Uklanjanje veze sa stavkom istorije komunikacije iz zapisa Menadžera za poslovne kontakte

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da uklonite vezu stavke istorije komunikacije iz zapis ili iz fascikle " Istorija komunikacije ". Međutim, Menadžer za poslovne kontakte za Outlook drugačije tretira uklanjanje određenih veza sa stavkama.

Ako želite da iz zapisa uklonite neki sastanak, datoteku, e-poruku ili zadatak, izbrišite samu vezu od stavke do zapisa. Originalni sastanak, datoteka, e-poruka ili zadatak ostaju neizmenjeni i vi kasnije možete kreirati drugu vezu s njima.

Međutim, ako iz zapisa uklonite vezu s poslovna beleška, poslovna prilika ili evidencija telefonskog poziva, a ove stavke nisu povezane s nekim drugim zapisom, sama poslovna beleška, mogućnost za poslovanje ili evidencija telefonskog poziva biće izbrisana i ubuduće nećete moći da je povezujete.

Kada izbrišete da povežete stavke istorije komunikacije, veza se premešta u fasciklu " Izbrisane stavke " u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, iz koje se može preuzeti. Zato što ovaj ne pražnjenja fascikle, preporučujemo da povremeno ispraznite da biste sačuvali prostor u poštanskom sandučetu.

Napomena : Samo vlasnik baze podataka može da isprazni fasciklu Izbrisane stavke i da trajno izbriše stavku.

Uklanjanje veze stavke istorije komunikacije iz zapisa

  1. U meniju Programa Business Contact Manager izaberite stavku Nalozi, Poslovni kontakti, mogućnosti za poslovanjeili Poslovnog projekta.

  2. Otvorite zapis iz kojeg želite da uklonite vezu s tom stavkom istorije komunikacije.

  3. Na glavnoj traci, u grupi Prikaz kliknite na dugme Istorija.

  4. Izaberite stavku, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

Uklanjanje veze sa stavkom istorije komunikacije iz fascikle " Istorija komunikacije "

Stavke istorije komunikacije koje su povezane s više zapisa pojavljuju se više puta u fascikli Istorija komunikacije. Kada uklonite jednu kopiju stavke istorije komunikacije koja ima više kopija, u fascikli Istorija komunikacije i dalje se vide preostale kopije. Imena zapisa s kojima je stavka povezana prikazana su u koloni Poveži sa fascikle Istorija komunikacije.

  1. U meniju Menadžer za poslovne kontakte izaberite stavku Istorija komunikacije.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na stavku istorije komunikacije koju želite da izbrišete, a zatim kliknite na dugme Izbriši.

Sledeća tabela prikazuje šta se dešava kada izbrišete stavku istorije komunikacije s kojom je povezan zapis, a pri tome ne uklonite tu vezu:

Izbrisana stavka istorije komunikacije

Zapis je povezan sa:

Poslovna beleška

Poslovna beleška se ne može izbrisati ako postoji neka veza s njom.

Evidencija telefonskog poziva

Evidencija telefonskog poziva se ne može izbrisati ako postoji neka veza s njom.

Mogućnost za poslovanje

Izbrisana je i veza s mogućnošću za poslovanje.

Poslovni projekat

Izbrisana je i veza s poslovnim projektom.

Zadatak

obrazac za poslovnu aktivnost koji sadrži temu zadatka, datum početka, krajnji rok, procenat dovršenosti, status i informacije o prioritetima.

E-poruka

Obrascem za poslovnu aktivnost koji sadrži prva 4 kilobajta (kB) poruke, između ostalog i informacije o poljima Za, Od i Tema.

Zakazana obaveza

Obrascem za poslovnu aktivnost koji sadrži informacije o temi, vremenu početka i završetka i lokaciji.

Datoteka

Obrascem za poslovnu aktivnost koji sadrži informacije o temi i imenu datoteke.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×