Uključivanje spoljnih Uključivanje ili isključivanje deljenja za SharePoint Online

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako radite sa prodavcima, klijentima ili kupcima van organizacije, možda ćete želeti da biste im dali pristup za određene oblasti lokacije ili za određene dokumente. U ovom članku, pokazaćemo vam kako da uključite Uključivanje ili isključivanje deljenja za SharePoint Onlinedeljenja. Morate biti Globalni administrator ili SharePoint administrator u Office 365 da biste to uradili.

Spoljno deljenje možete da kontrolišete na nivou zakupca (Opšte postavke koje utiču na sve SharePoint Online), kao i na nivou kolekcije lokacija. Postavke na nivou zakupca utvrdite koje su opcije dostupne na nivou kolekcije lokacija.

Postavke spoljnog deljenja za pojedinačne kolekcije lokacija mogu da budu manje ograničenja od šta god je dozvoljeno na nivou zakupca, ali ove postavke može biti više ograničenja. Na primer, ako spoljno deljenje je uključena na nivou zakupca, ali to je ograničena na samo omogućava ovlašćenim korisnicima, a zatim koji će biti na samo nekako spoljno deljenje možete da dozvolite u kolekciji određenih lokacija. Ako je spoljno deljenje kroz oba veze za prijavljivanje i anonimne goste je dozvoljeno na nivou zakupca, a zatim te opcije su dostupne za svaku kolekciju lokacija.

Odaberite jednu od ispod da biste konfigurisali deljenje u SharePoint Onlinekartice.

Uključivanje spoljnih Uključivanje ili isključivanje deljenja globalno za SharePoint Online

Uključite spoljno deljenje na nivou zakupca znači da kolekcija lokacija zatim može da se omogući za deljenje. Naizmenično, lokacijama i dokumentima u kolekciji lokacija koji je omogućen za deljenje mogu da se omoguće za deljenje.

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. U oknu sa leve strane izaberite stavku Deljenje.

 5. Izaberite nešto od sledećeg:

  Zakupac spoljnog deljenja stranice

Koju opciju da biste izabrali...

Izaberite ovu opciju:

Ako želite da:

Nemojte dozvoliti deljenje izvan vaše organizacije

Sprečite sve korisnike na svim lokacijama da dele lokacije ili sadržaj na lokacijama sa spoljnim korisnicima. Korisnici će nećete moći da dele lokacije ili sadržaj sa spoljnim korisnicima, čak i ako te korisnike se već nalaze u direktorijumu.

Dozvoli da delite samo sa spoljnim korisnicima koje već postoje u vašoj organizaciji direktorijuma

Dozvoli deljenje samo za spoljne korisnike koji su već u direktorijumu. Ovi korisnici mogu postojati u direktorijumu zato što su prethodno su prihvatili pozive za deljenje ili su uvezeni ručno, kao što su kroz Azure B2B saradnju. (Znaćete spoljni korisnik imaju #EXT # u svoje korisničko ime.)

Omogućavanje korisnicima da pozovete i deljenje sa ovlašćenim spoljnim korisnicima

Tražite od spoljnih korisnika koji su primili pozive za prikazivanje lokacija ili sadržaja da se prijave sa Microsoft nalogom pre nego što budu mogli da pristupe sadržaju.

 • Vlasnici lokacija ili druge osobe sa dozvolom potpune kontrole mogu da dele lokacije sa spoljnim korisnicima.

 • Vlasnici lokacija ili druge osobe sa dozvolama potpune kontrole na lokaciji možete da delite dokumente sa spoljnim korisnicima.

 • Svi spoljni korisnici će morati da se prijave pre prikazivanja sadržaja.

 • Pozivi za prikazivanje sadržaja se mogu iskupiti samo jednom. Kada se poziv prihvati, druge osobe ga ne mogu deliti ni koristiti za dobijanje pristupa.

