredi listu primalaca i potvrdite da je Izvor podataka polje podudara izvor nameravate da koristite.

 6. Odaberite stavku Umetanje.

Napomena : Ako neki od brojeva, valuta ili datuma nisu ispravno oblikovani, pomoć potražite u članku Oblikovanje brojeva, datuma i drugih polja pri objedinjavanju pošte.

Korišćenje polja za napredno objedinjavanje pošte

Kada kreirate slovo ili e-pošte svim klijentima i želite poruku da kažete stvari u zavisnosti od različitih vrednosti u određena polja u izvoru podataka – možete da koristite pravila da biste popunili polja. Na primer, fakture može uključivati reči "Krajnji prošlosti" Ako je krajnji rok za dospeli saldo u prošlosti.

Da biste podesili pravilo i napredno polje, na kartici Pošiljke , u grupi pisanje i Umetanje polja odaberite pravila i izaberite željenu vrstu polje koje želite da dodate.

Dugme „Pravila“ za otvaranje menija pravila

Više informacija o tome kako možete da koristite pravila za objedinjavanje pošte potražite u članku Podešavanje pravila za objedinjavanje pošte

Objedinjavanje pošte do kraja uputstva u članku Korišćenje Word objedinjavanja pošte za e-poštu, objedinjavanja pošte za nalepniceili Korišćenje objedinjavanja pošte za personalizaciju pisama

Dodavanje datuma ili vremena

Umetanje trenutnog datuma i/ili vremena u vašem dokumentu idite kartici " Umetanje " na traci i izaberite datum & vreme sa grupa " tekst ". U dijalogu datum i vreme izaberite format koji se podudara sa koju želite da umetnete. Kliknite na dugme u redu da biste umetnuli izbor.

Savet : Ako želite da se automatski ažuriraju na trenutni datum i vreme svaki put kada otvorite dokument u budućnosti datuma ili vremena, odaberite polje za potvrdu automatski ažuriraj pre nego što kliknete na dugme u redu.

Takođe pogledajte

Da li imate pitanja o programu Word objedinjavanja pošte koje smo nije odgovori ovde?

Objavite pitanje u Word Answers zajednice

Pomozite nam da poboljšamo Word

Da li imate predloga o tome kako možemo da poboljšamo Word? Ako je tako, posetite Word UserVoice i obavestite nas!

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×