Uključivanje ili isključivanje automatskog uklapanja teksta

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da imate Microsoft Publisher 2010 automatski menja veličinu teksta tako da se uklopi u okvir za tekst kada okvir za tekst nije povezan sa drugim okvirima za tekst.

Uključivanje automatskog uklapanja teksta

 1. Kliknite u okvir za tekst.

 2. Na kartici " Alatke okvira za tekst ", postavite pokazivač na stavku Uklapanje teksta.

 3. Uradite sledeće:

  • Da biste skupili ili razvili tekst tako da se uklopi u okvir za tekst kada promenite veličinu okvira ili tip, kliknite na dugme Najbolje uklopljeno.

  • Da biste smanjili veličinu teksta sve dok ne postoji tekst u višak teksta, kliknite na dugme Skupi tekst na "prekoračenje".

  • Da biste razvili da uključite tekst okvira za tekst, kliknite na dugme Povećati okvir za tekst da bi se.

Isključivanje automatskog uklapanja teksta

Ako se tekst menja veličinu dok kucate ili kada promenite veličinu okvira za tekst, imate Tlokal uklapanje uključeno. Evo kako da isključite tako da tekst ostaje iste veličine.

 1. Kliknite u okvir za tekst.

 2. Na kartici " Alatke okvira za tekst " postavite tako da se Uklopi teksti zatim kliknite na dugme Bez automatskog uklapanja.

Kada je automatsko uklapanje teksta isključeno, veličina fonta ostaje ista svaki put kada promenite veličinu okvira za tekst.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×