Ugrađivanje Office dokumenata i PDF datoteka na veb lokaciju

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Informacije za SharePoint Online javni veb sajt u ovom članku važe samo ako je vaša organizacija kupila Office 365 pre 9. marta 2015. Korisnici koji trenutno koristite ovu funkciju i dalje će imati pristup funkciji najmanje dve godine nakon datuma ove izmene 9. marta 2015. Novi korisnici, koji su se pretplatili na Office 365 posle ovog datuma izmene, nemaju pristup ovoj funkciji. Kako stvari budu napredovale, Office 365 korisnici će imati pristup vodećim ponudama nezavisnih proizvođača koji im omogućava da imaju javni veb sajt koji obezbeđuje kompletno rešenje i prisustvo na mreži. Za više informacija o ovoj promeni pogledajte članak Informacije o promenama u funkciji SharePoint Online javni veb sajt u usluzi Office 365.

Ugrađena PowerPoint prezentacija koja prikazuje cvetove Kad javnoj veb lokaciji kreirate osnovnu strukturu, stil i navigaciju, potrebno je da dodate i sadržaj jer klijenti i posetioci lokacije žele da vide sveobuhvatnije i privlačnije informacije.

Iako možete da kreirate preuzimanja, ugrađivanje Word dokumenata, PowerPoint prezentacija, Excel radnih svezaka, Visio dijagrama ili PDF datoteka je moćniji metod jer će posetioci lokacije na stranici moći da prikažu sadržaj u redu.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Saznajte kako ugrađivanje sadržaja može da poboljša vaše poslovanje

Ugradnja Word dokumenta ili PowerPoint prezentacije

Ugradnja Excel radne sveske

Ugradnja Excel radne sveske pomoću javne veb lokacije

Ugradnja Excel radne sveske pomoću usluge OneDrive

Ugradnja Visio dijagrama

Ugradnja PDF datoteke

Ugradnja PDF datoteke koja se otvara u programu Word Web App

Ugradnja PDF datoteke koja se otvara u programu Adobe PDF Reader

Saznajte više

Saznajte kako ugrađivanje sadržaja može da poboljša vaše poslovanje

Ugrađivanje predstavlja direktno prikazivanje informacija na veb stranici pomoću <IFRAME> ili <OBJECT> HTML oznake. Sadržaj je momentalno vidljiv, ali obično je smešten na drugoj lokaciji. Ugrađivanje je neočekivano lako. U velikom broju slučajeva HTML kôd možete automatski generisati, a zatim ga dodati na veb stranicu. Ugrađivanjem sadržaja izgled vaše veb lokacije biće profesionaliniji i unaprediće vaše poslovanje.

Pored toga, kad na veb stranicu ugradite dokument, nije potrebno ažurirati stranicu da biste ažurirali sadržaj. Na primer, ako ugradite radnu svesku, a zatim unesete promene, one će se prikazati na veb stranici čim je osvežite ili otvorite.

Evo nekoliko primera ugrađivanja Office dokumenata i PDF datoteka koji mogu obogatiti vašu veb lokaciju i učiniti je popularnijom, privlačnijom i zanimljivijom:

 • Promocije, bonus materijali i nadmetanja    Kreativnim stavkama možete privući pažnju i vratiti posetioce prikazivanjem Word dokumenata (kalendara, kupona, uputstava za obuku i flajera) ili PowerPoint prezentacija (rotacija reklama, fotografskih eseja, animiranih prezentacija proizvoda, vodiča za putovanja i pregleda preduzeća).

 • Liste stavki rashodovanog inventara, ponude za turističke obilaske u poslednjem trenutku i podaci u realnom vremenu    Excel unakrsne tabele (sa tabelama, grafikonima i modulima „slicer“), kao što su najpopularnije prodajne stavke, trenutni inventar i kalkulatori štednje, možete ugrađivati, a posetioci mogu da ih filtriraju, sortiraju i vrše interakciju sa njima.

 • Dijagrami, grafikoni toka, mape, posteri i šareni prikazi   Pomoću programa Microsoft Visio Viewer, možete ugraditi Visio dijagrame koje posetioci lokacije mogu da vide u visokokvalitetnom prikazu. Dijagram takođe mogu lako da pomeraju, zumiraju i pretražuju.

