Umetanje oznake u Office dokument

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako radite sa dokumentom koji je sačuvan u biblioteku na SharePoint lokaciji gde smernice koje zahtevaju Umetanje oznake na snazi je kao deo smernica za upravljanje informacijama, možda ćete morati da umetnu oznaku u Office datoteku kada sačuvate ili ga odštampate.

Važno: Oznake su obustavljena u sistemu SharePoint 2013 i novijim verzijama. Više informacija potražite u članku obustavljene funkcije i izmenjena funkcionalnost u programu Microsoft SharePoint 2013.

U ovom članku

Pregled

Ručno Umetanje oznake

Umetanje oznake kada sačuvate ili štampanje

Pregled

Oznake pruža način za organizaciju da biste uključili svojstva dokumenta (ili metapodatke o dokumentu) u dokumentu. Na primer, kompaniji može zahtevati da beleške sa sastanaka sa klijentima biti označene kao prekriveni Advokatska privilegija.

Ne mogu da umetnu oznaku u dokumentu dok administrator lokacije ili menadžer liste konfiguriše odgovarajuće smernice za biblioteku ili listu. Da biste saznali više o definisanju smernice za upravljanje informacijama, potražite u članku Kreiranje smernica za upravljanje informacijama za kolekciju lokacija. Ako postoji takva politika, pojavljuje se komanda " oznake " na kartici " Umetanje " tako da možete da umetnete oznake.

Bilo koji dokument koji je već postoji u listi ili biblioteci kada se uspostavi smernice se ne dodeljuje oznaku (koji je samim tim nije moguće umetnuti) dok se dokument odjavljene i ponovo ne prijavi. Dokumenti koji su otpremljene na listu ili biblioteku sa smernice za oznake već efektivno se automatski dodeljuje oznake koje se mogu umetnuti odmah.

Vrh stranice

Ručno Umetanje oznake

U zavisnosti od toga kako je konfigurisan smernice za oznake, koje se može zahtevati da umetnu oznake u dokumente koji se nalaze u bibliotekama na lokaciji Office SharePoint Server 2007 .

Napomena: Ne možete da promenite oblikovanje oznake, kao što je veličina fonta ili teksta. Oblikovanje određen je administrator lokacije ili menadžer liste kada je ta osoba kreira smernice za označavanje.

 1. Ako biblioteka nije već otvorena, kliknite na njeno ime na traci za brzo pokretanje.

  Ako ime biblioteke ne pojavljuje na traci za brzo pokretanje, kliknite na dugme Prikaži sav sadržaj lokacije, a zatim kliknite na ime biblioteke.

 2. Postavite pokazivač na dokument koji želite, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim kliknite na dugme Uredi u ime programa Microsoft Office – na primer, Uređivanje u programu Microsoft Office Word.

 3. Postavite kursor na mestu u dokumentu gde želite da umetnete oznaku.

 4. Na kartici Umetanje , u grupi bar koda izaberite oznaku.

  Komande „Bar kôd“ i „Oznaka“ na traci

  Napomena: Komanda " oznake " se pojavljuje na kartici Umetanje samo ukoliko su smernice za oznake primenjene za dokumenta na serveru.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali promene.

Vrh stranice

Umetanje oznake kada sačuvate ili štampanje

Biblioteke na SharePoint lokaciji mogu da sadrže smernice za oznake koja zahteva da umetnu oznaku kada sačuvate ili štampanje dokumenta.

Ako dokument već ne sadrži oznaku prilikom čuvanja ili štampanja, bićete upitani da umetnete. Ako kliknete na dugme da kada budete upitani, oznake se umeće na podrazumevanoj lokaciji.

 • Ako je datoteka samo za čitanje, oznake se umeće na trenutnu lokaciju se kursor.

 • Ako je datoteka u režimu uređivanja, oznake se umeće na podrazumevanoj lokaciji.

  • U programu Word    Oznake se umeće u zaglavlje na prvoj stranici dokumenta.

  • U programu Excel    Oznake se umeće u prvu ćeliju prvog radnog lista u radnoj svesci.

  • U programu PowerPoint    Oznake se umeće u centar na prvi slajd u prezentaciji.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×