Umetanje oznake potvrde ili drugog simbola

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Potvrde (poznat i kao „podeljaka oznaku”), razlomaka ili drugi simbol možete lako ubaciti u Word dokumenti, PowerPoint prezentacije i Excel radne sveske.

Najvažnije da biste razumeli kada Umetanje simbola, razlomaka, specijalne znakove ili međunarodne znakove da je koristite font kritičnih. Ne svi fontovi imaju iste znakove u njima, na primer slon font ima znakova za razlomke u njemu dok ne Verdana. Kao rezultat važno je da koristite pravi font da biste pronašli simbola ili znakova koji želite.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Šta želite da umetnete.

Ako želite da koristite u ASCII ili Unikod kodova da biste umetnuli znakove sa tastature u članku: Umetanje potvrde ili drugih simbola pomoću tastature pomoću ASCII ili Unikod kodova znakova.

Ove oznake su statične simbole. Ako tražite interaktivne za potvrdu koje možete da kliknete da potvrdu ili opozovite izbor, pogledajte članak: Dodavanje polja za potvrdu ili dugmeta opcije (Excel) ili Pravljenje liste za proveru u programu Word.

Simbol kao što je valuta (y), muziku (i) ili oznake potvrde (✔)

 1. Postavite kursor na mesto u datoteci na mesto gde želite da umetnete simbol.

 2. Na kartici Umetanje izaberite stavku Simbol.

  Komanda „Simbol“ na kartici „Umetni“
 3. Ako vidite željeni simbol navedene na toj galeriji, kliknite na njega da biste umetnuli. U suprotnom, kliknite na dugme Još simbola da biste otvorili dijalog simbol

  Liste specijalnih znakova koji su dostupni kao deo Wingdings fonta.
 4. Pomeranje nagore ili nadole da biste pronašli simbol koji želite da umetnete.

  Drugi font skupa često imaju različite simbole u njima i simbole za najčešće korišćene u font Segoe UI Symbol postavljene. Koristite birač fonta iznad liste simbol da biste izabrali font koji želite da pregledate.

 5. Kada pronađete željeni simbol, kliknite dvaput na nju. Simbol će biti umetnuta u datoteci. Možete izabrati stavku Zatvori sada osim ako ne želite da biste umetnuli dodatne simbole.

Savet: Ako želite da bi vaš simbol veća ili manja, izaberite je i koristite postavku veličinu fonta.

Ako ćete da biste umetnuli simbol iste često, razmislite o podešavanju automatskog ispravljanja da biste ga umetnuli za vas. Možete da pronađete dodatne informacije o ovde: Umetanje potvrde ili drugih simbola pomoću automatskog ispravljanja.

Specijalni znak kao što su crta ili oznake odeljaka (#)

 1. Izaberite mesto na koje želite da umetnete specijalni znak.

 2. Kliknite na dugme Umetni > simbol > još simbola.

 3. U dijalogu simbol , izaberite karticu Specijalni znaci .

  Na kartici „Specijalni znakovi“ kliknite na red „Razmak između reči na kome se ne može prelomiti red“ da biste ga markirali, a zatim izaberite stavku „Umetni“.
 4. Dvaput kliknite na znak koji želite da umetnete.

  Savet: Mnogi od specijalnih znakova imaju tasterske prečice za povezane sa njima. Ako želite da umetnete u budućnosti ponovo taj specijalni znak, samo pritisnite taster prečicu. ALT + CTRL + C umeće simbol autorskog prava (©), na primer.

 5. Kada ste završili sa Umetanje specijalnih znakova, kliknite na dugme Zatvori .

Razlomke (1/3, 2/5)

Neke razlomke (1/4, 1/2 i 3/4) automatski prebaci na znak za razlomak (¼, ½, ¾) kada ih unesete. Ali od drugih (1/3, 2-3, 1/5, itd.) tako da ako želite da umetnete one kao simboli ćete morati da koristite za umetanje simbola proces.

 1. Kliknite na mesto na koje želite da umetnete razlomak.

 2. Kliknite na dugme Umetni > simbol > još simbola.

 3. Sa padajuće liste podskup , odaberite stavku Oblici brojeva.

  Izaberite stavku oblici brojeva u dijalogu "podskup" da biste prikazali razlomke i druge matematičkih simbola

  Napomena: Ne svi fontovi imaju podskup broj obrazaca. Ako ne vidite broj obrazaca podskup dostupna za vaš font, moraćete da koristite drugi font, kao što su Calibri, da biste umetnuli sa znacima za razlomke.