Dozvoli ovlašćenim spoljnih korisnika za deljenje i korišćenje anonimnim pristupom

(Opcionalno, možete da podesite veze ka isteći za određeni broj dana, a zatim izaberite kako primaoci mogu da koriste veza.)

Želite da dozvolite korisnicima lokacija da dele lokacije sa osobama koje se prijave kao ovlašćeni korisnici ali takođe želite i da dozvolite korisnicima lokacije da dele dokumente korišćenjem anonimnih veza za goste, koje na zahtevaju prijavljivanje pozvanih primaoca.

 • Vlasnici lokacija ili druge osobe sa dozvolama potpune kontrole mogu da dele lokacije sa spoljnim korisnicima.

 • Svi spoljni korisnici moraju da se prijave da bi mogli da prikazuju sadržaj na lokaciji koja se deli.

 • Kada delite dokumente, vlasnici lokacija ili druge osobe sa dozvolama potpune kontrole da izaberu da prijavljivanje bude potrebno ili slanje anonimne veze za goste.

 • Kada korisnici dele dokument, mogu da odobre spoljnim korisnicima ili dozvole za prikazivanje ili za uređivanje dokumenta.

 • Spoljni korisnici koji prime anonimne veze za goste mogu da prikažu i urede taj sadržaj bez prijavljivanja.

 • Anonimne veze za goste se mogu proslediti ili deliti sa drugim osobama, koje isto tako možda budu mogle da prikažu ili urede sadržaj bez prijavljivanja.

Dodatne postavke

Postavite podrazumevani tip veze

Da biste bolje upravljali tipom veza koje korisnici dele, možete da postavite podrazumevani tip veze koji se prikazuje kada korisnici izaberu stavku Nabavi vezu radi deljenja dokumenata i fascikli.

Dijalog „Podrazumevani tip veze“

Najviše dopušta tipove veze, naravno, su anonimni pristup veza koje odobrite pristup svim osobama koje imaju vezu. Unutrašnja veze može da upotrebljava samo korisnici u vašoj organizaciji i direktne veze su dostupne samo korisnici koji već imaju dozvolu za pristup dokument ili fasciklu. Više informacija potražite u članku Promena podrazumevani tip veze kada korisnici nabavite veze za deljenje.

Dodatne postavke

Kada odaberete da omogućite korisnicima da dele izvan organizacije, imate neke dodatne načine da omogućite ili ograničite deljenje.

Dodatne postavke za deljenje

Ograničite spoljno deljenje koristeći domene: Možete da omogućite ili da ograničite pristup određenim domenima. Više informacija potražite u članku Ograničeno deljenje domena u usluzi Office 365 SharePoint Online i OneDrive for Business.

Sprečavanje spoljnih korisnika da deljenja datoteke, fascikle i lokacija ne imaju: spoljni korisnici sve one ne mogu da delim sa bilo kog drugog korisnika.

Spoljni korisnici mora da prihvati pozive za deljenje pomoću istog naloga koje su poslate pozivnice: spoljni korisnici ne možete da koristite neki drugi nalog od one koju poziv za deljenje je poslata da biste pristupili.

Obaveštenja

Da biste OneDrive for Business korisnici monitora i kontrole koje spoljni korisnici imaju pristup svojim datotekama, možete da navedete da vlasnici OneDrive for Business datoteka i fascikli su poslali kada:

 • Drugi korisnik poziva spoljnim korisnicima da deljene datoteke

 • Spoljni korisnik prihvati poziv da biste pristupili svojim datotekama

 • Veze za anonimni pristup je kreiranje ili promena.

Napomene: 

 • Ako isključite spoljno deljenje za čitavo okruženje i kasnije ga ponovo uključite, spoljni korisnici koji su prethodno imali pristup sadržaju ili dokumentima na lokacijama će ponovo dobiti pristup njima. Ako znate da je spoljno deljenje prethodno bilo uključeno i korišćeno za određene kolekcije lokacija, a ne želite da spoljni korisnici ponovo dobiju pristup ako se spoljno deljenje ponovo nekad globalno uključi, preporučujemo da prvo isključite spoljno deljenje za te određene kolekcije lokacija.

