Uklanjanje podvlačenja iz teksta hiperveze

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada želite da uključite hiperveze (sa drugim resursima) u prezentacijama, ali ne želite publici da znate da su hiperveze (dok ne budete spremni), mogu da uklanjanje prepoznatljivim podvlačenja, ali i dalje održava vezu.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na tekst hiperveze i izaberite stavku Ukloni hipervezu.

 2. Na kartici Umetanje, u grupi Ilustracije kliknite na dugme Oblici, a zatim u okviru Pravougaonici izaberite stavku Pravougaonik.

 3. Prevucite mišem da biste nacrtali pravougaonik tako da pokriva hipervezu koju želite da sakrijete.

 4. Kliknite desnim tasterom miša na pravougaonik, a zatim izaberite stavku Oblikovanje oblika. U dijalogu Oblikovanje oblika uradite sledeće:

  1. U levom oknu izaberite stavku Popuna , izaberite boju u desnom oknu, a zatim izaberite boju koja odgovara pozadini prezentacije.

  2. Kliknite na dugme Boja linije u levom oknu, u desnom oknu izaberite stavku Bez linije i zatim kliknite na dugme Zatvori.

 5. Kliknite desnim tasterom miša na pravougaonik, izaberite stavku Uredi teksti otkucajte tekst koji želite da koristite za hipervezu.

  Napomene : Da biste dodali ili promenili boju ili oblikovanje teksta u dijalogu " Font ", izaberite tekst, a zatim na kartici Početak , u grupi Font kliknite na Pokretač dijaloga (kao što je prikazano u dolenavedenom dijagramu).

  Klik na pokretanje dijaloga

 6. Izaberite oblik (ali ne i tekst unutar oblika), a zatim na kartici Umetanje , u grupi veze kliknite na dugme hiperveza.

 7. U polju Adresa otkucajte Veb adresu, a zatim kliknite na dugme U redu.

 8. Da biste testirali hipervezu, u prikazu projekcije slajdova, kliknite na pravougaonik koja sadrži hipervezu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×