Uklanjanje priloga

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Priloge možete da uklonite iz poruke koju pišete, kao i iz poruka koje ste primili. Možete da uklonite samo priloge iz jedne poruke odjednom.

 1. Otvorite e-poruku koja sadrži prilog koji želite da izbrišete.

 2. U polju priložene kliknite desnim tasterom miša na prilog i kliknite na dugme Ukloni ili izaberite datoteku u polju priložene, a zatim pritisnite taster delete na tastaturi.

  Opcija za uklanjanje se nalazi u meniju koji se pojavljuje na desni klik mišem.

  Napomena: Ovaj metod briše prilog samo jedan po jedan. Da biste izbrisali više priloga u isto vreme, pritisnite i držite taster Shift na tastaturi. Kliknite na ime i prezime prilozi u grupi i pritisnite taster Delete da biste ih sve izbrisali.

Ako želite da biste uklonili prilog iz e-poruku koju ste primili od nekog drugog ili koju ste poslali poruku, možete da uradite ovo jedne poruke odjednom. Ne možete da uklonite priloge iz više poruka odjednom.

Uklanjanje priloga prikazane u zaglavlju poruke e-pošte

 1. Otvorite e-poruku u oknu za čitanje ili kliknite dvaput na poruku da biste ga otvorili u novom prozoru.

 2. Kliknite na strelicu padajućeg menija pored imena priloga, a zatim izaberite Uklonite prilog. Možete takođe izaberite stavku Sačuvaj u usluzi OneDrive ili Sačuvaj kao prvo da se prebacite na prilog u OneDrive ili na svoj računar, a zatim izaberite stavku da biste uklonili prilog.
  Ako e-poruka sadrži više priloga, izaberite prvu prilog, pritisnite i na tastaturi držite pritisnut taster Shift, a zatim izaberite poslednju prilog. Izaberite Uklonite prilog da biste uklonili sve izabrane priloge.

 3. Zatvorite poruku i sačuvali promene.

Uklanjanje priloga iz tela poruke

 1. Da biste uklonili prilog, prikazan u telu poruke, kliknite dvaput na poruku da biste ga otvorili u novom prozoru.

 2. U grupi Premeštanje na traci, izaberite stavku Radnje > Uredi poruku.

 3. Kliknite na dugme da biste izabrali prilog u telu poruke, a zatim pritisnite taster Delete na tastaturi.

 4. Zatvorite poruku i sačuvali promene.

Srodne teme

Čuvanje priloga

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×