Umetanje grafikona iz Excel unakrsne tabele u Word

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Najjednostavniji način za umetanje grafikona iz Excel unakrsne tabele u Word dokument jeste da koristite za kopiranje i nalepljivanje komande.

Umetanje grafikona u u programu Word documement kopijom i lepljenje

Možete da promenite grafikon, ažurirajte ga i ponovo ga dizajniranje bez napuštanja Word. A ako promenite podatke u Excel, koje možete automatski osvežavati grafikon u Word.

Ako biste radije da kreirate novi Excel grafikon u Word iz početka, pogledajte članak Kreiranje Excel grafikona u programu Word.

 1. U Excel, kliknite na grafikon, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C ili izaberite stavke Početak > Kopiraj.

 2. Word dokumenta, kliknite na mesto na koje želite na grafikon da biste se pojavljuju, i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C ili kliknite na dugme Početak > Nalepi.

  Napomena: Grafikon je povezan sa originalne Excel unakrsne tabele. Promene u podacima u unakrsnoj tabeli automatski ažurira i grafikon.

Ažuriranje grafikona

 1. Kliknite na grafikon.

 2. Na kartici Dizajn za alatke za grafikone , u grupi podataka , kliknite na dugme Osveži podatke.

Možete da promenite dizajn ili podataka za grafikon u Word.

Napomena: Ne možete da uređujete grafikon koji je umetnut kao sliku, ali možete da ga podesite. Kliknite na grafikon, a zatim na kartici " Oblikovanje alatki za slike " u grupi Prilagodi izaberite neku opciju.

 1. Kliknite na grafikon.

 2. Na kartici Dizajn za alatke za grafikone , u grupi podataka , na listi Uređivanje podataka Odaberite neku od sledećih opcija:

  • Odaberite stavku Uredi podatke da biste uredili grafikon u Word.

  • Odaberite stavku Uređivanje podataka u programu Excel.

Takođe možete da izmenite grafikon u Word tako što ćete koristiti bilo koju od četiri dugmad koja se pojavljuje kada kliknete na grafikon.

Slika Excel grafikona nalepljenog u Word dokument i četiri dugmeta za opcije rasporeda

Od vrha do dna, dugmad su:

 • Opcije rasporeda
  Odaberite kako objekta ostvaruje interakciju sa tekst oko njega.

 • Elementi grafikona
  Dodavanje, uklanjanje ili promena elemente grafikona kao što su naslov, legendu, linije koordinatne mreže i oznake podataka.

 • Kreiranje grafikona stilovi
  Postavite na stila i šeme boja u grafikonu.

 • Kreiranje grafikona filteri
  Uređivanje tačaka podataka i imena su vidljive na grafikonu.

Kliknite na bilo koje dugme da biste prikazali opcije su dostupne.

 1. Kliknite na grafikon.

 2. Na kartici Dizajn za alatke za grafikone , u grupi podataka , kliknite na dugme Uredi podatke.

  Napomena: Grafikon se otvara u Excel za uređivanje.

Postoji pet opcija za lepljenje se Excel grafikon u Word. Dve opcije ugrađivanje kopiju cele radne sveske, 2 zadrži grafikona povezane sa originalne radne sveske umesto ugrađivanja ga i jedan grafikon konvertuje u sliku. Ako nijedna od tih opcija ono što želite, takođe možete da kliknete Specijalno lepljenje.

Iz Excel

 • U Excel, kliknite na grafikon koji želite da nalepite u Word, i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C ili izaberite stavke Početak > Kopiraj.

U Word

 • U Word, kliknite na dugme Početaki u Nalepi listu, odaberite jednu od pet Opcija lepljenja.

  Dugme grupe od pet opcija za lepljenje Excel grafikona u Word

Napomena: Zadržite pokazivač iznad dugmeta da biste pročitali opis svih opcija.

Opcija lepljenja

Tema boja

Osvežavanje podataka

Upotrebi odredišnu temu i ugradi radnu svesku

Podudara Word temu

Ugrađuje kopiju radne sveske Excel sa grafikonom. Grafikon ne ostanite povezani sa originalne radne sveske. Da biste automatski ažurira grafikon, promenite podatke u ugrađenu radnu svesku.

Zadrži u izvornom obliku i ugradi radnu svesku

Zadržava Excel temu

Ugrađuje kopiju Excel radne sveske sa grafikonom. Grafikon ne ostaje povezan sa originalnom radnom sveskom. Promenite podatke u ugrađenoj radnoj svesci da biste automatski ažurirali grafikon.

Koristi odredišnu temu i Poveži podatke

Ovo je podrazumevana opcija nalepljivanja (kombinacija tastera CTRL+V).

Podudara Word temu

Čuva grafikon povezan sa originalne radne sveske. Da biste automatski ažurira grafikon, promenite podatke u originalnu radnu svesku. Takođe možete da kliknete na Alatke za grafikone > Dizajn > Osveži podatke.

Zadrži u izvornom obliku i Poveži podatke

Zadržava Excel temu

Čuva grafikon povezan sa originalne radne sveske. Da biste automatski ažurira grafikon, promenite podatke u originalnu radnu svesku. Takođe možete da kliknete na Alatke za grafikone> Dizajn > Osveži podatke.

Slika

Postaje slika

Grafikon nije moguće ažurirati ili urediti, ali moguće je prilagoditi izgled grafikona. U okviru Alatke za grafikon izaberite stavku Oblikovanje.

Glavne razlike između povezani objekti i ugrađeni objekti su mesto skladištenja podataka i način ažuriranja podataka nakon što je umetnut u Word dokumentu.

 • Povezani objekat
  Informacije o objekat koji je povezan u Word su uskladišteni u izvornoj datoteci i mogu se ažurirati ako je izvorna datoteka izmenjena. Koristite povezane objekte ako je veličina datoteke u obzir.

 • Ugrađeni objekat
  Informacije iz Excel objekat koji možete da ugradite u Word ne menja ako izmenite izvornu datoteku Excel . Kada ugrađen, objekat više nije deo izvorne datoteke i neće uticati na sve promene koje ste napravili.

 1. Na kartici Umetanje, u grupi Tekst kliknite na dugme Objekat.

 2. U dijalogu objekat , na kartici Kreiranje od datoteke , odaberite stavku Potražii pronađite datoteku koju želite da umetnete u dokument Word .

 3. Odaberite nešto od sledećeg:

  • Da biste dodali datoteke kao povezani objekat, potvrdite izbor u polju Poveži sa datotekom i zatim kliknite na dugme u redu.

  • Da dodate datoteku kao ugrađeni objekat, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži kao ikonu , a zatim kliknite na dugme u redu.

Možda će vam biti potrebno da biste otvorili radni list Excel i Word dokument da izvrši proceduru koji sledi.

 1. Na kartici Umetanje , u grupi tekst kliknite na objekat.

 2. U dijalogu objekat , na kartici Kreiranje od datoteke , odaberite stavku Potražii pronađite datoteku koju želite da umetnete u dokument Word .

 3. Odaberite nešto od sledećeg:

  • Da biste dodali datoteke kao povezani objekat, potvrdite izbor u polju Poveži sa datotekom i zatim kliknite na dugme u redu.

  • Da dodate datoteku kao ugrađeni objekat, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži kao ikonu , a zatim kliknite na dugme u redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×