Umetanje dokumenta ili datoteke u beleške kao otiska

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada želite da umetnete podatke iz druge datoteke na računaru bez prilaganja ili povezivanja sa datotekama, možete da umetnete sliku ili "otisak" informacije o pomoću Microsoft Office OneNote 2007 upravljački program štampača.

Umesto zapravo štampanje datoteka na papir, upravljački program štampača otisak šalje u beležnicu elektronski. Kada se može postaviti na stranici, možete da komentarišete otisak dodatnim beleškama tako što ćete otkucati ili pisanja preko njega. Možete takođe postaviti otiska bilo gde na stranici možete i Kopiranje teksta iz otiska nalepite bilo gde u beleškama za uređivanje.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Umetanje dokumenta ili datoteke kao otiska

Promena položaja otiska datoteke na stranici

Kopiranje teksta iz otiska datoteke

Umetanje dokumenta ili datoteke kao otiska

 1. U meniju Umetanje izaberite stavku Datoteke kao otisci.

 2. U dijalogu Izbor dokumenta za umetanje krećite se do lokacije datoteke koju želite da umetnete, a zatim kliknite na nju da biste je izabrali. (Ukoliko želite da izaberete više datoteka, istovremeno pritisnite taster CTRL dok birate dodatne datoteke.)

 3. U zavisnosti od tipa datoteke koju umećete, OneNote će pokušati da pokrene izvorni program za datoteku, a zatim da kao sliku odštampa njen sadržaj direktno na aktuelnu stranicu beležnice.

Napomena : Ako želite da umetnete dokument koji je zaštićen lozinkom, najpre morate da unesete ispravnu lozinku kako bi umetanje u program OneNote bilo uspešno.

Vrh stranice

Promena položaja otiska datoteke na stranici

Svaka stranica umetnutog dokumenta ili datoteke podrazumevano će biti smeštena u beleške kao zasebna slika. Umetnute slike otisaka možete da premestite gde god želite.

 1. Izaberite sliku pomerajući pokazivač preko nje, a zatim kliknite na plavu isprekidanu ivicu ili pokazivač slike koji se nalazi pored slike.

 2. Kliknite i prevucite sliku na novu lokaciju.

Vrh stranice

Kopiranje teksta iz otiska datoteke

Za razliku od većini programa OneNote vam omogućava da kopirate tekst sa otisak na umetnute datoteke i nalepite ga na drugom mestu za uređivanje.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na sliku otiska, a zatim postupite na neki od sledećih načina:

  • Izaberite stavku Kopiraj tekst sa ove stranice kopije otiska da biste iskopirali tekst samo iz trenutno izabrane slike otiska.

  • Izaberite stavku Kopiraj tekst sa svih stranica kopije otiska da biste iskopirali tekst iz svih stranica umetnute slike otiska.

 2. Krećite se ka mestu na koje želite da nalepite tekst, a koje može biti stranica u beležnici ili neki drugi program, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+V da biste tako nalepili prethodno iskopirani tekst.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×