Umetanje objekta

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Objekat, kao što su Word dokument ili PowerPoint slajd, možete da umetnete direktno u radnom listu – da biste prikazali ili deljenje. Možete da prikažete sadržaj objekta ili upravo je prikazali kao ikona. U svakom slučaju, objekat je uskladištena u datoteci Excel . Kada se ugradi, možete da otvorite ga direktno sa Excel, automatski koristeći program sa kojim je kreiran.

U ovom članku

Ugradite objekat na radnom listu

 1. Kliknite unutar ćelije unakrsne tabele u kojoj želite da umetnete objekat.

 2. Na kartici Umetanje , u grupi tekst kliknite na objekat.

  Opcija „Objekat“ je na kartici „Umetanje“.
 3. Izaberite karticu Kreiranje od datoteke .

  Kartica „Kreiranje iz datoteke“ u dijalogu „Objekat“.
 4. Kliknite na dugme Potražii izaberite datoteku koju želite da umetnete.

 5. Ako želite da umetnete ikona u unakrsnoj tabeli umesto da prikazuju sadržaj datoteke, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži kao ikonu . Ako ne izaberete polja za potvrdu, Excel prikazuje prvu stranicu datoteku. U oba slučaja, dovršavanje datoteka se otvara sa u double click. Kliknite na dugme u redu.

  Napomena : Nakon što ste dodali na ikonu ili datoteku, možete da prevučete i otpustite ga bilo gde na radnom listu. Možete takođe da promenite veličinu ikona ili datoteke pomoću regulatora za promenu veličine. Da biste pronašli regulatore, kliknite na datoteku ili ikonu jedno vreme.

Vrh stranice

Umetnuli vezu ka datoteci

Možda ćete želeti da samo objekat, a ne u potpunosti ugrađivanje ga dodate vezu. To možete uraditi ako radnu svesku i objekat koji želite da dodate se skladište na SharePoint lokaciji, deljenu mrežnu disk jedinicu ili sličnu lokaciju i lokaciju datoteka će ostati isto. Ovo je korisno ako povezani objekat prolazi kroz promene jer vezu uvek otvara najnovije dokument.

Napomena : Ako se premeštate povezane datoteke na drugu lokaciju, vezu više neće raditi.

 1. Kliknite unutar ćelije unakrsne tabele u kojoj želite da umetnete objekat.

 2. Na kartici Umetanje, u grupi Tekst kliknite na dugme Objekat.

  Opcija „Objekat“ je na kartici „Umetanje“.
 3. Na kartici datoteka kliknite na dugme Kreiraj.

 4. Kliknite na dugme Pregledaj, a zatim izaberite datoteku koju želite da se povežete.

 5. Potvrdite izbor u polju Poveži sa datotekom i kliknite na dugme u redu.

  Na kartici „Kreiranje iz datoteke“ izaberite stavku „Poveži sa datotekom“.

Vrh stranice

Kreirajte novi objekat iz unutar programa Excel

Možete da kreirate potpuno nove objekat bez napuštanja radne sveske na osnovu drugi program. Na primer, ako želite da dodate još detaljno objašnjenje grafikon ili tabelu, možete da kreirate ugrađeni dokument, kao što su datoteku Word ili PowerPoint u Excel. Možete da postavite ili objekta za prikazivanje nadesno u radnom listu ili dodavanje ikona koja otvara datoteku.

Ovaj ugrađeni objekat je Word dokument.
 1. Kliknite unutar ćelije unakrsne tabele u kojoj želite da umetnete objekat.

 2. Na kartici Umetanje, u grupi Tekst kliknite na dugme Objekat.

  Opcija „Objekat“ je na kartici „Umetanje“.
 3. Na kartici " Kreiranje novog " izaberite tip objekta koji želite da umetnete sa liste predstavljeni. Ako želite da umetnete ikona u unakrsnoj tabeli umesto da sam objekat, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži kao ikonu .

  Kartica „Kreiraj novo“ u dijalogu „Objekat“.
 4. Kliknite na dugme u redu. U zavisnosti od tipa datoteke koju umećete, otvoriće se novi prozor programa ili pojaviće se prozor programa za uređivanje programa Excel.

 5. Kreirajte novi objekat koji želite da umetnete.

  Kada završite, ako Excel otvorili novi prozor programa u kom ste kreirali objekat, možete da radite direktno u njemu nalaze.

  Možete da uredite ugrađeni Word dokument direktno u programu Excel.

  Kada završite sa rad u prozoru, možete da uradite druge zadatke bez čuvanja ugrađeni objekat. Kada zatvorite radnu svesku na novih objekata će se sačuvati automatski.

  Napomena : Nakon što dodate objekat, možete da prevučete i otpustite ga bilo gde na radnom listu Excel . Možete takođe da se promenite veličinu objekta pomoću regulatora za promenu veličine. Da biste pronašli regulatore, kliknite na objekat jedno vreme.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Hiperveze na radnim listovima

Ugrađene datoteke ili objekti pronađeni

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×