 • Uputstva za upotrebu, vodiči za korisnike, brošure i uporedni vodiči     Neki proizvodi i usluge zahtevaju dodatna razmatranja i planiranje, poput koordinacije boja i personalizovanog tretmana. Klijenti veoma cene vodič za donošenje ispravnih odluka pre i nakon kupovine stavki. Umetanjem Office dokumenata i PDF datoteka posetioci mogu da vide sadržaj, pronađu ono što žele, a da možda i ne moraju da preuzimaju dokument.

Pregledajte Microsoft Office predloške da biste bolje shvatili na koji način se koriste Word dokumenti, PowerPoint prezentacije, Excel radne sveske i Visio dijagrami zajedno sa uzorcima i preuzimanjima.

Vrh stranice

Ugrađivanje Word dokumenta ili PowerPoint prezentacije

Ugrađeni Word dokument za letak skijaške prodaje

Ugrađena PowerPoint prezentacija koja prikazuje cvetove

Ugrađeni Word dokument za letak skijaške prodaje

Ugrađena PowerPoint prezentacija koja prikazuje cvetove

Da biste ugradili Word 2013 dokument ili PowerPoint 2013 prezentaciju potrebna su tri koraka: otpremanje dokumenta u biblioteku, generisanje kôda za ugradnju i dodavanje kôda za ugradnju na veb stranicu.

1. korak: otpremanje dokumenta ili prezentacije u biblioteku

 1. Na veb lokaciji izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke SharePoint Online javne veb lokacije“ i odaberite stavku Sadržaj lokacije.

 2. Izaberite stavku Resursi lokacije, biblioteku „Dokumenti“ ili kreirajte novu biblioteku tako što ćete izabrati stavku dodaj aplikaciju. Biblioteku možete koristiti i u lokaciji tima.

 3. Da biste dokument dodali u biblioteku, dokument ili prezentaciju prevucite i otpustite direktno na ekran na kom piše ovde prevuci datoteke, kao što je ovde pokazano.
  Prevlačenje i otpuštanje slika u biblioteku

  Napomena :  Ukoliko ne vidite opciju za prevlačenje i otpuštanje datoteka, instalirajte najnoviju verziju softvera pregledača. Ova funkcija zahteva najnoviju verziju programa Internet Explorer, Firefox ili Chrome.

  Za alternativu prevlačenju i otpuštanju kliknite na stavku Novi dokument, odaberite Otpremi postojeću datoteku i kliknite na dugme Pregledaj da biste našli dokument.

 4. Možete i da izaberete stavku Umesto toga otpremi datoteke koristeći Windows Explorer i da prevlačite i otpuštate slike pomoću programa Windows Explorer.
  Otpremanje pomoću programa Windows Explorer

  Napomena :  Ova opcija zahteva pregledač Internet Explorer, a pri prijavljivanju izaberite stavku Ne odjavljuj me.

 5. Kliknite na tri tačke . . .pored imena da biste otvorili lebdeću karticu, a zatim izaberite stavku Deli.

 6. Da biste kreirali javno dostupnu datoteku koja ne zahteva akreditive, u dijalogu Deljenje otkucajte Svi, u polju Pozovi osobe u padajućem meniju izaberite stavku Mogu da prikažu, opozovite izbor u polju za potvrdu Neophodno prijavljivanje, a zatim izaberite stavku Deljenje.

2. korak: generisanje koda za ugradnju

 1. Ponovo izaberite dijalog Deljenje, kliknite na vezu za goste, u polju Samo za prikaz kopirajte URL adresu, a zatim kliknite na dugme Zatvori.

 2. Otvorite novu karticu ili prozor u pregledaču, nalepite URL adresu u traku sa adresama i pritisnite taster ENTER.

 3. U programu Word Online ili PowerPoint Online, izaberite stavke Datoteka > Deli > Ugradi.

 4. Pregledajte dokument ili prezentaciju u polju za pregled.

 5. Uradite nešto od sledećeg:

  PowerPoint

  1. U okviru Dimenzije izaberite dimenzije (mereno u pikselima u vidu obrasca „Širina“ x „Visina“).

  2. Izaberite stavku Interakcija. Ako je prezentacija podešena za automatsko reprodukovanje i želite da do toga dođe na veb stranici, izaberite stavku Koristi podrazumevane postavke automatskog prelaska iz datoteke. Na primer, prezentaciju možete da koristite kao rotator reklama.

