Umetanje matematičkih jednačina u PowerPoint za Mac prezentacije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Počevši od PowerPoint 2016 za Mac, možete da dodate jednačine u prezentaciju – bez oblikovanja obavezno. Ako ugrađene jednačine ne zadovoljava vaše potrebe, možete da ih izmenite ili pravljenje prefinjenog jednačinu ispočetka.

Umetnuli ugrađenu jednačinu

 • Na kartici Umetanje , u grupi simboli kliknite na strelicu pored jednačinu, pomerajte se kroz opcije na listi i zatim kliknite na željenu jednačinu.

  Ugrađena jednačine

Pisanje ili promena jednačine

 1. Na kartici Umetanje , u grupi simboli kliknite na dugme jednačina.

  Dugme „Jednačina“

 2. Čuvar mesta za novu jednačinu se umeće i videćete skup alatki na traci za prilagođavanje i dodavanje raznih elemenata vašoj jednačini:

  U grupi simboli pronaći ćete vezane za matematičkih simbola.

  Grupa simbola

  Da biste videli sve simbole, zadržite miša preko jednog od simbola, a zatim kliknite na strelicu koja se pojavljuje ispod galerija simbol. Pomerajte se da biste videli sve dostupne simbola.

  Listu svih dostupnih jednačina simbola

  Struktura grupe pruža strukture možete da umetnete. Jednostavno odaberite stavku struktura da ga umetnete, a zatim zamenite čuvare mesta – mala tačkastu liniju poljima – sa sopstvene vrednosti.

  Struktura grupe

  Grupa Alatke vam omogućava da kontrolišete gde i kako će jednačina biti prikazana na stranici.

  Grupa "Alatke"

  Opcija Profesionalno prikazuje jednačinu kao dvodimenzionalnu vrednost. Opcija Linearno prikazuje jednačinu tako da ona staje u jedan red.

 3. Da biste uredili matematičku jednačinu na slajdu, samo kliknite na dugme u jednačini da izvršite željene promene. Kada to uradite, videćete jednačina kartica.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×