Uključivanje ili isključivanje integrisanih aplikacija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada su integrisane aplikacije uključene, korisnici u vašoj organizaciji mogu da dozvole aplikacijama nezavisnih proizvođača da pristupaju njihovim Office 365 informacijama. Na primer, kada neko koristi aplikaciju nezavisnog proizvođača, ta aplikacija može da traži dozvolu za pristup kalendaru i za uređivanje datoteka koje se nalaze u OneDrive fascikli.

Uključivanje ili isključivanje integrisanih aplikacija

Evo kako da uključite ili isključite integrisane aplikacije.

  1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

  2. Idite na Office 365 administrativni centari iz na levoj traci za navigaciju, kliknite na dugme postavke > programske dodatke i usluga

  3. Na stranici integrisane aplikacije , upotrebite preklopnik da biste uključili ili isključili integrisane aplikacije.

Više informacija o integrisanim aplikacijama

Integrisane aplikacije mogu se kreirati u okviru vaše organizacije ili mogu da potiču iz druge Office 365 organizacije ili od nekog nezavisnog proizvođača.

Kada su integrisane aplikacije uključene i koristi se aplikacija, aplikacija traži dozvolu za postavljanje nivoa pristupa koji joj je potreban kada pristupa informacijama korisnika. Korisnik može dati pristup samo aplikacijama koje poseduje i koje pristupaju njegovim Office 365 informacijama. Oni ne mogu aplikaciji dati pristup informacijama nekog drugog korisnika.

Postoje dve vrste dozvola koje se koriste prilikom korišćenja integrisanih aplikacija u usluzi Office 365: korisničke dozvole i administratorske dozvole. Na primer, kada su u vašoj organizaciji omogućene integrisane aplikacije i korisnik koristi aplikaciju nezavisnog proizvođača, aplikacija može da zatraži dozvolu korisnika da pročita njegove detalje o korisničkom profilu, da uredi ili izbriše njegove datoteke, da čita stavke koje se nalaze u kolekcijama lokacija i da šalje e-poštu kao taj korisnik.

Korisničke dozvole za integrisane aplikacije

Ako administrator registruje aplikaciju za sve korisnike u organizaciji, od njega ili nje se traži dozvola za omogućavanje toj aplikaciji da pristupi informacijama i resursima u organizaciji. Kada nakon ovoga drugi korisnici u organizaciji koriste tu aplikaciju, oni neće biti upitani za dozvolu. Kada administrator registruje aplikaciju, taj administrator mora da se uveri da ima poverenja u izdavača te aplikacije. Više detalja o registrovanju aplikacije potražite u članku Dodavanje, ažuriranje i uklanjanje aplikacije.

Administratorske dozvole za integrisane aplikacije

Ako su integrisane aplikacije isključene, aplikacije koje su već instalirane i imaju dozvolu za pristup informacijama neće biti deinstalirane i dozvole neće biti uklonjene. Iako su integrisane aplikacije isključene, administratori i dalje mogu da registruju aplikacije da bi ih učinili dostupnim svojim korisnicima i da dozvole tim aplikacijama da pristupe informacijama korisnika. Detalje o uklanjanju registrovane aplikacije i njenih dozvola potražite u članku Dodavanje, ažuriranje i uklanjanje aplikacije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×