  Word

  1. U okviru Dimenzije navedite širinu i visinu (mereno u pikselima).

  2. Izaberite stavku Interakcija, izaberite željene opcije, a zatim meni pri dnu desnog ugla u polju „Pregled“ da biste potvrdili izbor.

 6. Kad završite sa odabirom opcija Ugradnja, izaberite polje Kôd za ugradnju da biste izabrali sve kodove, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C. Ako vas pregledač upita da omogućite pristup ostavi, izaberite stavku Dozvoli pristup.

 7. Kliknite na dugme Zatvori.

 8. Zatvorite karticu ili prozor u pregledaču koje ste otvorili u 2. koraku.

3. korak: dodavanje koda za ugradnju na veb stranicu

 1. Pregledajte stranicu na koju želite da dodate dokument ili prezentaciju.

 2. Na kartici Stranica, a zatim u grupi Uređivanje kliknite na dugme Uredi.

 3. Postavite kursor na stranicu na kojoj želite da se pojavi ugrađeni dokument ili prezentacija.

 4. Izaberite karticu Umetanje, a zatim u okviru Ugradi izaberite stavku Kôd za ugradnju.

 5. U dijalogu Ugradnja pritisnite kombinaciju tastera CTRL+V da biste nalepili kôd, a zatim kliknite na dugme Umetni.

 6. Da biste prilagodili kôd za ugradnju, izaberite stavku Uređivanje isečka pri dnu okvira. Na primer, potrebno je da prilagodite visinu i širinu okvira.

 7. Kad završite sa prilagođavanjem stranice kliknite na dugme Sačuvaj ili Sačuvaj i objavi.

Vrh stranice

Ugradnja Excel radne sveske

Primer ugrađene Excel radne sveske, poređenja hipoteka
Ugrađena Excel radna sveska za poređenja hipoteka

Postoje dva načina za ugradnju Excel radne sveske: pomoću javne veb lokacije i pomoću usluge OneDrive.

Excel radnu svesku možete da ugradite na sličan način kao Word dokument ili PowerPoint prezentaciju gde se datoteka nalazi u biblioteci „Resursi lokacije“.

Excel radnu svesku možete da ugradite i iz usluge OneDrive. To će vam možda biti korisno kada se radna sveska već nalazi u usluzi OneDrive, a ne želite ili ne treba da je pomerate.

Savet : Ako već nemate OneDrive nalog, uzmite u obzir otvaranje jednog jer su besplatni, laki za korišćenje i obezbeđuju dodatno skladište. Za lak pristup ugrađenom sadržaju možete kreirati javne fascikle. Dodatne informacije o usluzi OneDrivepotražite ovde.

Ugradnja Excel radne sveske pomoću javne veb lokacije

Da biste ugradili Excel 2013 radnu svesku u javnu veb lokaciju, potrebna su tri koraka: otpremanje radne sveske u biblioteku, generisanje koda za ugradnju i dodavanje koda za ugradnju na veb stranicu.

1. korak: otpremanje radne sveske u biblioteku

 1. Na veb lokaciji izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke SharePoint Online javne veb lokacije“ i odaberite stavku Sadržaj lokacije.

 2. Izaberite stavku Resursi lokacije, biblioteku „Dokumenti“ ili kreirajte novu biblioteku tako što ćete izabrati stavku dodaj aplikaciju. Biblioteku možete koristiti i u lokaciji tima.

 3. Da biste dokument dodali u biblioteku, dokument ili prezentaciju prevucite i otpustite direktno na ekran na kom piše ovde prevuci datoteke, kao što je ovde pokazano.
  Prevlačenje i otpuštanje slika u biblioteku

  Napomena :  Ukoliko ne vidite opciju za prevlačenje i otpuštanje datoteka, instalirajte najnoviju verziju softvera pregledača. Ova funkcija zahteva najnoviju verziju programa Internet Explorer, Firefox ili Chrome.

  Za alternativu prevlačenju i otpuštanju kliknite na stavku Novi dokument, odaberite Otpremi postojeću datoteku i kliknite na dugme Pregledaj da biste našli dokument.

 4. Možete i da izaberete stavku Umesto toga otpremi datoteke koristeći Windows Explorer i da prevlačite i otpuštate slike pomoću programa Windows Explorer.
  Otpremanje pomoću programa Windows Explorer

  Napomena :  Ova opcija zahteva pregledač Internet Explorer, a pri prijavljivanju izaberite stavku Ne odjavljuj me.

