Uklanjanje skrivenih podataka i ličnih informacija putem ispitivanja prezentacija

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako planirate da biste delili kopiju prezentacije PowerPoint ili je objavite na Webu, preporučuje se da biste pregledali prezentacije za skrivene podatke ili lične podatke koji se mogu uskladištiti u prezentaciju ili njegovu metapodatak. Možda postoje detalji ne želite da delite sa drugim osobama da možete da uklonite pre nego što delite prezentaciju.

Je jedan od načina možete da potražite i uklanjanje skrivenih informacija u prezentaciji tako što ćete koristiti funkciju "nadzor dokumenta" u PowerPoint.

U ovom članku

Pronalaženje i uklanjanje skrivenih podataka i ličnih informacija

Tipovi skrivenih podataka i ličnih informacija

Informacije koje funkcija „Nadzor dokumenta“ pronalazi i uklanja

Pronalaženje i uklanjanje skrivenih podataka i ličnih informacija

 1. Otvorite prezentaciju u kojoj želite da pronađete skrivene podatke i lične informacije.

 2. Na kartici Datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao i u polju Ime datoteke otkucajte ime da biste sačuvali kopiju originalne prezentacije.

  Važne:    Je dobra ideja da koristite funkciju "nadzor dokumenta" u kopiji originalne prezentacije zato što nije uvek moguće vratiti podatke koje "nadzor dokumenta" uklanja.

 3. U kopiji originalne prezentacije na kartici Datoteka izaberite stavku Informacije.

 4. Izaberite stavku Pronalaženje problema, a zatim stavku Ispitivanje dokumenta.

 5. U dijalogu Nadzor dokumenta potvrdite izbor u odgovarajućim poljima za potvrdu da biste odabrali tipove skrivenog sadržaja koje želite da ispitate. Više informacija o pojedinačnim nadzorima potražite u članku Informacije koje funkcija „Nadzor dokumenta“ pronalazi i uklanja

 6. Kliknite na dugme Nadzor.

 7. Pregledajte rezultate nadzora u dijalogu Nadzor dokumenta.

 8. Kliknite na dugme Ukloni sve pored rezultata dobijenih pretragom za one tipove skrivenog sadržaja koje želite da uklonite iz dokumenta.

  • Ako iz prezentacije uklonite skriveni sadržaj, tu radnju možda nećete moći da poništite klikom na dugme Opozovi radnju.

  • Ako želite da uklonite skrivene podatke i lične informacije iz prezentacija koje čuvate u formatu OpenDocument prezentacije (.odp), moraćete da pokrenete funkciju „Nadzor dokumenta“ pri svakom čuvanju prezentacije u ovom formatu.

Tipovi skrivenih podataka i ličnih informacija

Nekoliko tipova skrivenih podataka i ličnih informacija mogu biti sačuvane u PowerPoint prezentaciji. Dok je ove informacije možda neće biti odmah vidljive, i dalje može biti tamo i moguće preuzeti iz prezentacije.

Skrivene informacije mogu da sadrže podatke tu PowerPoint dodaje u prezentaciju da biste omogućili saradnju prilikom izrade prezentacije sa drugim osobama. Takođe mogu da uključuju informacije koje ste namerno označili kao skrivene.

PowerPoint prezentacije mogu da sadrže sledeće tipove skrivenih i ličnih podataka:

 • Komentari i beleške napisane perom    Ako sarađujete sa drugim osobama da biste kreirali prezentaciju, prezentacija može da sadrži stavke kao što su komentare i beleške napisane perom. Ove informacije možete da omogućite drugima da vide imena ljudi koji su radili na prezentaciji, komentare redaktora i promene koje su napravljene u prezentaciju.

 • Praćenje podataka promena    Kada sarađujete na deljenog dokumenta koji je uskladišten u oblaku, PowerPoint 2016 za Office 365 skladišti podatke o tome ko izvršili promene u dokument i kada su promene.

 • Svojstva dokumenta i lični podaci     Svojstva dokumenta, poznata pod nazivom metapodatak, sadrže detalje o prezentaciji kao što su podaci o autoru, temi i naslovu. Svojstva dokumenta takođe sadrže podatke koje programi sistema Office automatski zadržavaju, poput imena osobe koja je poslednja sačuvala dokument i datuma nastanka dokumenta. Ako ste koristili određene funkcije, dokument može da sadrži i druge tipove informacija sa ličnim podacima koji se mogu identifikovati (PII), kao što su zaglavlja e-pošte, informacije o slanju na redigovanje, usmerene liste primalaca i informacije o putanji datoteke za objavljivanje veb stranica.

 • Nevidljivi sadržaj na slajdu     Prezentacija može da sadrži objekte koji se ne vide zato što su oblikovani kao nevidljivi.

 • Sadržaj izvan slajda   PowerPoint prezentacije mogu da sadrže objekte koji se ne vide odmah jer oni su uvukli slajda u oblasti izvan slajda. Ovaj sadržaj izvan slajda možete da uključite okvira za tekst, clip art kolekcije, grafika i tabele. 

 • Beleške u prezentaciji     Odeljak "beleške" PowerPoint prezentacije mogu da sadrže tekst koji možda ne želite da delite sa drugim osobama, naročito ako beleške napisane isključivo za upotrebu osoba koja je vođenja prezentacije.

