Uključivanje keširanog Exchange režima

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite Keširani Exchange režim da biste radili sa stavkama u Office 365 ili Microsoft Exchange Server poštanskom sandučetu čak i kad je mrežna veza spora ili nedostupna. Ne možete da koristite keširani režim Exchange servera sa POP ili IMAP naloga. Ako Outlook je još zarobljen u režim rada van mreže, pogledajte članak rad van mreže u programu Outlook.

Važno: kada koristite Outlook sa poštanskim sandučetom na Office 365, preporučujemo da uvek koristite keširani režim Exchange servera.

Osnovni podaci o keširani režim Exchange servera

Keširani režim Exchange servera omogućava bolje iskustvo kada koristite Exchange nalog. U ovom režimu kopija poštanskog sandučeta je sačuvana na vašem računaru. Ova kopija pruža brz pristup podacima i često se ažurira sa servera koji pokreće Microsoft Exchange.

Napomene: 

 • Keširani režim Exchange servera je podrazumevani kada dodate nalog Exchange ili Office 365.

 • Preporučujemo da uvek koristite keširani režim Exchange servera sa Exchange ili Office 365 nalog.

Uključite keširani režim Exchange servera ili isključite

 1. Izaberite stavke Datoteka > Postavke naloga > Postavke naloga.

  Stavka „Postavke naloga“ u prikazu „Backstage“

 2. Kliknite na Exchange ili Office 365 nalog, a zatim kliknite na dugme Promeni.

  Komanda „Promeni“ u dijalogu „Postavke naloga“

 3. U okviru Vanmrežne postavke potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi keširani režim Exchange servera.

  Polje za potvrdu „Koristi keširani Exchange režim“ u dijalogu „Promeni nalog“

  (Ako ste u Office 365 pretplatnika sa polugodišnji ispravke, u okviru Vanmrežne postavkepotvrdite izbor Koristi keširani režim Exchange servera da biste preuzeli e-pošte u Outlook datoteke sa podacima.

Dijalog Podešavanje naloga, postavke Exchange naloga stranice.

4. zatvorite i ponovo pokrenite Outlook.

Ako želite da isključite keširani Exchange režim, ponovite korake, ali opozovite izbor Koristi keširani režim Exchange servera.

Podrazumevano, e-pošte u poslednjih 12 meseci je dostupna van mreže, ali možete da Kontrola koliko količina biti zadržana van mreže.

Vrh stranice

Keširani Exchange režim i deljene fascikle

U deljene fascikle spadaju Exchange javne fascikle, SharePoint fascikle ili Exchange fascikle druge osobe kad koristite opciju Delegirani pristup. Kad je uključen keširani Exchange režim, lokalna kopija deljenih fascikli podrazumevano se preuzima na vaš računar.

Da biste promenili da li će se deljene fascikle ili javne fascikle preuzimati kade je uključen keširani Exchange režim, uradite sledeće:

 1. Izaberite Datoteka > Postavke naloga > Postavke naloga.

Stavka „Postavke naloga“ u prikazu „Backstage“

 1. Kliknite na Exchange nalog pa onda izaberite Promeni > Još postavki.

 2. Na kartici Više opcija, u okviru Postavke keširanog režima Exchange servera potvrdite izbor u poljima za potvrdu pored željenih opcija.

  Vrh stranice

Zašto nije dostupna opcija za keširani Exchange režim?

Ako opcija za keširani Exchange režim nedostaje, možda je po sredi nešto od ovoga:

 • Nalog Exchange nalog ne postoji u vašem Microsoft Outlook profilu    Ova funkcija zahteva da vaš Outlook profil sadrži Exchange nalog. POP3 i IMAP naloga možete da koristite ovu funkciju.

 • Administrator Exchange servera onemogućio je ovu funkcionalnost    Exchange administratori mogu da onemoguće ovu funkciju u programu Outlook. Za više informacija obratite se Exchange administratoru.

 • Instalirana je komponenta Microsoft usluge terminala    Keširani Exchange režim nije dostupan na računarima na kojima je pokrenut Windows Server kad je instalirana komponenta Microsoft usluge terminala.

