Uključivanje ili isključivanje bezbednosnih upozorenja i Saveta za smernice na traci sa porukama za Office 2016

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Traka sa porukama prikazuje bezbednosna upozorenja kada postoji aktivan sadržaj koji potencijalno nije bezbedan (kao što su makroi, ActiveX kontrole, podaci za povezivanje) ili osetljive informacije u savetima za smernice. U tim slučajevima, pojavljuje se žuta ili crvena traka sa porukama sa ikonom kao što je štit, kako bi vas upozorila o potencijalnim problemima. Ako znate da je sadržaj iz pouzdanog izvora, na žutoj traci sa porukama možete da kliknete na Omogući sadržaj da bi dokument postao pouzdan ili da omogućite sadržaj za sesiju. Na crvenoj traci sa porukama možete da kliknete na tekst upozorenja. Takođe možete da kliknete na karticu Datoteka da biste prikazali dodatne informacije i opcije.

Evo nekih primera traka sa porukama.

Traka sa porukama sa ActiveX porukom upozorenja

Zaštićeni prikaz iz otkazivanja provere valjanosti datoteke

Slika Saveta o smernicama poruke

Ako ne želite da se pojavljuju bezbednosna upozorenja, možete da isključite traku sa porukama. Nasuprot tome, traku sa porukama možete da uključite da biste povećali bezbednost.

Uključivanje ili isključivanje bezbednosnih upozorenja ili saveta za smernice na traci sa porukama

 1. Kliknite na karticu Datoteka > Opcije.

 2. Izaberite stavke Centar za pouzdanost > Postavke centra za pouzdanost.

 3. Kliknite na karticu Traka sa porukama.

  Opcije trake sa porukama u centru za pouzdanost

  Pri izboru opcija na kartici Traka sa porukama koristite informacije navedene ispod.

  • Prikaži traku sa porukama u svim aplikacijama kada je blokiran aktivni sadržaj poput ActiveX kontrola i makroa     Ovo je podrazumevana vrednost. Traka sa porukama se prikazuje kada onemogućite sadržaj koji potencijalno nije bezbedan.

   Napomena : Opcija nije izabrana i traka sa porukama se ne prikazuje ako izaberete opciju Onemogući sve makroe bez obaveštenja u oblasti Postavke za makroe centra za pouzdanost.

  • Nikada ne prikazuj informacije o blokiranom sadržaju     Ova opcija isključuje traku sa porukama i ne prikazuje se nijedno upozorenje u vezi sa bezbednosnim problemima, bez obzira na bezbednosne postavke u centru za pouzdanost.

   Napomena : Ako promenite opcije trake sa porukama u centru za pouzdanost, ne menja se traka sa porukama zaštićenog prikaza.

  • Prikaži savet za smernice na traci sa porukama. Isključivanjem ćete onemogućiti sve savete za smernice, osim ako su oni neophodni vašoj organizaciji.   Ako izaberete ovu opciju, traka sa porukama će prikazati savet za smernice ukoliko postoji neusaglašenost dokumenta sa smernicama vaše organizacije. Na primer, savet za smernice će možda biti prikazan ako dokument sadrži osetljive informacije, kao što su brojevi kreditnih kartica ili brojevi naloga klijenata.

   Napomena : Da bi se saveti za smernice prikazali, administrator mora prethodno da kreira pravilo po kom ćete vi biti obavešteni. Vaša organizacija možda ima smernice za koje će se prikazati savet čak i ako isključite ovu opciju. Obično možete da sprečite pojavljivanje saveta za smernice koji „samo obaveštavaju“, ali ako smernice zahtevaju da preduzmete neku radnju, traka sa porukama će se prikazati čak i ako niste podesili opciju tako da prikaže savete za smernice.

Važno : Preporučuje se da ne menjate bezbednosne postavke u centru za pouzdanost. Posledice mogu biti gubitak podataka, krađa podataka ili ugrožavanje bezbednosti na računaru ili mreži.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×