Umetanje objekta u programu Word ili Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U zavisnosti od verzije programa Word ili Outlook koristite, možete da umetnete različite objekte (kao što su PDF datoteke, Excel grafikona ili radnih listova ili PowerPoint prezentacija) u Word dokument ili e-poruke tako što ćete povezivanje ili ugrađivanje ih. Da biste umetnuli objekat, kliknite na objekat na kartici " Umetanje ".

Umetnite novi objekat

Da biste kreirali novu datoteku koja je umetnuta u Word dokument ili e-poruku:

 1. U dijalogu objekat izaberite stavku Kreiraj novu karticu, a zatim izaberite opciju sa liste tip objekta .

  Kreiraj novu karticu u dijalogu "objekat"

  Otvara se bude podrazumevani program za taj tip datoteke, možete uneti neki tekst ili podatke koje želite. Kada zatvorite program, dodatni sadržaj i promene pojavljuju se u Word dokument ili e-poruku.

 2. Ako želite da se pojavljuju kao može da se klikne ikonu, a ne na prvoj stranici nove datoteke na novu datoteku, izaberite stavku Prikaži kao ikonu. Ako je ovo polje za potvrdu potvrđen, možete da odaberete različite ikona tako što ćete kliknuti na dugme Promeni ikonu.

Saveti: 

 • Informacije u rezultat odeljak promene na osnovu tipa izabranog objekta i da li je izabran prikaz kao ikona . Koristite ove informacije da biste lakše odredili koji želite da umetnete i način na koji želite da se pojavi.

 • Da biste uredili informacije u umetnutom objekta, dvaput kliknite na objekat.

Povezivanje ili ugrađivanje postojeće datoteke

Za povezivanje ili ugrađivanje objekat koji je već kreiran:

 1. U dijalogu objekat izaberite karticu Kreiranje od datoteke i zatim kliknite na dugme Pregledaj da biste pronašli datoteku koju želite da umetnete.

  Kreiranje od datoteke karticu u dijalogu objekat

 2. Da se povežete sa izvorom datoteke, umesto ugrađivanja ga u Word dokument ili e-poruku, izaberite vezu ka datoteci.

 3. Ako želite da se pojavljuju kao može da se klikne ikonu, a ne na prvoj stranici datoteke na umetnuti datoteku, izaberite stavku Prikaži kao ikonu. Ako je ovo polje za potvrdu potvrđen, možete da odaberete različite ikona tako što ćete kliknuti na dugme Promeni ikonu.

  Savet: Informacije u rezultat odeljak promene na osnovu toga da li su izabrane vezu ka datoteci i prikazuje kao ikona . Koristite ove informacije da biste lakše odredili koji želite da umetnete i način na koji želite da se pojavi.

Ugrađeni objekti u odnosu na povezanih objekata

Ugrađeni objekti postaju deo Word datoteku ili e-poruke i kada su umetnuti, više ne povezuju sve izvornu datoteku.

Povezani objekti mogu ažurirati promene izvorne datoteke. Povezani podaci su uskladišteni u izvornoj datoteci. Word datoteke ili e-poruku (odredišna datoteka) čuva samo lokaciju izvorne datoteke i prikazuje prikaz povezanih podataka. Koristite povezane objekte ako je veličina datoteke u obzir.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×