Ukupne vrednosti u izvedenoj tabeli

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste grupisali (sabrali) vrednosti u izvedenoj tabeli, možete koristiti funkcije za rezimiranje kao što su Sum, Count i Average.

Funkcija Sum se podrazumevano koristi za polja sa numeričkim vrednostima u izvedenoj tabeli, ali evo kako možete da odaberete neku drugu funkciju za rezimiranje:

  1. U izvedenoj tabeli kliknite desnim tasterom miša na polje vrednosti koje želite da promenite, a zatim kliknite na Rezimiraj vrednosti po.

Polje za numeričku vrednost u izvedenoj tabeli podrazumevano koristi funkciju Sum

  1. Izaberite željenu funkciju za rezimiranje.

Napomena : Funkcije za rezimiranje nisu dostupne u izvedenim tabelama koje su zasnovana na izvornim podacima analitičke obrade podataka na mreži (OLAP).

Funkcije za rezimiranje

Koristite ovaj rezime f pomazanje :

Da biste izračunali :

Sum

Zbir vrednosti. Podrazumevano se koristi za polja vrednosti koja sadrže numeričke vrednosti. Ako polje sadrži prazne ćelije ili vrednosti koje nisu numeričke (tekstualna vrednost, vrednost datuma ili Bulova vrednost) kada ga postavite u oblast „Vrednosti“ liste polja, izvedena tabela za polje koristi funkciju Count.

Kada postavite polje u oblast „Vrednosti“, možete promeniti funkciju rezimiranja na funkciju Sum, a prazne ćelije ili vrednosti koje nisu numeričke u izvedenoj tabeli se menjaju na 0 da bi mogle da se saberu.

Count

Broj vrednosti koje nisu prazne. Funkcija za rezimiranje Count radi na isti način kao funkcija COUNTA. Funkcija Count se podrazumevano koristi za polja za vrednost koja sadrže vrednosti koje nisu numeričke ili su prazna.

Average

Prosečnu vrednost.

Max

Najveću vrednost.

Min

Najmanju vrednost.

Product

Proizvod vrednosti.

StDev

Procenu standardne devijacije populacije, pri čemu je uzorak podskup ukupne populacije.

StDevp

Standardnu devijaciju populacije, pri čemu populaciju čine svi podaci koje treba rezimirati.

Var

Procenu varijanse populacije, pri čemu je uzorak podskup cele populacije.

Varp

Varijansu populacije, pri čemu populaciju čine svi podaci koje treba rezimirati.

Distinct Count

Broj jedinstvenih vrednosti. Ova funkcija za rezimiranje funkcioniše samo kada koristite model podataka u programu Excel.

Više o izvedenim tabelama

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×