Uključivanje Prikači za koordinatnu mrežu ili isključite u programu PowerPoint za Mac

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste lakše Poravnavanje objekata na slajdu u PowerPoint za macOS, možete Prikači na objekte za vertikalne i horizontalne smernice koje se pokreću kroz slajda. Možete da koristite dinamičke vodiči – smernice koje kroz centru za druge objekte i centra slajda i da se pojavi kada prevlačite objekat – da biste poravnali objekat u odnosu na drugog objekta.

Uključivanje Prikači za koordinatnu mrežu ili isključivanje

  • Izaberite stavku Prikaz > Vođice > Prikači za koordinatnu mrežu.

Dinamički vođice da uključite ili isključite

  • Izaberite stavku Prikaz > Vođice > dinamičke vođice.

Koordinatna mreža i vođice opcije

Savet: U redu kontrolu nad položaj objekata na slajdu, držite pritisnut taster komandu tokom prevlačenja.

Dodavanje ili uklanjanje vođica

Vodiči za crtanje može pomoći da postavite oblike i objekte na slajdovima. Vodiči za crtanje mogu biti prikazane ili skrivene, a možete da dodate ili izbrišite ih. Kada prevlačite vođicu, udaljenost centra slajda prikazuje se pored pokazivača. Vodiči za crtanje nisu vidljive tokom projekcije slajdova i ne štampaju u prezentaciji.

(Ove informacije o Dodavanje/uklanjanje vođica ne odnosi na PowerPoint za Mac 2011).

  • Da biste prikazali ili sakrili vođice, izaberite Vođice na kartici Prikaz .

  • Da biste dodali vodič, Ctrl + klik ili kliknite desnim tasterom miša na slajd, postavite pokazivač Vođicei zatim kliknite na dugme Dodaj vertikalna vođica ili Dodajte horizontalna vođica.

  • Da biste uklonili vodič, Ctrl + klik ili kliknite desnim tasterom miša Vodič za liniju, a zatim u meniju izaberite stavku Izbriši .

  • Možete da promenite boju vodič, što vam omogućava da koristite boja da biste označili različita značenja ili samo da Vodič izdvaja iz pozadine. Kliknite desnim tasterom miša na Vodič, izaberite bojui napravite izbor. (Ova funkcija je dostupna u PowerPoint 2019 za Mac i PowerPoint za Office 365 za Mac.)

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×