Umetanje podataka iz obrasca u zaglavlje ili podnožje

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako želite da se podaci obrasca štampaju u zaglavlju ili podnožju obrasca kada ga korisnik odštampa, u zaglavlje ili podnožje možete da umetnete polje. Na primer, ako želite da se ime i obračunska jedinica zaposlenih automatski štampaju na dnu obrasca izveštaja o troškovima, u polje Odštampaj obrazac sa ovim podnožjem možete da umetnete referencu na odgovarajuće polje u izvor podataka. Kada korisnik upiše ime i izabere obračunsku jedinicu, te informacije će se automatski prikazati na dnu odštampanog obrasca.

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Zaglavlje i podnožje stranice.

 2. Izaberite karticu Postavke štampanja.

 3. U okviru menija Zaglavlja i podnožja stranica, izaberite stavku Zaglavlje ili Podnožje.

 4. U Format zaglavlja ili Podnožja Format u dijalogu, otkucajte tekst koji želite u okviru Štampanje obrazac sa ovim zaglavljem ili odštampate obrazac sa ovim podnožjem . Postavite kursor na mesto gde želite da podaci iz obrasca da se pojavi.

 5. U okviru Umetni automatski tekst izaberite stavku Polje.

 6. U dijalogu Izbor polja ili grupe izaberite polje koje sadrži podatke koji treba da se pojave u zaglavlju ili podnožju.

 7. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

 8. Unesite podatke u kontrolu koja je povezana sa poljem koje ste odabrali u koraku 5.

 9. Da biste testirali kako će izgledati promene na odštampanom obrascu, kliknite na dugme Pregled pre štampanja Slika dugmeta na standardnoj traci sa alatkama. Podatke ste otkucali u kontrolu u 8 treba da se pojavi u zaglavlje ili podnožje.

  Napomena : Headers and footers appear only in the Print Preview window and in the printed form, and will not appear in the regular Preview window.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×