Umetanje bar koda u Office dokument

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako radite sa Word dokument, Excel radne sveske ili PowerPoint prezentaciju koja je sačuvana u biblioteci na lokaciji Microsoft Office SharePoint Server 2007 gde smernice koje zahtevaju Umetanje bar koda je zapravo kao deo smernica za upravljanje informacijama, možda ćete morati da biste umetnuli b arcode u sistemu datoteku kada sačuvate ili ga odštampate.

Važno: Bar kodova imaju obustavljena u sistemu SharePoint 2013 i novijim verzijama. Više informacija potražite u članku obustavljene funkcije i izmenjena funkcionalnost u programu Microsoft SharePoint 2013.

Kad otpremite datoteku u biblioteku dokumenata koja ima smernice za bar kodove, bar koda se dodaje u svojstvima stavke (metapodaci), ali ne će biti umetnuto u samoj datoteci. Samo kada odaberete da uređujete dokument, a zatim ili sačuvate ili da biste odštampali je bar koda umetnuta u datoteku kao sliku. Kada radite sa odštampane dokumente koji sadrže bar kodove, možete da koristite informacije o bar kodu prikazane u dokumentu da biste potražili i pronađite originalnu kopiju dokumenta na lokaciji Office SharePoint Server 2007 . To znači da lako možete da prikažete sve povezane toka posla, metapodataka, istorija revizija i druge informacije.

Nije moguće umetanje bar koda u dokumentu dok administrator lokacije ili menadžer liste konfiguriše odgovarajuće smernice za biblioteku. Da biste saznali više o definisanju smernice za upravljanje informacijama, potražite u članku Kreiranje smernica za upravljanje informacijama za kolekciju lokacija. Ako postoji, kao što je smernica komanda bar kod će se pojaviti na kartici " Umetanje " tako da možete da umetnete bar kodova.

Bilo koji dokument koji je već postoji u listi ili biblioteci kada se uspostavi smernice se ne dodeljuje bar kod (koji je samim tim nije moguće umetnuti) dok se dokument odjavljene i ponovo ne prijavi. Dokumente otpremljene na listu ili biblioteku pomoću bar koda smernica već aktivna automatski dodeljuju bar kodova koje se mogu umetnuti odmah.

Kada administrator lokacije ili vlasnik liste konfiguriše smernice za bar kodove za listu ili biblioteku, bar kodova su automatski generisane na serveru za stavke ili dokumente u toj listi ili biblioteci kada stavke ili dokumente otpreme ili urede.

U zavisnosti od toga kako je konfigurisan smernice za bar kodove, možda će takođe biti neophodno da biste umetnuli slike u dokumente koji se nalaze u bibliotekama na SharePoint lokaciji.

 1. Ako biblioteka nije već otvorena, kliknite na naziv biblioteke na traci „Brzo pokretanje“.

  Ako ime biblioteke ne pojavljuje na traci za brzo pokretanje, kliknite na dugme Prikaži sav sadržaj lokacije, a zatim kliknite na ime biblioteke.

 2. Postavite pokazivač na dokument koji želite, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim izaberite opciju Uredi za ime programa Office – na primer, Uređivanje u programu Microsoft Office Word.

 3. Postavite kursor na mesto u dokumentu gde želite da umetnete bar kôd.

 4. Na kartici Umetanje, u grupi Bar kôd izaberite komandu Bar kôd.

  Komande „Bar kôd“ i „Oznaka“ na traci

  Napomena: Komanda bar kôd se pojavljuje na kartici Umetanje samo ako je bar koda smernica važe za dokumenta na serveru.

 5. Sačuvajte promene.

Biblioteku na SharePoint lokaciji mogu da imaju bar koda smernica koja zahteva da umetnu barkôd kada sačuvate ili štampanje dokumenta.

Ako dokument već ne sadrži bar koda prilikom čuvanja ili štampanja, bićete upitani da umetnete. Ako kliknete na dugme da kada budete upitani, bar koda se umeće na podrazumevanoj lokaciji.

 • Ako je datoteka samo za čitanje, bar koda se umeće na trenutnu lokaciju se kursor.

 • Ako je datoteka u režimu uređivanja, bar koda se umeće na podrazumevanoj lokaciji.

  • U programu Word    Bar koda je umetnuta u zaglavlje na prvoj stranici dokumenta.

  • U programu Excel    Bar kôd se umeće u prvu ćeliju prvog radnog lista u radnoj svesci.

  • U programu PowerPoint    Bar kôd se umeće u centar na prvi slajd u prezentaciji.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×