Uključivanje ili isključivanje liste zadataka u rokovniku

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Podrazumevano, lista zadataka pojavljuje se u rokovniku. Ova lista prikazuje sve zadatke i označene stavke programa Outlook.

Da biste uključili ili isključili listu zadataka, uradite sledeće:

  1. Na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Traka sa zaduženjima.

  2. Kliknite na listu zadataka.

Da biste prikazali više zadataka na Listi zadataka, isključite ili smanjivanje druge segmente rokovnika. Da biste direktno promenili broj zadataka prikazanih, uradite sledeće:

  • Postavite pokazivač na traku između odeljka zakazanih obaveza i liste zadataka. Kada se pokazivač promeni, prevucite naviše ili naniže da biste povećali ili smanjili veličinu odeljku zakazane obaveze.

    Kada otpustite taster miša, broj zakazanih obaveza povećava ili smanjuje za popunjavanje dostupnog prostora.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×