Vrh stranice

Osnovni podaci o keširani režim Exchange servera

Keširani režim Exchange servera omogućava bolje iskustvo kada koristite Exchange nalog. U ovom režimu kopija poštanskog sandučeta je sačuvana na vašem računaru. Ova kopija pruža brz pristup podacima i često se ažurira sa servera koji pokreće Microsoft Exchange.

Napomena: Keširani režim Exchange servera je podrazumevani kada dodajete Exchange nalog.

Uključivanje ili isključivanje keširanog Exchange režima

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite stavku Postavke naloga, a zatim izaberite stavku Postavke naloga.
  Stavka „Postavke naloga“ u prikazu „Backstage“

 3. Na kartici e-pošte , kliknite na Exchange nalog, a zatim kliknite na dugme Promeni.

 4. U okviru Microsoft Exchange server, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi keširani režim Exchange servera .
  Use Cached Exchange Mode check box

 5. Zatvorite i ponovo pokrenite Microsoft Outlook 2010.

Kada koristite keširani režim Exchange servera, e-poruke može da ostane u otpremnom poštanskom sandučetu do jednog minuta do sledeće sinhronizacije sa serverom koji se izvršava Exchange dolazi. Ako želite da pošaljete poruku odmah, uradite sledeće:

 • Na kartici Slanje/prijem , u grupi Slanje i prijem kliknite na dugme Pošalji sve.
  Send & Receive group in the ribbon

Vrh stranice

Ručno podešavanje željenih postavki preuzimanja poruke

Keširani režim Exchange servera možete automatski da optimizujete prenos podataka za brzinu veze na serveru na kojem je pokrenut Exchange. Međutim, možete ručno da promenite željene opcije preuzimanja.

 1. Na kartici Slanje/prijem , u grupi željene postavke , izaberite stavku Preuzimanje željene postavke.
  Download Preferences command in the ribbon

 2. Odaberite jednu od sledećih opcija:

  • Preuzmi kompletne stavke      Ovo je podrazumevana postavka. Preuzimaju se sve poruke i priloge.

  • Preuzmi zaglavlja, a potom kompletne stavke      Kada se preuzimaju zaglavlja poruke, preuzimanje tela poruka i priloga počinje. Kada preuzimate veliku količinu stavki, ova postavka je korisna, tako da možete brzo videti zaglavlja poruke i zatim odaberite poruku da biste otvorili bez prvog čekanja za sve poruke koje se mogu preuzeti u celosti.

  • Preuzimanje zaglavlja      Nema tela poruke ili prilozi preuzimaju. Ovo smanjuje podataka prenos iznos i veze vreme. Kada otvorite stavku, celokupna stavka se zatim preuzima sa servera pošte.

  • Veza spora preuzimanje samo zaglavlja      Kada je veza spora se otkrije, tela poruka i priloga se ne preuzimaju. Ako ova opcija nije izabrana, tri prethodnog izbora utvrdite kako se preuzima bez obzira na brzinu veze.

Pored Exchange fascikle, keširani režim Exchange servera funkcioniše sa deljenim fasciklama. Primeri deljenih fascikli uključuje druge osobe Exchange fascikle kada koristite Delegirani pristup ili SharePoint fascikle. Da biste uključili ili isključili podršku za deljenu fasciklu kada koristite keširani režim Exchange servera, uradite sledeće:

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite stavku Postavke naloga, a zatim izaberite stavku Postavke naloga.
  Stavka „Postavke naloga“ u prikazu „Backstage“

 3. Na kartici e-pošte , kliknite na Exchange nalog, a zatim kliknite na dugme Promeni.

 4. Kliknite na dugme Još postavki.

 5. Na kartici Više opcija , u okviru Postavke keširanog režima Exchange, potvrdite izbor u poljima za potvrdu za željene opcije.

Vrh stranice

Zašto nije dostupna opcija za keširani režim Exchange servera?

Ako ne možete da uključite keširani režim razmene, mogući razlozi su:

 • Nalog Exchange nalog ne postoji u vašem Microsoft Outlook profilu     Ova funkcija zahteva da vaš Outlook profil sadrži Exchange nalog.

