Uključivanje ili isključivanje automatskog uklapanja teksta

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Publisher možete da podesite da automatski menja veličinu teksta kako bi se uklopio u okvir za tekst ukoliko on nije povezan sa drugim okvirima za tekst.

Uključivanje automatskog uklapanja teksta

  1. Kliknite u okvir za tekst.

  2. U meniju Oblikovanje postavite pokazivač na stavku Automatsko uklapanje teksta.

  3. Postupite na neki od sledećih načina:

    • Izaberite stavku Najbolje uklopljeno da bi se tekst skupljao ili proširivao tako da se uklopi u okvir za tekst kada promenite njegovu veličinu ili kada u njega upisujete sadržaj.

    • Izaberite stavku Skupi predugačak tekst da biste smanjili veličinu teksta sve dok ne nestane višak teksta.

Isključivanje automatskog uklapanja teksta

Ako tekst menja veličinu dok ga upisujete ili kada menjate veličinu okvira za tekst, opcija Automatsko uklapanje teksta je uključena. Na sledeći način možete da je isključite tako da tekst ostane iste veličine.

  1. Kliknite u okvir za tekst.

  2. U meniju Oblikovanje postavite pokazivač na stavku Automatsko uklapanje teksta, a zatim izaberite stavku Bez automatskog uklapanja.

Kada je automatsko uklapanje teksta isključeno, veličina fonta ostaje ista svaki put kada promenite veličinu okvira za tekst.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×