Uključivanje štampanja pozadine

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Na pozadinu predloška obrasca možete staviti boje ili slike. Pozadine mogu dati kontrast i pobuditi interesovanje korisnika koji obrazac pregledaju na ekranima svojih računara.

Međutim, boje pozadine ne moraju biti optimalne za štampanje, pošto korisnik možda nema štampač u boji, a štampanje boja pozadine u skali sivih tonova ili crno-belo može učiniti obrazac teško čitljivim. Šta više, zbog štampanja pozadine ceo obrazac će se štampati sporije, a troši se i mastilo odnosno toner štampača. Zato Microsoft Office InfoPath 2007 po podrazumevanoj vrednosti ne štampa ni boje ni slike pozadine.

Ako želite da testirate kako boje ili slike pozadine će izgledati kada se odštampa, možete da koristite sledeću proceduru. Međutim, da li korisnici mogu da štampaju pozadina određuje njihove pojedinačne postavke Veb pregledača. Na primer, štampanje u pozadini je podrazumevano u programu Windows Internet Explorer i uključiti u režimu za dizajniranje će poništiti ovu postavku. Generalno, nije preporučujemo da koristite slike u pozadini da biste preneli važne informacije u obrascu.

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

  2. Izaberite karticu Opšte.

  3. U grupi Opšte potvrdite izbor Odštampaj boje i slike iz pozadine, a zatim kliknite na dugme U redu.

  4. U meniju Datoteka izaberite stavku Odštampaj.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×