Uklanjanje ili brisanje baze podataka u Menadžeru za poslovne kontakte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada koristite Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, poslovni podaci se skladište u bazi podataka Menadžera za poslovne kontakte koju ste pridružili svom Outlook profil. Neophodno je da imate bar jednu bazu podataka, ali na raspolaganju ih možete imati i više. Ako bazu podataka jednom razdružite od svog radnog profila, možete je ponovo pridružiti tom ili nekom drugom radnom profilu. Međutim, ako izbrišete bazu podataka, ona se ne može vratiti u prethodno stanje.

Važno: Ako uklonite jedinu bazu podataka pridruženu određenom profilu, više nećete moći da koristite Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

Uklanjanje baze podataka iz profila bez brisanja

 1. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Otvorite Outlook koristeći profil pridružen bazi podataka Menadžera za poslovne kontakte.

  • Kreirajte novi profil i novu bazu podataka Menadžera za poslovne kontakte, a zatim otvorite Outlook pomoću novog profila.

 2. U meniju Datoteka izaberite stavku Upravljanje datotekama sa podacima.

 3. U dijalogu Outlook datoteke sa podacima kliknite na bazu podataka koju želite da uklonite iz ovog profila, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

Brisanje baze podataka

 1. U meniju Menadžer za poslovne kontakte postavite pokazivač na stavku Alatke baze podataka, a zatim izaberite stavku Upravljaj bazom podataka.

 2. U dijalogu Upravljanje bazom podataka izaberite karticu Druge baze podataka.

 3. Kliknite na ime baze podataka koju želite da izbrišete, a zatim na dugme Izbriši bazu podataka.

  Napomena: Ako na listi postoji samo jedna baza podataka, dugme Izbriši bazu podataka neće biti dostupno. Samo vlasnik baze podataka može da izbriše tu bazu podataka.

Napomene: 

 • Ako uklonite deljenu bazu podataka, ostaće da važe promene prethodno izvršene u zaštitnom zidu računara i mrežnim protokolima Microsoft SQL Server Native Client prilikom deljenja te baze. Da biste zaštitni zid vratili u prethodno stanje, a mrežne protokole Microsoft SQL Server Native Client na prethodne postavke, najpre morate da prekinete deljenje svake baze podataka, a tek onda da uklonite te baze.

 • Ovo je jedna od dostupnih alatki za održavanje efikasnog rada baza podataka Menadžera za poslovne kontakte. Do ovog ekrana ćete doći kada u meniju Menadžer za poslovne kontakte pokazivač postavite na stavku Alatke baze podataka, a zatim izaberete stavku Upravljaj bazom podataka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×