 • Ako onemogućite spoljni pristup ili načinite da spoljni pristup bude ograničeniji, spoljni korisnici će obično u roku od jednog sata od promene izgubiti pristup.

 • Ako onemogućite spoljni pristup, pristup resursima će takođe biti blokiran za gostujuće članove Office 365 grupa.

Uključivanje ili isključivanje spoljnog deljenja za pojedinačne kolekcije lokacija

Morate biti SharePoint Online administrator da biste konfigurisali spoljno deljenje za pojedinačne kolekcije lokacija. Administratorima kolekcije lokacija nije dozvoljeno da menjaju konfiguracije spoljnog deljenja.

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. U oknu sa leve strane izaberite stavku kolekcije lokacija.

 5. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored onih kolekcija lokacija čije postavke deljenja želite da uključite ili isključite.

 6. Na traci kliknite na dugme Deljenje.

  traka iz SharePoint Online centra administracije sa istaknutim dugmetom „Deljenje“

 7. Uradite nešto od sledećeg:

  Opcije za deljenje sa spoljnim korisnicima

Koju opciju da biste izabrali...

Izaberite ovu opciju:

Ako želite da:

Nemojte dozvoliti deljenje izvan vaše organizacije

Sprečite sve korisnike na svim lokacijama da dele lokacije ili sadržaj na lokacijama sa spoljnim korisnicima. Korisnici će nećete moći da dele lokacije ili sadržaj sa spoljnim korisnicima, čak i ako te korisnike se već nalaze u direktorijumu.

Dozvolite deljenje samo sa spoljnim korisnicima koji već postoje u direktorijumu organizacije

Dozvoli deljenje samo za spoljne korisnike koji su već u direktorijumu. Ovi korisnici mogu postojati u direktorijumu zato što su prethodno su prihvatili pozive za deljenje ili su ručno uvezeni. (Znaćete spoljni korisnik imaju #EXT # u svoje korisničko ime.)

Dozvolite spoljne korisnike koji prihvate pozive za deljenje i prijave se kao autorizovani korisnici

Tražite od spoljnih korisnika koji su primili pozive za prikazivanje lokacija ili sadržaja da se prijave sa Microsoft nalogom pre nego što budu mogli da pristupe sadržaju.

 • Vlasnici lokacija ili druge osobe sa dozvolom potpune kontrole mogu da dele lokacije sa spoljnim korisnicima.

 • Vlasnici lokacija ili druge osobe sa dozvolama potpune kontrole na lokaciji mogu da dele dokumente sa spoljnim korisnicima zahtevanjem prijavljivanja.

 • Svi spoljni korisnici će morati da se prijave pre prikazivanja sadržaja.

 • Pozivi za prikazivanje sadržaja se mogu iskupiti samo jednom. Kada se poziv prihvati, druge osobe ga ne mogu deliti ni koristiti za dobijanje pristupa.

Dozvoli i spoljne korisnike koji prihvate poziv za deljenje i veze za goste

Želite da dozvolite korisnicima lokacija da dele lokacije sa osobama koje se prijave kao ovlašćeni korisnici ali takođe želite i da dozvolite korisnicima lokacije da dele dokumente korišćenjem anonimnih veza za goste, koje na zahtevaju prijavljivanje pozvanih primaoca.

 • Vlasnici lokacija ili druge osobe sa dozvolama potpune kontrole mogu da dele lokacije sa spoljnim korisnicima.

 • Svi spoljni korisnici moraju da se prijave da bi mogli da prikazuju sadržaj na lokaciji koja se deli.

 • Kada delite dokumente, vlasnici lokacija ili druge osobe sa dozvolama potpune kontrole da izaberu da prijavljivanje bude potrebno ili slanje anonimne veze za goste.

