Ukupne vrednosti podataka u Excel tabeli

Ukupne vrednosti podataka u Excel tabeli

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da biste brzo sabrali podataka u Excel tabeli tako što ćete omogućiti opciju Red sa zbirom i zatim odaberite jednu od nekoliko funkcija koje su obezbeđene u padajućoj listi za svaku kolonu tabele. Red sa zbirom podrazumevani izbor koristite funkcije SUBTOTAL, koje vam omogućavaju da uključite ili zanemari skrivene redove, ali možete da koristite i druge funkcije.

 1. Kliknite bilo gde unutar tabele.

 2. "Idi na" Alatke za tabele > Dizajn, a zatim izaberite polje za potvrdu za Red sa zbirom. Na Mac računaru izaberite stavke tabela > Red sa zbirom.

  Ukupno opciju red u kartica "Dizajn"
 3. Red sa zbirom se umeće na dnu tabele.

  Excel tabelu sa red za ukupne vrednosti uključena

  Napomena : Ako primenite formule red za ukupne vrednosti, i zatvoriti Uključi/isključi red sa zbirom, Excel će zapamtiti formula. U prethodnom primeru ćemo je već primenjuju funkciju SUM na red sa ukupnim vrednostima. Kada prvi put primenite red sa zbirom, ćelije će biti prazna.

 4. Izaberite kolonu koju želite da ukupna, a zatim izaberite opciju sa padajuće liste. U ovom slučaju nismo primenjena funkciju SUM za svaku kolonu:

  Primer izabrati red sa zbirom formule sa zbirom formule padajuće liste

  Videćete da Excel kreirali sledeću formulu: = SUBTOTAL (109, [. Kvartal 2]). Ovo je SUBTOTAL funkcija za sabiranje, a takođe je strukturirane Reference formulom, koja je isključivo prema Excel tabelama. Saznajte više o koristeći strukturiranim referencama u Excel tabelama.

  Možete da primenite neku drugu funkciju Ukupna vrednost, tako što ćete odabrati opciju Više funkcija , ili pisanja sopstveni.

  Napomena : Ako želite da kopirate formulu red sa ukupnim vrednostima u susedne ćelije u redu ukupno, prevucite formulu preko pomoću pokazivača za popunjavanje. Ovo će ažuriranje reference na kolonu u skladu sa tim i prikazivanje ispravnu vrednost. Ako kopirate i nalepite formulu u red sa zbirom, neće ažurirati reference na kolonu kao kopirate preko, a rezultat će biti netačne vrednosti.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Pregled Excel tabela

Video zapis: Kreiranje Excel tabele

Kreiranje ili brisanje Excel tabele

Oblikovanje Excel tabele

Promena veličine tabele dodavanjem ili uklanjanjem redova i kolona

Filtriranje podataka u opsegu ili tabeli

Konvertovanje tabele u opseg

Korišćenje strukturiranih referenci u Excel tabelama

Podzbir i ukupan broj polja u izveštaju izvedene tabele

Dodavanje međuvrednosti u izvedenoj tabeli

Problemi sa kompatibilnošću Excel tabele

Izvoz Excel tabele u sistemu SharePoint

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×