Uklanjanje duplikata (Power Query)

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Uklanja sve redove iz programskog dodatka Power Query tabele, u uređivaču upita, gde je vrednosti u izabranim kolonama duplirane starije vrednosti.

Na primer, tabela ima četiri kolone.

Uklanjanje duplikata 1

Izaberite Kolona1 i Column4 a zatim izaberite stavku Ukloni duplikate. U trećem redu se uklanja jer vrednosti u Kolona1 i Column4 su ista u oba instanci.

Uklanjanje duplikata 2

Uklanjanje duplikata

  • Izaberite kolone u koordinatnoj mreži „Pregled“ Uređivača upita.

Korišćenje trake Uređivača upita

  • Na traci Uređivača upita izaberite stavku Ukloni duplikate.

Korišćenje kontekstualnog menija Uređivača upita

  • Na traci Uređivača upita izaberite stavku Ukloni duplikate. Možete i da kliknete desnim tasterom miša i da izaberete stavku Ukloni duplikate.

Napomena: Uređivač upita se pojavljuje samo kada učitavate, uređujete ili kreirate novi upit pomoću programskog dodatka Power Query. Sledeći video prikazuje prozor uređivača upita koji se pojavljuje nakon uređivanja upita iz Excel radne sveske. Da biste prikazali uređivač upita bez učitavanja ili uređivanja postojećeg upita radne sveske, iz odeljka Preuzimanje spoljnih podataka na kartici Power Query na traci izaberite stavke Iz drugih izvora > Prazan upit. Sledeći video prikazuje jedan način za prikazivanje uređivača upita.

How to see Query Editor in Excel

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×