Uklanjanje kolona (Power Query)

Važno : Ovaj članak je mašina preveli potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Napomena : Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Ako upit sadrži kolone koje vam ne trebaju, možete da ih uklonite iz upita.

Uklanjanje kolona

Korišćenje trake Uređivača upita :

  1. Izaberite kolonu (ili kolone pomoću kombinacije tastera Ctrl+klik ili Shift+klik) koju želite da uklonite.

  2. Na traci Uređivača upita izaberite stavku Ukloni kolone > Ukloni koloneili obrnuto, što je Ukloni druge kolone da biste uklonili sve kolone osim izabrane kolone.

    Uklanjanje kolona pomoću uređivača upita

Korišćenje kontekstualnog menija Uređivača upita

  1. Izaberite kolonu (ili kolone pomoću kombinacije tastera Ctrl+klik ili Shift+klik) koju želite da uklonite.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na bilo koju od izabranih kolona.

  3. Iz kontekstualnog menija izaberite stavku Ukloni da biste uklonili izabrane kolone ili Ukloni druge kolone da biste uklonili sve kolone osim izabrane kolone.

    Kontekstualnog menija uređivača upita

Napomena : Uređivač upita se pojavljuje samo kada učitavate, uređujete ili kreirate novi upit pomoću programskog dodatka Power Query. Sledeći video prikazuje prozor uređivača upita koji se pojavljuje nakon uređivanja upita iz Excel radne sveske. Da biste prikazali uređivač upita bez učitavanja ili uređivanja postojećeg upita radne sveske, iz odeljka Preuzimanje spoljnih podataka na kartici Power Query na traci izaberite stavke Iz drugih izvora > Prazan upit. Sledeći video prikazuje jedan način za prikazivanje uređivača upita.

Kako prikazati uređivač upita u programu Excel

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinsko prevođenje: ovaj članak ima prevedene sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Jer u članku mašinskog prevesti može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×