 • Kada korisnici dele dokument, mogu da odobre spoljnim korisnicima ili dozvole za prikazivanje ili za uređivanje dokumenta.

 • Spoljni korisnici koji prime anonimne veze za goste mogu da prikažu i urede taj sadržaj bez prijavljivanja.

 • Anonimne veze za goste se mogu proslediti ili deliti sa drugim osobama, koje isto tako možda budu mogle da prikažu ili urede sadržaj bez prijavljivanja.

Napomene: 

 • Ako promenite postavke spoljnog deljenja za kolekciju lokacija „Moja lokacija“, te promene će se takođe primeniti na sve postojeće ili nove lične lokacije (koje su se ranije zvale „Moje lokacije“).

 • Možda ste delili sadržaj sajta sa Office 365 grupom koja ima gostujuće članove, a postavke grupe sprečavaju gostujuće članove da pristupe resursima grupe. U ovom slučaju, čak i ako uključite spoljno deljenje za kolekciju sajtova, gosti grupe možda neće moći da pristupe sadržaju sajta. Da biste omogućili ili onemogućili pristup gostujućim članovima Office 365 grupe, pogledajte članak Dozvolite spoljnim osobama pristup gosta za Office 365 grupe.

 • Ako je spoljno deljenje globalno isključeno u SharePoint Online centru administracije, sve deljene veze će prestati da rade. Ako se funkcija kasnije ponovo aktivira, veze će nastaviti da rade. Takođe je moguće onemogućiti pojedinačne veze koje su podeljene, ako želite trajno da opozovete pristup određenom dokumentu.

Upravljanje spoljnim deljenjem za kolekcije sajtova Office 365 grupe

Podrazumevano, sve kolekcije lokacija SharePoint koje su deo Office 365 grupe imaju isti deljenja postavljanje kao postavka na nivou organizacije, osim ako na nivou organizacije postavka omogućava anonimnim pristupom veze. U ovom slučaju, deljenja postavku za ovih lokacija je podešen da Dozvoli spoljnim korisnicima koji prihvatili pozive za deljenje i prijavite se kao autorizovani korisnici. Da biste promenili ovu postavku, možete da koristite Microsoft PowerShell.

Za SharingOption, koristite jedan od sledećih parametara:

Parametar

Opis

Onemogućeno

Nemojte dozvoliti deljenje izvan vaše organizacije.

ExistingExternalUserSharingOnly

Dozvoli da delite samo sa spoljnim korisnicima koje već postoje u direktorijumu u vašoj organizaciji.

ExternalUserSharingOnly

Dozvoli spoljne korisnike koji prihvataju pozive za deljenje i prijave se kao ovlašćeni korisnici.

ExternalUserAndGuestSharing

Dozvoli deljenje sa svim spoljnim korisnicima i pomoću veze anonimni pristup.

Informacije o ovu cmdlet komandu potražite u članku Podešavanje SPO lokacija. Da biste prikazali postojeći deljenja postavku, koristite cmdlet Get-SPO lokacija .

Primer:

(Get-SPOSite -Identity https://contoso.sharepoint.com/sites/site1).SharingCapability

Ažuriranje deljenja postavku za sve lokacije u zakupca   

Možete da koristite sledeću skriptu da biste ažurirali postavke deljenja za sve vaše lokacije:

$userCredential = Get-Credential
Connect-SPOService -Url https://TenantName-admin.sharepoint.com -Credential $userCredential
$sites = Get-sposite -template GROUP#0 -includepersonalsite:$false
Foreach($site in $sites)
{
Set-SPOSite -Identity $site.Url -SharingCapability SharingOption
}
Write-Host("External Sharing Capability updated for all sites.")

Promenljive:

 • TenantName - ime vašeg Office 365 zakupca.

 • SharingOption - deljenja opciju koju želite da koristite iz gorenavedene tabele.

Unesite svoje akreditive administratora SharePoint Online kada se to zatraži.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×