Uključivanje podrške za više tipova sadržaja u listi ili biblioteci

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak sadrži:

O dodavanju više tipova sadržaja na listu ili biblioteku

Više razmatranje tipa sadržaja

Uključivanje više tipova sadržaja u biblioteci

Uključivanje više tipova sadržaja liste

tip sadržaja opisuje atribute dokumenta, fascikle ili stavke na listi. Svaki tip sadržaja može da navede skup osobina, obrasce za uređivanje i prikazivanje osobina, tokove posla koji su raspoloživi za dokument ili stavku na listi i predložak dokumenta (samo tipovi sadržaja „Dokument“). Tipovi sadržaja se takođe mogu proširivati prilagođenim svojstvima. Kada biblioteci ili listi dodate tip sadržaja, navodite da biblioteka ili lista može sadržati objekte tog tipa sadržaja.

Tipovi sadržaja obezbeđuju organizacijama način da dosledno upravljaju i organizuju sadržaj između različitih lista i biblioteka u jednoj Web aplikaciji i oni takođe omogućavaju da pojedinačna lista ili biblioteka sadrži različite tipove stavki ili dokumenata. Pre nego što menadžeri lista određenoj listi ili biblioteci mogu da dodaju različite tipove sadržaja, na toj listi ili biblioteci morate da uključite podršku za više tipova sadržaja.

O dodavanju više tipova sadržaja listi ili biblioteci

Većina biblioteka i lista može da sadrži više tipova sadržaja. Definicijom više tipova sadržaja možete olakšati kreiranje biblioteka ili lista u kojima su zajedno na jednom mestu uskladišteni različiti tipovi dokumenata. Na primer, biblioteka može da sadrži dokumente i grafiku povezanu sa projektom. U biblioteci, grafičke datoteke su nabrojane sa kolonama informacija koje su dodeljene grafičkom tipu sadržaja, a dokumenti se navode u kolonama koje su dodeljene sadržaju tipa dokumenta. Koristeći komandu biblioteke dokumenata Novo autori mogu da kreiraju nove stavke bilo kog tipa sadržaja.

Vrh stranice

Razmatranja u vezi sa više tipova sadržaja

Pre dodavanja tipova sadržaja biblioteci ili listi, korisno je da razumete sledeće:

 • Tipovi sadržaja se mogu konfigurisati tako da zahtevaju određena polja, poznata i kao kolone. Pri otpremanju ili kreiranju dokumenta, dobavljač sadržaja mora da obezbedi informacije u potrebnim kolonama. Potrebne kolone se konfigurišu na tipu sadržaja koji ih i pokreće, a ne na listama ili bibliotekama.

 • Polja koja se pojavljuju na obrascu određena su tipom sadržaja koji je pridružen tom obrascu, a ne listom ili bibliotekom.

 • Predložak dokumenta koji se koristi pri kreiranju novog dokumenta određen je tipom sadržaja, a ne listom ili bibliotekom.

 • Tokovi posla i događaji mogu biti vezani za tipove sadržaja.

 • Radnje do kojih dolazi pri ažuriranju tipa sadržaja nadređene lokacije mogu uticati na tipove sadržaja koje ste naveli za svoju listu ili biblioteku koje su sa lokacijom višeg nivoa u odnosu nadređeno/podređeno.

Vrh stranice

Uključivanje više tipova sadržaja u biblioteci

 1. Otvorite biblioteku u kojoj želite da omogućite više tipova sadržaja.

  Napomena: Ne možete da omogućite više tipova sadržaja u Wiki biblioteci.

 2. U meniju Postavke izaberite stavku Postavke za biblioteku dokumenata, Postavke biblioteke obrazaca ili Postavke biblioteke slika.

 3. U odeljku Opšte postavke izaberite stavku Napredne postavke.

 4. U odeljku Tipovi sadržaja izaberite stavku Da da biste omogućili više tipova sadržaja.

 5. Promenite sve druge željene postavke, a zatim kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Uključivanje više tipova sadržaja u listi

 1. Otvorite listu ili diskusionu tablu u kojima želite da omogućite više tipova sadržaja.

 2. U meniju Postavke izaberite stavke Postavke liste.

 3. U odeljku Opšte postavke izaberite stavku Napredne postavke.

 4. U odeljku Tipovi sadržaja izaberite stavku Da da biste omogućili više tipova sadržaja.

 5. Promenite sve druge željene postavke, a zatim kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×