 • Vaš Exchange administrator servera onemogućio je ovu funkcionalnost     Exchange administratori mogu da onemoguće ovu funkciju u programu Outlook. Za više informacija kontaktirajte svog Exchange administratora.

 • Instalirane su Microsoft usluge terminala     Keširani režim razmene nije dostupan na računarima koji koriste Windows Server kada su instalirane Microsoft usluge terminala.

Vrh stranice

Keširani režim Exchange servera pruža vam bolje iskustvo kada koristite Microsoft Exchange nalog. Kopije poštanskog sandučeta uskladištena na vašem računaru. Ova kopija pruža brz pristup podacima i često se ažurira sa serverom pošte.

Napomena: Ova funkcija zahteva da koristite Microsoft Exchange Server 2000, Exchange Server 2003 ili Exchange Server 2007 naloga. Većina kućnih i ličnih naloga ne koristi Microsoft Exchange.

Ako radite van mreže, da li je po izboru ili zbog problema sa vezom, podaci su i dalje dostupne odmah gde god da se nalazite. Ako vezu sa računara koji koristi Exchange server nije dostupna, Microsoft Office Outlook 2007 vrši se prebacivanje za povezivanje ili prekinuta veza. Ako se ponovo povežete, Microsoft Office Outlook 2007 automatski prebacuje na status povezano ili povezan (zaglavlja). Sve promene koje napravite dok veza sa serverom nije dostupna automatski se sinhronizuju kada veza bude dostupna. Možete da nastavite sa radom dok promene se sinhronizuju.

Vrh stranice

Kada se podaci optimizuju za tip veze sa Exchange, tip stavki koje se sinhronizuju sa poštanskim sandučetom servera se razlikuju. Na primer, kada koristite brzu vezu, Office Outlook 2007 kopira zaglavlje, telo i priloge e-pošte sa servera e-pošte na svoj računar. Kada je izabrana sporije veza, samo automatski preuzimaju zaglavlja. Telo poruke i svi pridruženi prilozi biće preuzeti samo ili ako je to potrebno za sinhronizaciju sa PDA lični digitalni (), automatsko arhiviranje i neka pravila na strani klijenta. U okruženju sporije veze lokalna kopija adresara takođe neće automatski ažurirati. Međutim, imate mogućnost da ručno zatražite ispravke.

Napomena: Preuzimanje samo zaglavlja je opcija koja je dostupna kada se povežete sa Exchange Server 2003 ili Office Outlook 2007.

Vrh stranice

Keširani režim Exchange servera koristi prednosti mogućnosti programa Outlook da automatski odredi brzinu veze sa Exchange serverom i optimizuje prenos podataka za tu brzinu. Kada je izabrana postavka Na sporoj vezama preuzimanje samo zaglavlja , Outlook automatski zaustavlja preuzimanje kompletne stavke i ostavlja priloge na serveru.

Na primer, možda ćete da koristite laptop računar u kancelariji i povežite putem Mrežni kabel korporativnog lokalne mreže (LAN). Imate pristup zaglavljima i kompletne stavke, uključujući priloge. Imate brz pristup server koji koristi Exchange. Ako je laptop prekinuli LAN, Outlook će se prebaciti na status da biste se povezali . Možete da nastavite da nesmetano radite sa podacima. Ako se veza ostane nedostupna, Outlook prelazi prekinuta veza, periodično proverava dostupnost servera. Ako imate bežičnu pristupnu, Outlook može ponovo da uspostavite vezu sa serverom i vratite se na status povezano . Nije potrebno da promenite željene postavke ili ponovo pokrenite Outlook.

Kasnije tog dana, koristite modema za pristup pozivanjem sa Exchange nalogom. Outlook prepoznaje da je vaša veza spora i automatski optimizuje za tu vezu tako što ćete preuzimanje samo zaglavlja, a ne ažurira lokalnu kopiju adresara. Dodatne optimizacije se takođe vrše da smanjite količinu podataka koji se šalju putem veze.

