Umetanje broja stranice u zaglavlje ili podnožje

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako želite da se u zaglavlju ili podnožju obrasca vide brojevi stranica kada korisnik odštampa obrazac, u dijalozima Umetanje zaglavlja i Umetanje podnožja koristite kodove automatskog teksta.

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Zaglavlje i podnožje stranice.

 2. Izaberite karticu Postavke štampanja.

 3. U okviru menija Zaglavlja i podnožja stranica, izaberite stavku Zaglavlje ili Podnožje.

 4. U okviru Umetni automatski tekst postupite na jedan od sledećih načina:

  • Izaberite stavku Ova stranica da biste u zaglavlju ili podnožju odštampali broj tekuće stranice.

  • Izaberite stavku Ukupno stranica da biste u zaglavlju ili podnožju odštampali ukupan broj odštampanih stranica.

   Savet : Možete da kombinujete promenljive Trenutne stranice i Ukupan stranice sa statički tekst. Na primer, da biste odštampali "stranica x od y" u podnožju, gde je x na trenutnoj stranici, a y ukupan broj stranica, otkucajte Stranica & p od & P u okviru Štampanje obrazac sa ovim podnožjem . Kada korisnici odštampaju obrazac, tekst podnožja kao što je "Stranica 1 od 1" će se pojaviti u donjem levom uglu obrasca.

 5. Da biste testirali kako će izgledati promene na odštampanom obrascu, kliknite na dugme Pregled pre štampanja Slika dugmeta na standardnoj traci sa alatkama.

  Napomena : Headers and footers appear only in the Print Preview window and in the printed form, and will not appear in the regular Preview window.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×