 • Svojstva servera dokumenata     Ako je sačuvana na lokaciji u okviru servera za upravljanje dokumentima, na primer na lokaciji „Radni prostor dokumenata“ ili u biblioteci zasnovanoj na sistemu Microsoft Windows SharePoint Services, prezentacija može da sadrži još neka svojstva ili informacije u vezi sa lokacijom tog servera.

 • Prilagođeni XML podaci    Prezentacije mogu da sadrže prilagođene XML podatke koji se ne vide u samom dokumentu. Nadzor dokumenta može da pronađe i ukloni ove XML podatke.

Vrh stranice

Informacije koje funkcija „Nadzor dokumenta“ pronalazi i uklanja

U PowerPoint, "nadzor dokumenta" prikazuje nekoliko različitih nadzora koji vam omogućavaju da pronalaženju i uklanjanju skrivenih podataka i ličnih informacija koje su specifične za PowerPoint prezentacije. Listu različitih tipova skrivenih podataka i ličnih informacija koje nadzor dokumenta može da pronađe i ukloni iz prezentacije, pregledajte u sledećoj tabeli.

Ako je vaša organizacija prilagodila nadzor dokumenta dodavanjem nadzornih modula, imaćete mogućnost da proverite sadrži li prezentacija i neke druge tipove informacija.

Ime nadzornika

Pronalazi i uklanja

Komentari i beleške

 • Komentare

 • Beleške napisane perom

Svojstva dokumenta i lične informacije

 • Svojstva dokumenta, u koja spadaju i informacije sa kartica Rezime, Statistički podaci i Prilagođeno iz dijaloga Svojstva dokumenta

 • Zaglavlja e-pošte

 • Usmerenu listu primalaca

 • Informacije „Pošalji na redigovanje“

 • Svojstva servera dokumenata

 • Informacije o smernicama za upravljanje dokumentima

 • Informacije o tipu sadržaja

 • Putanja datoteke za objavljivanje Veb stranica

Reviziju za praćenje podataka

Podatke o tome ko ima urediti datoteku, a kada ga je uređena.

Ova funkcija je dostupna samo Office 365 pretplatnicima koji su se pridružili programu Office Insider. Ako ste pretplatnik na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

Nevidljivi sadržaj na slajdu

 • Objekti koji se ne vide jer su oblikovani kao nevidljivi

  Ovaj nadzornik ne otkriva objekte koji su prekriveni drugim objektima.

Sadržaj izvan slajda

 • Sadržaj ili objekti koji se ne vide odmah u prezentaciji zato što su povučeni izvan slajda, u koje spadaju:

  • Clip art kolekcija

  • Okviri za tekst

  • Grafika

  • Tabele

   Nadzor dokumenta ne otkriva niti uklanja animirane objekte izvan slajda.

Beleške u prezentaciji

 • Tekst koji se dodaje odeljku „Beleške“ u prezentaciji

Nadzor dokumenta ne može da ukloni slike koje se dodaju odeljku „Beleške“ u prezentaciji.

Prilagođeni XML podaci

 • Prilagođeni XML podaci koji se mogu uskladištiti unutar prezentacije

Informacije koje funkcija „Nadzor dokumenta“ pronalazi, ali ne može da ukloni

"Nadzor dokumenta" otkriva sledeće stavke koje možda imate podatke koji nisu vidljivi u prezentaciji. To ne može da ukloni ove stavke za vas jer ona može da uzrokuje da prezentaciju da ne radi ispravno. Možete da pregledate svaku stavku koja se nalazi i utvrdite da li želite da ga uklonite ručno ili ga zamenite stavke koja nema skrivenih podataka, kao što su statične slike.

Za ove stavke:

Funkcija „Nadzor dokumenta“ pronalazi:

Ugrađene datoteke ili objekti

Ugrađene datoteke (kao što je Office ili tekstualni dokument) ili ugrađeni objekti (kao što je grafikon ili jednačina) koji mogu imati podatke koji nisu vidljivi u radnoj svesci. Evo primera nekih tipova objekata:

 • Objekti rasterske slike

 • Microsoft Equation 3.0 objekti

 • Objekti Microsoft Graph grafikona

 • Objekti Microsoft PowerPoint prezentacije

 • Objekti Microsoft Visio crteža

 • Objekti Microsoft Word dokumenta

 • Objekti OpenDocument teksta

Makroe ili VBA kôd

Makro ili VBA stavke koje možda skrivenih podataka u prezentacijama. Ovo obuhvata:

 • Makroi

 • VBA moduli

 • COM ili ActiveX kontrole

Nadzor dokumenta i lične podatke

Praćenje podataka, uvedena u PowerPoint 2016 napravi 8403 za Office 365 ljudi, promena ilustruje ograničenje od "nadzor dokumenta". Na primer, hajde recimo Vesna i Linda saradnju na prezentacija u Office 365. Reviziju za praćenje podataka (to jest, korisnička imena i vremena kada su pravili uređivanja) se dodaje u prezentaciju. Ako Mohammed naknadno otvara prezentacija u PowerPoint 2013 i datoteke da biste uklonili lične podatke se pokreće "nadzor dokumenta", "nadzor dokumenta" u ta verzija PowerPoint nećete moći da otkrivanju i uklanjanju reviziju za praćenje podataka dodate u prezentaciju novijom verzijom Office 365 programa PowerPoint koriste Vesna i Linda. Mohammed ne možete da uklonite reviziju za praćenje podataka bez nadogradnje na trenutnu verziju PowerPoint i zatim pokrenete "nadzor dokumenta"

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×