Uklanjanje podloga za pisanje i tema iz poruka koje primate

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako ne želite da poruke koje primate da biste prikazali podloge za pisanje ili teme, možete da imate Microsoft Office Outlook 2007 automatsko prikazivanje poruka koje umesto toga možete otvoriti u formatu čistog teksta. Međutim, ovaj se uklanja i druga oblikovanja koje možda poruku.

Želim da saznam više o formatima poruka

Microsoft Outlook podržava tri formata poruka:

 • HTML     Ovo je podrazumevani format poruke u programu Outlook. Osim toga, ovaj format je najbolje koristiti kada želite da kreirate poruke koje su slične tradicionalnim dokumentima, sa raznim fontovima, bojama i listama sa znakovima za nabrajanje. Kada izaberete neku od opcija koje dozvoljavaju oblikovanje (HTML ili Obogaćeni tekst), poruka će podrazumevano biti poslata u HTML formatu. Ako koristite HTML format, znate da će primalac videti ono što ste mu poslali.

 • Čisti tekst     Ovo je format koji podržavaju sve aplikacije za e-poštu. Možete da podesite Outlook da biste otvorili poruke koje primate u formatu čistog teksta. Čisti tekst ne podržava podebljano, kurziv, boji fonta ili druga oblikovanja teksta. Takođe, ne podržava slike koje su prikazane direktno u telu poruke, iako možete da dodate slike kao priloge.

 • Outlook format obogaćenog teksta (RTF)     Ovo je Microsoft format koji podržavaju samo sledeće aplikacije za e-poštu:

  • Microsoft Exchange klijent, verzije 5.0 i 4.0

  • Microsoft Office Outlook 2007

  • Microsoft Office Outlook 2003

  • Microsoft Outlook 2002, 2000, 98 i 97

   RTF možete da koristite kada šaljete poruke u organizaciji koja koristi Microsoft Exchange. Međutim, preporučujemo da koristite HTML format. RTF podržava oblikovanje teksta, uključujući znakove za nabrajanje, poravnavanje i povezane objekte. Po podrazumevanoj vrednosti, Outlook automatski konvertuje poruke u RTF formatu u HTML kada ih šaljete Internet primaocu, tako da se oblikovanje poruke zadržava i prilozi se primaju. Outlook takođe automatski oblikuje sastanke i zahteve za zadatke, kao i poruke koje sadrže dugmad za glasanje, tako da te stavke mogu da se šalju nedirnute putem Interneta drugim korisnicima programa Outlook, bez obzira na podrazumevani format poruke. Ako je poruka koja se šalje Internetom zadatak ili poziv za sastanak, Outlook je automatski konvertuje u format Internet kalendara, format uobičajen za stavke Internet kalendara, tako da druge aplikacije za e-poštu mogu da ga podrže.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Centar za pouzdanost, a zatim stavku Bezbednost e-pošte.

 2. U odeljku Čitaj kao čisti tekst potvrdite izbor Čitaj svu standardnu poštu pisanu čistim tekstom.

  Potvrdite izbor Čitaj svu digitalno potpisanu poštu pisanu čistim tekstom da biste uključili poruke koje su digitalno potpisane.

Savet: Ako poruku u formatu čistog teksta želite da vidite u njenom originalnom formatu, kliknite na Info traka i izaberite Prikaži kao HTML ili Prikaži kao obogaćeni tekst.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×