Umetanje bar koda ili oznake u dokument

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ukoliko radite sa Microsoft Office Word 2007, Microsoft Office Excel 2007 ili Microsoft Office PowerPoint 2007 dokumentom koji je sačuvan u biblioteci na Microsoft Office SharePoint Server 2007 lokaciji na kojoj su smernice za oznaku ili bar kôd primenjene kao deo smernica za upravljanje informacijama, možda će se od vas tražiti da umetnete bar kôd ili oznaku u Microsoft Office dokument kada ga uređujete.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Umetanje bar koda u dokument

Umetanje oznake u dokument

Umetanje bar koda u dokument

Kada administrator lokacije ili vlasnik liste podesi smernice za bar kodove za listu ili biblioteku, na serveru će se automatski kreirati bar kodovi za stavke ili dokumente u toj listi ili biblioteci kada se oni otpreme ili urede. U zavisnosti od toga kako se podese smernice za bar kodove, moguće je da će se od korisnika tražiti da umetnu i slike bar kodova u dokumente u biblioteci.

 1. Otvorite biblioteku koja sadrži dokument u koji želite da umetnete bar kôd.

 2. Postavite pokazivač na dokument, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim kliknite na dugme Uredi u ime Microsoft Office programa, gde je ime programa je ime programa u kom dokument može da se uređuje, na primer, Uređivanje u programu Microsoft Office Word.

 3. Postavite kursor na mesto u dokumentu gde želite da umetnete bar kôd.

 4. Na kartici Umetanje, u grupi Bar kôd izaberite komandu Bar kôd.

  Napomena: Komanda Bar kôd će se pojaviti na kartici Umetanje samo ukoliko su smernice za bar kodove primenjene na dokument sa servera.

 5. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta i zatim kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali promene.

Vrh stranice

Umetanje oznake u dokument

Administrator lokacije ili vlasnik liste odrediće sadržaj i oblikovanje oznake kada bude podesio smernice za oznake za listu ili biblioteku. U zavisnosti od toga kako se podese smernice za oznake, moguće je da će se od korisnika tražiti da umetnu oznake u dokumente.

 1. Otvorite biblioteku koja sadrži dokument u koji želite da umetnete oznaku.

 2. Postavite pokazivač na dokument, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim kliknite na dugme Uredi u ime Microsoft Office programa, gde je ime programa je ime programa u kom dokument može da se uređuje, na primer, Uređivanje u programu Microsoft Office Word.

 3. Postavite kursor na mesto u dokumentu gde želite da umetnete oznaku.

 4. Na kartici Umetanje, u grupi Bar kôd izaberite komandu Oznaka.

  Napomena: Komanda Oznaka će se pojaviti na kartici Umetanje samo ukoliko su smernice za oznake primenjene na dokument sa servera.

 5. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali promene.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×