 4. Kliknite dvaput na razlomka koji želite da umetnete.

 5. Kliknite na dugme Zatvori.

Samo nekolicinu zajednički razlomke imaju simbol koji možete da zamenite. Za više neobično razlomke, kao što su 8/9, možete simulirati simbol tako što ćete postaviti numerator kao eksponentni tekst i denominator kao indeksni tekst. Dodatne informacije potražite u članku Umetanje indeksnog ili eksponentnog teksta.

Međunarodni znakove kao što su ¿ili smo

Ako planirate da otkucate na drugim jezicima često treba da razmotrite prebacivanje raspored tastera na tastaturi za taj jezik. Mogu da pronađem više informacija o tome na Omogućavanje ili promena jezika rasporeda tastera na tastaturi.

Za jednokratno znakove koji su uvek tasterske prečice u sistemu Office da to uradite. Na primer:

 • KOMBINACIJU TASTERA CTRL + SHIFT + ALT +? Umeće na?

 • CTRL + SHIFT + ~ iza odmah po „za” će umetnuti vas.

 • CTRL + SHIFT +: iza odmah po „e” će umetnuti smo.

Kompletan Vodič za korišćenje tastature za umetanje međunarodnih znakova u članku: tasterske prečice za međunarodne znakove.

Umetanje potvrde ili drugi simbol korišćenja tastature pomoću ASCII ili Unikod kodovi znakova

Kôd znaka simbola možete da koristite i kao tastersku prečicu. Simboli i Specijalni znakovi su ili umetnute pomoću ASCII ili Unikod kodova. To možete zaključiti koji je koja kada tražite kôd znaka.

 1. Idite na karticu " Umetanje " na traci i kliknite na simbol > Još simbola kao da biste umetnuli simbol pomoću dijaloga.

 2. Pomeranje nagore ili nadole na listi da biste pronašli željeni simbol; Imajte na umu da možda ćete morati da biste promenili font ili podskup da biste ga pronašli.

  Savet: U font Segoe UI Symbol ima vrlo velike kolekcije Unikod simbola koje možete odabrati.

 3. Pri dnu, desno, videćete poljima za potvrdu za kôd znaka i iz:. Kôd znaka je šta možete da unesete da biste umetnuli simbol sa tastature i iz: vam govori koju vrstu znak je. Ako iz: piše „Unikod (heksadecimalni” je Unikod znaka). Ako iz: piše „Simbol (decimalni)” a zatim je ASCII znaka.

Na iz polja vam saopštava da je Unikod simbola

Unikod

Na iz polja vam saopštava da je to simbol ASCII

ASCII

Umetanje Unikod znakova

 1. Otkucajte kôd znaka gde želite da umetnete Unikod simbola.

 2. Pritisnite tastere ALT + X da biste konvertovali kôd za simbol.

Saveti: 

 • Ako ne dobijete znak ste očekivali, proverite da li imate ispravan font izabrana.

 • Ako ste postaviti na Unikod znak neposredno iza drugog znakova, na primer postavite 0300 koda odmah nakon što slovo „a” kao ovu reč „a0300” može da pokušavate da umetnete znak sa kôd znaka 5 - „a0300”. Ali ako zaista želite da samo 0300 se konvertuju u znak šta možete da uradite je izbor 0300 uz pomoć miša pre nego što pritisnete taster ALT + X. Zatim Word će samo Konvertovanje izabranog teksta - 0300 - znak (u ovom slučaju „a”) ̀̀̀.

Umetanje ASCII znakova

Napomene: 

 • Morate da koristite numeričku tastaturu na tastaturi da biste otkucali brojeve; Ovo neće funkcionisati ako koristite brojeve duž vrha na tastaturi. Prilikom kucanja brojeva proverite da li ste pritisnuli taster Num Lock kako biste uključili numeričku tastaturu.

 • Sve ASCII kodovi znakova su dugačke četiri cifre. Ako je kôd znaka želite manja od četiri cifre morate da dodate nule na početak da biste dobili produžite. Na primer: 249 je unet kao 0249. 85 je unet kao 0085 i tako dalje.

 1. Na kartici Početak , u grupi Font promenite font u Wingdings.

  Birač fonta razvijenu fontom Wingdings izabran.
 2. Pritisnite i držite taster ALT i otkucajte kôd znaka na numeričkoj tastaturi. Ne zaboravite da biste dodali sve početne nule treba da biste došli do četiri cifre dužine. Na primer: ALT + 0252 će Umetanje simbola potvrde.

Važno: Ne preskočite korak #1 u suprotnom verovatno nećete dobiti znaka nadesno kada unesete šifru.

Uverite se da promenite font povratak na prethodni fonta pošto umetnete simbol.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×