 5. Kliknite na tri tačke . . .pored imena da biste otvorili lebdeću karticu, a zatim izaberite stavku Deli.

 6. Da biste kreirali javno dostupnu datoteku koja ne zahteva akreditive, u dijalogu Deljenje otkucajte Svi, u polju Pozovi osobe u padajućem meniju izaberite stavku Mogu da prikažu, opozovite izbor u polju za potvrdu Neophodno prijavljivanje, a zatim izaberite stavku Deljenje.

2. korak: generisanje koda za ugradnju

 1. Ponovo izaberite dijalog Deljenje, kliknite na vezu za goste, u polju Samo za prikaz kopirajte URL adresu, a zatim kliknite na dugme Zatvori.

 2. Otvorite novu karticu ili prozor u pregledaču, nalepite URL adresu u traku sa adresama i pritisnite taster ENTER.

 3. U programu Excel Online izaberite stavke Datoteka > Deli > Ugradi.

 4. kliknite desnim tasterom miša na radnu svesku, izaberite stavku Ugradnja, a zatim stavku Prilagodi način na koji će se ova ugrađena radna sveska prikazati drugima.
  Komanda „Ugradi“

 5. U polju Sadržaj prikazivanja izaberite ono što želite da prikažete na stranici. Prikažite celu radnu svesku ili grafikon, imenovani opseg, izvedenu tabelu ili tabelu. Informacije o imenovanim opsezima i imenovanim stavkama u Excel radnim sveskama potražite u članku Definisanje i korišćenje imena u formulama.

 6. U odeljku Izgled potvrdite izbor u poljima za potvrdu za željene opcije.

 7. U odeljku Interakcija odaberite način na koji želite da dozvolite drugim osobama da vrše interakciju sa radnom sveskom.

  • Ako dozvolite sortiranje i filtriranje, posetioci veb lokacije moći će da sortiraju, filtriraju, razvijaju ili skupljaju tabele ili izvedene tabele u radnoj svesci.

  • Ako omogućite kucanje, promene koji drugi unesu u ćelije ne čuvaju se u originalnoj radnoj svesci. Na primer, ako ugradite kalkulator hipoteke, potrebno je da omogućite kucanje kako bi druge osobe mogle da popune uslove kredita, iznos kredita i druge promenljive.

  • Ako pri otvaranju stranice bloga želite da navedete ćeliju za izbor, potvrdite izbor u polju za potvrdu Uvek pokreni sa ovom izabranom ćelijom, a zatim izaberite ćeliju koju želite u pregledu.

 8. U odeljku Dimenzije otkucajte širinu i visinu prikazivača u pikselima. Da biste videli kako će prikazivač izgledati sa navedenim dimenzijama, kliknite na dugme Prikaži stvarnu veličinu na vrhu pregleda.

  Napomena :  Možete sa navedete najmanje 200 sa 100 piksela i najviše 640 sa 655 piksela. Ako želite da koristite dimenzije izvan tih granica, možete da promenite kôd kada ga nalepite na stranicu. Dodatne informacije potražite u odeljku „Promena veličine okvira” u članku Ugradnja Excel radne sveske na veb stranicu ili blog iz sistema SharePoint ili usluge OneDrive for Business.

 9. Kada budete zadovoljni pregledom, izaberite stavku Kopiraj. Ako vas pregledač upita da dozvolite pristup ostavi, kliknite na dugme Dozvoli pristup.

  Konfigurisanje opcija za ugrađivanje

 10. Kad završite sa odabirom opcija Ugradnja, izaberite polje Kôd za ugradnju da biste izabrali sve kodove, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C. Ako vas pregledač upita da omogućite pristup ostavi, izaberite stavku Dozvoli pristup.

 11. Kliknite na dugme Zatvori.

 12. Zatvorite karticu ili prozor u pregledaču koje ste otvorili u 2. koraku.

3. korak: dodavanje koda za ugradnju na veb stranicu

 1. Pregledajte stranicu na koju želite da dodate dokument ili prezentaciju.

 2. Na kartici Stranica, a zatim u grupi Uređivanje kliknite na dugme Uredi.

 3. Postavite kursor na stranicu na kojoj želite da se pojavi ugrađeni dokument ili prezentacija.

 4. Izaberite karticu Umetanje, a zatim u okviru Ugradi izaberite stavku Kôd za ugradnju.

 5. U dijalogu Ugradnja pritisnite kombinaciju tastera CTRL+V da biste nalepili kôd, a zatim kliknite na dugme Umetni.

 6. Da biste prilagodili kôd za ugradnju, izaberite stavku Uređivanje isečka pri dnu okvira. Na primer, potrebno je da prilagodite visinu i širinu okvira.

