Uključite automatsko otkrivanje jezika

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Opcija " Automatski prepoznaj jezik ", dostupna u programima Word i Outlook, otkriva jezik koji kucate i automatski omogućava alatke za proveru za taj jezik.

Napomena : Ako želite da biste saznali kako da automatski promenite jezik tastature, pogledajte članak Automatski promeni raspored tastature da se podudara sa jezikom okolnog teksta.

Automatski prepoznaj jezik

U 2010, 2013 i 2016 verzijama programa Word i Outlook

 1. Otvorite novi dokument ili e-poruku.

 2. Na kartici Redigovanje, u grupi Jezik kliknite na dugme Jezik.

 3. Izaberite stavku Podesi jezik za korekturu.

 4. U dijalogu Jezik potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski prepoznaj jezik.

 5. Pregledajte jezike prikazan iznad dvostruke linije sa liste Označi izabrani tekst kao . Office može da otkrije samo jezike navedene iznad dvostruke linije. Ukoliko je jezike koje koristite su nije prikazan iznad dvostruke linije, morate da omogućite jezik za uređivanje (uključite opcije specifične za jezik) tako da Office može automatski da ih otkrije.

U programu Word 2007

 1. Na kartici Redigovanje , u grupi Provera kliknite na dugme Podesi jezik Slika dugmeta .

 2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski prepoznaj jezik .

 3. Pregledajte jezike prikazan iznad dvostruke linije sa liste Označi izabrani tekst kao . Word može da otkrije samo jezike navedene iznad dvostruke linije. Ukoliko je jezike koje koristite su nije prikazan iznad dvostruke linije, morate da omogućite jezik za uređivanje (uključite opcije specifične za jezik) tako da Word može automatski da ih otkrije.

U programu Outlook 2007

 1. Otvorite novu e-poruku.

 2. Na kartici poruka , u grupi Provera kliknite na strelicu u okviru Pravopis.

 3. Kliknite na dugme Postavi jezik Slika dugmeta .

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski prepoznaj jezik .

 5. Pregledajte jezike prikazan iznad dvostruke linije sa liste Označi izabrani tekst kao . Outlook može da otkrije samo jezike navedene iznad dvostruke linije. Ukoliko je jezike koje koristite su nije prikazan iznad dvostruke linije, morate da omogućite jezik za uređivanje (uključite opcije specifične za jezik) tako da Outlook može automatski da ih otkrije.

Napomene : 

 • Automatskom prepoznavanju jezika potrebna je rečenica teksta da bi precizno identifikovalo odgovarajući jezik. U zavisnosti od dužine vaših rečenica, možda ćete morati da otkucate nekoliko rečenica da bi Office dobio dovoljno kontekstualnih informacija za prepoznavanje jezika i primenu odgovarajućeg rečnika.

 • Reči koje su napisane na isti način na nekoliko jezika, kao što su "centar" u engleski (Ujedinjeno Kraljevstvo) i francuski (Francuska), može da uzrokuje identifikacija neispravan jezika. Da biste rešili ovaj problem, otkucajte više reči na jeziku koji želite, ili opozovite izbor u polju za potvrdu Automatski prepoznaj jezik .

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Automatski promenite raspored tastature da se podudara sa jezikom okolnog teksta

Provera pravopisa i gramatike na drugom jeziku

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×