Umetanje beležaka sa Veba u programu OneNote

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako želite da sačuvate informacije koje dođete do u web pretrage, OneNote je savršeno mesto za njega. Pomoću programa Internet Explorer i OneNote zajedno, možete da uhvatite Veb stranica i da ih dodate u beleške.

Koristite Internet Explorer da biste poslali Veb stranice u programu OneNote

 1. U programu Internet Explorer otvorite stranicu koju želite da uhvatite.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na praznu oblast stranice i kliknite na dugme Pošalji u OneNote.

 3. U dijalogu koji se otvara odaberite lokaciju za stranicu, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Ako vam se ne dopada kako web stranica izgleda kada ga dodate u Vašoj beležnici, možete opozvati radnju pritiskom na kombinaciju tastera Ctrl + Z.

Napomena : Drugi način da biste poslali Veb sadržaja u programu OneNote jeste da biste dodali OneNote Clipper Veb pregledača. To funkcioniše sa Internet Explorer, ivice, Chrome, Firefox i Safari. Otvorite pregledač i idite na www.onenote.com/clipper.

Uhvatite samo deo Veb stranice i poslali ga u programu OneNote

Možete da uhvatite deo Veb stranice kao isečak ekrana umesto slanja Veb stranice u programu OneNote. Isečci ekrana predstavljaju snimaka ekrana računara koji vam mogu arhivirali bilo gde u beležnici.

Da biste koristili prečice na tastaturi da biste hvatali samo deo ekrana, pritisnite Windows + Shift + S, a kada se ekran zatamni, izaberite oblast koju želite da uhvatite. (Ako koristite Windows 8.0 ili starijim verzijama, pritisnite taster Windows + S.) Kada kreirate isečak ekrana pomoću tasterske prečice, OneNote prikazuje izbor lokacije u programu OneNote da biste izabrali gde želite da pošaljete isečak.

Slanje cele Veb stranice u beleške

Ako koristite Internet Explorer i Microsoft Office OneNote 2007 na istom računaru, možete da koristite dugme Pošalji u OneNote da biste brzo kopirali neke ili sve informacije na Veb stranicu u beleške.

Napomena : Mnoge Veb stranice sadrže složene oblikovanje i stil informacije. Ako Veb sadržaja koji želite izgubi oblikovanje kada ga kopirate u program OneNote, pokušajte da hvatanje sadržaj kao isečak ekrana. Više informacija potražite u članku Korišćenje isečaka ekrana za brzo hvatanje informacija.

 1. U programu Internet Explorer, otvorite stranicu koju želite da kopirate u beleške.

 2. Na komandnoj traci programa Internet Explorer, kliknite na dugme Pošalji u OneNote Slika dugmeta .

  Savet : Ako ne vidite dugme Pošalji u OneNote , kliknite na dugme Alatke na komandnoj traci programa Internet Explorer, a zatim kliknite na dugme Pošalji u OneNote.

  U programu OneNote kopiranu stranicu je smeštena u odeljak "Neklasifikovane beleške". Ovu stranicu možete da premestite u novu ili postojeću odeljka u neku od otvorena Beležnica. Više informacija potražite u članku Pronalaženje i organizovanje neklasifikovanih beležaka.

Napomena : Drugi način da biste poslali Veb sadržaja u programu OneNote jeste da biste dodali OneNote Clipper Veb pregledača. To funkcioniše sa Internet Explorer, ivice, Chrome, Firefox i Safari. Otvorite pregledač i idite na www.onenote.com/clipper.

Vrh stranice

Kopiranje izabranog sadržaja sa Veb stranice u beleške

 1. U programu Internet Explorer, otvorite stranicu koja sadrži informacije koje želite da kopirate u beleške.

 2. Prevucite pokazivač preko teksta ili slike koje želite da kopirate.

 3. Na komandnoj traci programa Internet Explorer, kliknite na dugme Pošalji u OneNote Slika dugmeta .

  Savet : Ako ne vidite dugme Pošalji u OneNote , kliknite na dugme Alatke na komandnoj traci programa Internet Explorer, a zatim kliknite na dugme Pošalji u OneNote.

  U programu OneNote, izbor se lepi na novu stranicu u odeljku Neklasifikovane beleške. Ovu stranicu možete da premestite u novu ili postojeću odeljka u neku od otvorena Beležnica. Više informacija potražite u članku Pronalaženje i organizovanje neklasifikovanih beležaka.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Jer u članku mašinskog prevesti mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksu i gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×