Umetanje na ekranu tajmera

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da dodate i animirani na ekranu tajmer ili traka toka da prezentaciju više zanimljiv. Na primer, možda ćete želeti da uključite planiranim test na kraju obuke sa odbrojavanje prikaza. Možete da koristite funkcije animacije u PowerPoint da biste kreirali mnoge različite vrste put.

Ako tražite tajmera za praćenje koliko ste razgovarali da ostanete u okviru vaše dodeljenog vremenska ograničenja, pogledajte članak Prikaz beležaka govornika tokom izvođenja projekcije slajdova.

Savet: Drugi tipovi put, kao što su љtopericu put, možete da pronađete u Office prodavnici.

Kreiranje odbrojavanje tajmera

Ovaj tajmera koristi jednostavno ali sekvence zanimljivija animacije. Prikazuje odbrojavanje u sekund intervala od 5 1.

 1. Počnite tako što ćete kreirati pet okvira za tekst pomoću brojeva od 5 do 1. Nismo će ih jedan po jedan, nestanak u jednom razmacima da animirate.

  Okviri za odbrojavanje.

  Savet: Kreirajte u poljima za potvrdu u redosledu od najvećeg do najmanjeg tako da je lakše da ih animirate redosledom.

 2. Da biste kreirali okviri za tekst, na kartici Umetanje , u grupi tekst , izaberite okvir za teksti nacrtali okvir za tekst na slajdu. Zatim dodajte broj. Možete kopirati i nalepiti da duplirate, a zatim uredite poljima za novi.

 3. Kliknite unutar teksta pravougaonik sa brojem.

 4. Na kartici animacije , u grupi Napredna animacija izaberite stavku Dodaj animacijui pređite Izađi. Ovde možete da izaberete animacije koji želite, na primer nestajanja.

  Na kartici ANIMACIJE, u grupi „Napredna animacija“ izaberite stavku „Dodaj animaciju“. Imate mnogo opcija animacije.
 5. Izaberite ostale na pravougaonika 4, 3, 2, 1 redosledom, i da primenite iste izlaznu animaciju nestajanja, svakom, jedan po jedan.

 6. Izaberite karticu animacije > Okno za animaciju da biste prikazali Okno za animaciju. Numerisanje na pravougaonika može biti malo zbunjujuće jer PowerPoint je računovodstvo za druge objekte na slajdu. Pogledaj broj sa desne strane, koji prikazuje tekst u pravougaonika.

  Kliknite na ANIMACIJE, a zatim na „Okno za animaciju“ da biste prikazali okno za animaciju. Broj sa desne strane dvotačke odražava broj u pravougaoniku.
 7. Želite samo prvi pravougaonik sa broj 5 da biste započeli na klik i želite da ostanete na ekranu za sekundu pre nego što nestane. Želite da u drugim poljima za potvrdu da biste zatim svaki Čekajte sekundu pre nego što nestaju automatski, jedan po jedan.

  Izaberite pravougaonik 5, i u animacije > podešavanja vremena za grupe, ostavite postavke Start: na kliknite na dugme i Trajanje:.01, ali postavite odlaganje01.00, sekundu.

  U grupi „Podešavanje vremena“ postavite „Započni pri kliku“.
 8. Sada u Okno za animacijuizaberite ostale pravougaonika jedan u trenutku, od 4 do 1. Ponovo u grupi Podesi vreme , podesite vreme detalje na: Start: posle prethodnog, Trajanje: automatsko, i odlaganje: 01:00.

  U grupi „Podešavanje vremena“ možete da podesite detalje za podešavanje vremena.
 9. Kada završite, pokušajte da ga tako što ćete otići na Režim projekcije slajdova i reprodukovanje Od trenutnog slajda. Kliknite na dugme da biste započeli odbrojavanje!

Saveti: 

 • Možete da pregledate efekata animacije bilo kom trenutku. Na kartici animacije , u grupi Pregled kliknite na dugme Pregled.

 • Nakon odbrojavanje, možda ćete želeti da dodate animaciju kao što je okvir za tekst koji se čita Završeno! Da biste to uradili, Umetnite okvir za tekst, izaberite ga, izaberite stavke animacije > Napredna animacija > ulazne > pojavljivanja. Zatim, u grupi Podesi vreme , podesite PočetakPosle prethodnog, podesite Trajanje na Automatskoi postavite odlaganje00,00. Imajte u vidu da taj okvir za tekst će se pojaviti u Okno za animaciju.

Napomena: Možete da baš kao lako Animiranje oblika da se pojavi ili nestanak pomoću različitih ulazne i napustili animacije u PowerPoint. Možete da koristite bilo koji period, ali se preporučuje da biste podesili iste odlaganje za svaki objekat u nizu.

Nakon odbrojavanja, možete da dodate animaciju za „Završeno!“

Vrh stranice

Kako da kreirate tajmer traka toka posla

Drugi efikasan način za dodavanje u odbrojavanje je da bi se emulirala izgled traku toka.

 1. Na kartici Umetanje , u grupi ilustracije kliknite na dugme oblicii izaberite stavku pravougaonik.

  Možete da izaberete oblik kao što je pravouganik u odeljku „Oblici“ grupe „Ilustracije“.
 2. Na slajdu kliknite na mesto na koje želite traka toka i Nacrtajte pravougaonik sa njenim ivicom protiv leve ivice na slajd.

  Traka toka.
 3. Možete i da obojite traku po želji. Kliknite desnim tasterom miša na traci i izaberite stavku Oblikovanje oblika > Opcije oblika > Popuna > puna popuna.

  Traka toka sa plavom popunom.
 4. Na kartici animacije , u grupi animacija izaberite stavku Uletanje.

 5. Izaberite stavku Opcije efekatai izaberite stavku Sa leve strane.

 6. U grupi Podesi vreme , podesite Trajanje broj sekundi traku toka posla da biste pokrenuli, na primer, 30 sekundi. Za Početak, izaberite stavku Na klik.

  Ovo su postavke bi trebalo da izgleda:

  Postavke za određeni efekat trake toka.

Kada završite, pokušajte da ga tako što ćete otići na Režim projekcije slajdova i reprodukovanje Od trenutnog slajda. Kliknite na dugme da biste započeli tajmer. Traka toka trebalo bi da se pojavljuje sa leve strane ekrana Rasti 30 sekundi, a zatim zaustavite.

Takođe pogledajte

Animiranje teksta ili objekata

Dodavanje, promena ili uklanjanje prelaza između slajdova

Podešavanje vremena i brzine prelaza

Animiranje slika, clip art kolekcija, teksta i drugih objekata

Probe vremenskog rasporeda za projekciju slajdova

Korišćenje mastera slajda za prilagođavanje prezentacije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×