Tako što ćete nudi različite nivoe optimizacije, Outlook može da se prilagodi promeni okruženja veze, kao što je prekidanje veze sa LAN MREŽOM kompanije, rad van mreže i ponovno povezivanje sa serverom preko sporije biranjem. Dok se menja tip veze sa Exchange – LAN, bežične, Mobilna mreža, opšte paket GPRS Radio Service (), i van mreže – prelazi su neometano i nije potrebno da biste promenili postavke ili ponovno pokretanje programa Outlook.

Napomena: Preuzimanje samo zaglavlja je opcija koja je dostupna kada se povežete sa sistemom Exchange 2003 ili novijoj verziji.

Vrh stranice

Uvek imate opciju da biste ručno podesite ponašanje veze. U nekim slučajevima, možda ćete želeti da biste kontrolisali ponašanje veze i količinu podataka prenosi i iz Exchange. U kancelariji, kada ste povezani sa u brzom lokalne mreže (LAN), Preuzmi kompletne stavke je verovatno najbolja opcija. Ako se povezujete putem usluge koja se naplaćuje za onoliko koliko podataka koje šaljete i primate, što je uobičajeno za mobilne i GPRS veze, izaberite stavku Preuzmi zaglavlja. Količinu podataka koji se šalju putem veze smanjena i vreme na vezi skraćeno. Zatim možete da zatražite samo kompletne stavke treba.

Napomena: Preuzimanje samo zaglavlja je opcija koja je dostupna kada se povežete sa Exchange 2003 ili Exchange 2007.

Vrh stranice

 1. U meniju Alatke izaberite stavkuPostavke naloga.

 2. Na kartici e-pošta izaberite Exchange Server nalog, a zatim kliknite na dugme Promeni.

 3. U okviru Microsoft Exchange server, potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi keširani režim Exchange servera .

  Ako ne možete da uključite keširani režim razmene, mogući razlozi su:

  • Nemate Exchange nalog e-pošte u programu Microsoft Outlook profila     Ova funkcija zahteva da vaš Outlook profil sadrži Exchange nalog.

  • Administrator Exchange servera je možda onemogućio ovu funkcionalnost     Exchange Administratori imaju mogućnost da onemoguće ovu funkciju u programu Outlook. Za više informacija obratite se administratoru Exchange servera. Dodatne informacije za administratore je dostupna u programu Microsoft Office Resource Kit.

  • Ste instalirali Microsoft usluge terminala     Keširani režim Exchange servera koristi datoteku vanmrežne fascikle (.ost). Ove datoteke nije moguće koristiti ako ste instalirali Microsoft usluge terminala za Microsoft Windows 2000 Server ili Windows Server 2003. Međutim, instaliranje klijenta usluga terminala ili udaljene radne površine klijenta ne sprečava pristup ovoj funkciji.

 4. Izađite i ponovo pokrenite Office Outlook 2007.

Kada koristite keširani režim Exchange servera, poruka može da ostane u otpremnom poštanskom sandučetu do jednog minuta do sledeće sinhronizacije sa serverom usluga Exchange dolazi. Ako želite da pošaljete poruku odmah, uradite sledeće:

 • U meniju Alatke , postavite pokazivač Slanje/prijem, a zatim kliknite na dugme Pošalji sve.

Napomena: Pored fascikle Exchange keširani režim Exchange servera funkcioniše sa deljenim fasciklama. Primeri deljenih fascikli uključuje druge osobe Exchange fascikle kada koristite Delegirani pristup ili SharePoint fascikle. Da biste uključili ili isključili podršku za deljenu fasciklu kada koristite keširani režim Exchange servera, posle koraka 2 u gorenavedenom postupku, kliknite na dugme Još postavki, a zatim na kartici Više opcija , potvrdite ili opozovite izbor u Preuzmi deljene fascikle (isključuje fascikle pošte) za potvrdu .

Vrh stranice

 1. U meniju Alatke izaberite stavkuPostavke naloga.

 2. Na kartici e-pošte , kliknite na Exchange nalog, a zatim kliknite na dugme Promeni.

 3. U okviru Microsoft Exchange server, opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi keširani režim Exchange servera .

 4. Izađite i ponovo pokrenite Office Outlook 2007.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×