 7. Kad završite sa prilagođavanjem stranice kliknite na dugme Sačuvaj ili Sačuvaj i objavi.

Vrh stranice

Ugradnja Excel radne sveske pomoću usluge OneDrive

Da biste ugradili Excel 2013 radnu svesku iz usluge OneDrive, potrebna su tri koraka: otpremanje radne sveske u javnu fasciklu u usluzi OneDrive, generisanje koda za ugradnju i dodavanje koda za ugradnju na veb stranicu.

1. korak: otpremanje Excel radne sveske u OneDrive javnu fasciklu

 1. Idite na lokaciju OneDrive na lokaciji OneDrive.com.

 2. Da biste kreirali javnu fasciklu, kreirajte fasciklu i izaberite je, izaberite stavke Deljenje, Preuzimanje veze, Učini javnim, a zatim kliknite na dugme Gotovo.

 3. Na stranici OneDrive kliknite na dugme Otpremi blizu vrha stranice, a zatim otpremite radnu svesku u javnu fasciklu.
  Dodavanje datoteka

2. korak: generisanje koda za ugradnju

 1. U usluzi OneDrive kliknite desnim tasterom miša na radnu svesku, izaberite stavku Ugradnja, a zatim stavku Prilagodi način na koji će se ova ugrađena radna sveska prikazati drugima.
  Komanda „Ugradi“

 2. U polju Sadržaj prikazivanja izaberite ono što želite da prikažete na stranici. Prikažite celu radnu svesku ili grafikon, imenovani opseg, izvedenu tabelu ili tabelu. Informacije o imenovanim opsezima i imenovanim stavkama u Excel radnim sveskama potražite u članku Definisanje i korišćenje imena u formulama.

 3. U odeljku Izgled potvrdite izbor u poljima za potvrdu za željene opcije.

 4. U odeljku Interakcija odaberite način na koji želite da dozvolite drugim osobama da vrše interakciju sa radnom sveskom.

  • Ako dozvolite sortiranje i filtriranje, posetioci veb lokacije moći će da sortiraju, filtriraju, razvijaju ili skupljaju tabele ili izvedene tabele u radnoj svesci.

  • Ako omogućite kucanje, promene koji drugi unesu u ćelije ne čuvaju se u originalnoj radnoj svesci. Na primer, ako ugradite kalkulator hipoteke, potrebno je da omogućite kucanje kako bi druge osobe mogle da popune uslove kredita, iznos kredita i druge promenljive.

  • Ako pri otvaranju stranice bloga želite da navedete ćeliju za izbor, potvrdite izbor u polju za potvrdu Uvek pokreni sa ovom izabranom ćelijom, a zatim izaberite ćeliju koju želite da pregledate.

 5. U odeljku Dimenzije otkucajte širinu i visinu prikazivača u pikselima. Da biste videli kako će prikazivač izgledati sa navedenim dimenzijama, kliknite na dugme Prikaži stvarnu veličinu na vrhu pregleda.

  Napomena :  Možete da navedete najmanje 200 sa 100 piksela i najviše 640 sa 655 piksela. Ako želite da koristite dimenzije izvan tih granica, možete da promenite kôd kada ga nalepite na stranicu. Dodatne informacije potražite u odeljku „Promena veličine okvira” u članku Prilagođavanje načina na koji se ugrađuje Excel radna sveska.

 6. Kada budete zadovoljni pregledom, izaberite stavku Kopiraj. Ako vas pregledač upita da dozvolite pristup ostavi, kliknite na dugme Dozvoli pristup.

  Konfigurisanje opcija za ugrađivanje

3. korak: dodavanje koda za ugradnju na veb stranicu

 1. Pregledajte stranicu na veb lokaciji na koju želite da dodate dokument ili prezentaciju.

 2. Na kartici Stranica, a zatim u grupi Uređivanje kliknite na dugme Uredi.

 3. Postavite kursor na stranicu na kojoj želite da se pojavi ugrađeni dokument ili prezentacija.

 4. Izaberite karticu Umetanje, a zatim u okviru Ugradi izaberite stavku Kôd za ugradnju.

 5. U dijalogu Ugradnja pritisnite kombinaciju tastera CTRL+V da biste nalepili kôd, a zatim kliknite na dugme Umetni.

 6. Da biste prilagodili kôd za ugradnju, izaberite stavku Uređivanje isečka pri dnu okvira. Na primer, potrebno je da prilagodite visinu i širinu okvira.

