Uklanjanje ili brisanje stila

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Postoji nekoliko načina za uklanjanje stila u zavisnosti od toga koju vrstu stil koji želite da uklonite (na osnovu klase, na osnovu ID-a ili umetnutim) i u zavisnosti od toga da li želite da biste uklonili stil iz određeni izbor ili cele Veb stranice.

Napomena : Uklanjanje stila iz sadržaja u Veb stranicu uklanja samo referencu na stil u Veb stranicu i brisanje stila iz spoljnih ili interne stila. Možete da nastavite da biste primenili istog stila na drugi sadržaj.

Zato što stilove zasnovane na element automatski se primenjuju na povezanu HTML elemente, ne možete da uklonite stilove zasnovane na element iz određenog sadržaja u Veb stranicu. Okna zadatka Primeni stilove liste zasnovane na element stilovi pod naslovom Kontekstualne birača i oznake ih sa plavom tačke. Ako želite da prestanete da koristite na osnovu elementa stil tokom cele Veb stranice, možete da izbrišete stil iz opisa stila. Ako želite da prestanete da koristite samo neke instance u zasnovane na element stila, ali ne svi, možete da dizajnirate novi razred-ID-a operativnim ili stil koji zamenjuje stil na osnovu element.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Uklanjanje jedne instance stil sa Veb stranice

Uklonite sve instance stil sa Veb stranice

Ukloni na osnovu klase i stilova liniji od selekcije

Brisanje stila iz opisa stila

Uklanjanje jedne instance stil sa Veb stranice

Napomena : Ova procedura ne odnose na stilove zasnovane na element.

 1. U prikazu dizajna ili prikazu koda na Veb stranici, izaberite ili postavite kursor na mesto u sadržaju koji želite da uklonite stil.

 2. U oknu zadatka Primeni stilove , postavite pokazivač na stil koji želite da uklonite, kliknite na strelicu nadole, a zatim kliknite na dugme Ukloni klase, Uklonite IDili Uklanjanje stilova liniji.

Vrh stranice

Uklonite sve instance stil sa Veb stranice

Napomena : Ova procedura se ne primenjuje na liniji ili stilove zasnovane na element.

 1. Otvorite Veb stranicu u prikazu dizajna ili prikazu koda.

 2. U oknu zadatka Primeni stilove , postavite pokazivač na stil koji želite da uklonite, kliknite na strelicu nadole i izaberite stavku Izbor svih instanci.

 3. U oknu zadatka Primeni stilove , postavite pokazivač na stil koji želite da uklonite, kliknite na strelicu nadole, a zatim kliknite na dugme Ukloni klase ili Uklanjanje ID.

Vrh stranice

Ukloni na osnovu klase i stilova liniji od selekcije

 1. U prikazu dizajna ili prikazu koda na Veb stranici, izaberite ili postavite kursor na mesto u sadržaju koji želite da uklonite stil.

 2. U oknu zadatka Primeni stilove , izaberite stavku Obriši stilovi.

Vrh stranice

Brisanje stila iz opisa stila

Važno : Brisanje stila iz sa spoljnim ili interne stila ne uklanja reference na taj stil sa Veb stranicama. Ako želite da uklonite te reference, možda će vam biti lakše da ih pronađete tako što ćete čeka da biste izbrisali stil vaše CSS dok nakon što ste uklonili stil reference sa Veb stranicama. Ovo vam olakšava da identifikujete ljudi sadržaja u Veb stranicama.

 1. Uradite sledeće:

  • Da biste izbrisali stil iz opisa stila na spoljnim, ili otvorite .css datoteka ili Veb stranicu koja je priložena na CSS-a.

  • Da biste izbrisali stil na interne stila, otvorite Veb stranicu koja sadrži željeni stil.

 2. Uradite sledeće:

  • Brisanje stila iz otvorene .css datoteke, u oknu zadatka Upravljanje stilovima , kliknite desnim tasterom miša na stil, kliknite na dugme Izbrišii zatim kliknite na dugme da u poruci o potvrdi.

  • Da biste izbrisali stila na osnovu klase ili na osnovu ID-a iz otvorene Veb stranica, u oknu zadatka Primeni stilove , postavite pokazivač na stil, kliknite na strelicu nadole, kliknite na dugme Izbrišii zatim kliknite na dugme da u poruci o potvrdi.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×