 7. Kad završite sa prilagođavanjem stranice kliknite na dugme Sačuvaj ili Sačuvaj i objavi.

Vrh stranice


Ugrađivanje Visio dijagrama

Ugrađeni Visio dijagram Severne Amerike Možete da prikažete Visio dijagrama u programu Microsoft Visio Viewer posetioci lokacije. Visio Viewer ima mnogo lakšeg korišćenja funkcije, uključujući, pomeranje, uvećavanjem i navigacija po stranici, i besplatno preuzeti. Više informacija potražite u članku Preuzimanje Microsoft Visio Viewer.

Iako ne postoji automatski način u sistemu Office 365 da biste generisali ugrađeni HTML kôd za Visio dijagram, je lako da kreirate sopstvenu. Pored toga, postoji nekoliko Microsoft Visio Viewer parametre koji vam omogućavaju da kontrolišete dijagram ponašanje unutar programa Visio Viewer na Veb stranici. Više informacija potražite u članku Ugradnja Visio Viewer kontrole na Veb stranici.

Da biste ugradili Visio dijagram pomoću programa Visio Viewer, postoje dva koraka: otpremanje dijagrama u biblioteku i dodavanje kôda za ugradnju na veb stranicu.

1. korak: otpremanje Visio dijagrama u biblioteku

 1. Na veb lokaciji izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke SharePoint Online javne veb lokacije“ i odaberite stavku Sadržaj lokacije.

 2. Izaberite stavku Resursi lokacije, neku drugu biblioteku ili kreirajte novu biblioteku tako što ćete izabrati stavku dodaj aplikaciju. Biblioteku možete koristiti i u lokaciji tima.

 3. Da biste dokument dodali u biblioteku, dijagram prevucite i otpustite direktno na ekran na kom piše ovde prevuci datoteke, kao što je ovde pokazano.
  Prevlačenje i otpuštanje slika u biblioteku

  Napomena :  Ukoliko ne vidite opciju za prevlačenje i otpuštanje datoteka, instalirajte najnoviju verziju softvera pregledača. Ova funkcija zahteva najnoviju verziju programa Internet Explorer, Firefox ili Chrome.

  Za alternativu prevlačenju i otpuštanju kliknite na stavku Novi dokument, odaberite Otpremi postojeću datoteku i kliknite na dugme Pregledaj da biste našli dokument.

 4. Možete kliknuti i na stavku Umesto toga otpremi datoteke koristeći Windows Explorer i prevlačiti i otpuštati slike pomoću programa Windows Explorer.
  Otpremanje pomoću programa Windows Explorer

  Napomena :  Ova opcija zahteva pregledač Internet Explorer, a pri prijavljivanju izaberite stavku Ne odjavljuj me.

 5. Kliknite na tri tačke . . .pored imena da biste otvorili lebdeću karticu, a zatim izaberite stavku Deli.

 6. Da biste kreirali javno dostupnu datoteku koja ne zahteva akreditive, u dijalogu Deljenje otkucajte Svi, u polju Pozovi osobe u padajućem meniju izaberite stavku Mogu da prikažu, opozovite izbor u polju za potvrdu Neophodno prijavljivanje, a zatim izaberite stavku Deljenje.

2. korak: dodavanje koda za ugradnju na veb stranicu

 1. Pregledajte stranicu na koju želite da dodate dokument ili prezentaciju.

 2. Na kartici Stranica, a zatim u grupi Uređivanje kliknite na dugme Uredi.

 3. Postavite kursor na stranicu na kojoj želite da se pojavi ugrađeni dokument ili prezentacija.

 4. Izaberite karticu Umetanje, a zatim u okviru Ugradi izaberite stavku Kôd za ugradnju.

 5. U dijalogu Ugradnja unesite kôd za ugradnju pomoću OBJECT HTML oznake. Preporučuje se da dodate vezu ka URL adresi za preuzimanje za one koji je nemaju instaliranu. Za posetioce koji ne mogu da prikažu dijagram, možete prikazati uputstva tako što ćete ih umetnuti u okviru OBJECT HTML oznake. Na primer:

  <object width="50%" height="50%"
  classid="clsid:279d6c9a-652e-4833-befc-312ca8887857">
  <param name="ScrollbarsVisible" value="0">
  <param name="BackColor" value="11403055">
  <param name="src" value=" https://MyBiz.com/SiteAssets/northamericamap.vsd">
  <param name="PagetabsVisible" value="0">
  <param name="zoom" value="-2">
  <p>Da biste prikazali ovaj Visio dijagram, potrebno je da imate instaliran program Internet Explorer 8.0
  ili novija verzija, operativni sistem Windows 7 ili novija verzija i program Microsoft Visio Viewer na
  uređaju. Kad preuzmete Visio Viewer, morate ponovo pokrenuti program Internet Explorer.
  <a href="http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35811">
  Preuzimanje programa Visio Viewer</a>. </p>
  </object>

 6. Kliknite na dugme Umetni.

 7. Da biste prilagodili kôd za ugradnju, izaberite stavku Uređivanje isečka pri dnu okvira. Na primer, potrebno je da prilagodite visinu i širinu okvira.

 8. Kad završite sa prilagođavanjem stranice kliknite na dugme Sačuvaj ili Sačuvaj i objavi.

Vrh stranice

Ugradnja PDF datoteke

Postoje dva načina na koja možete ugraditi PDF datoteku: pomoću programa Word Online i programa Adobe PDF Reader.

 • PDF datoteku možete da otvorite pomoću programa Word Online. Na ovaj način možete da ugradite PDF datoteku za posetioce koji na svom uređaju nemaju instaliran Adobe PDF čitač. Dodatne informacije potražite u članku PDF datoteke se otvaraju u programu Word Online za prikazivanje, štampanje i uređivanje.

 • PDF datoteku možete otvoriti pomoću programa Adobe PDF Reader. Adobe PDF Reader, koji je ActiveX kontrola, obezbeđuje traku sa alatkama, prozor za navigaciju i dodatne funkcionalnosti uključujući štampanje dokumenta, kao i slanje e-poštom.

Ugradnja PDF datoteke koja se otvara u programu Word Online

Ugrađena PDF datoteka za katalog proizvoda prikazana je u programu Word Web App
Ugrađena PDF datoteka za katalog proizvoda prikazana je u programu PDF Reader

Da biste ugradili PDF datoteku pomoću programa Word Online, postoje tri koraka: otpremanje PDF datoteke u biblioteku, generisanje koda za ugradnju i dodavanje koda za ugradnju na veb stranicu.

1. korak: otpremanje PDF datoteke u biblioteku

 1. Na veb lokaciji izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke SharePoint Online javne veb lokacije“ i odaberite stavku Sadržaj lokacije.

 2. Izaberite stavku Resursi lokacije, neku drugu biblioteku ili kreirajte novu biblioteku tako što ćete izabrati stavku dodaj aplikaciju. Biblioteku možete koristiti i u lokaciji tima.

 3. Da biste dokument dodali u biblioteku, PDF datoteku prevucite i otpustite direktno na ekran na kom piše ovde prevuci datoteke, kao što je ovde pokazano.
  Prevlačenje i otpuštanje slika u biblioteku

  Napomena :  Ukoliko ne vidite opciju za prevlačenje i otpuštanje datoteka, instalirajte najnoviju verziju softvera pregledača. Ova funkcija zahteva najnoviju verziju programa Internet Explorer, Firefox ili Chrome.

  Za alternativu prevlačenju i otpuštanju kliknite na stavku Novi dokument, odaberite Otpremi postojeću datoteku i kliknite na dugme Pregledaj da biste našli dokument.

 4. Možete kliknuti i na stavku Umesto toga otpremi datoteke koristeći Windows Explorer i prevlačiti i otpuštati slike pomoću programa Windows Explorer.
  Otpremanje pomoću programa Windows Explorer

  Napomena :  Ova opcija zahteva pregledač Internet Explorer, a pri prijavljivanju izaberite stavku Ne odjavljuj me.

 5. Kliknite na tri tačke . . .pored imena da biste otvorili lebdeću karticu, a zatim izaberite stavku Deli.

 6. Da biste kreirali javno dostupnu datoteku koja ne zahteva akreditive, u dijalogu Deljenje otkucajte Svi, u polju Pozovi osobe u padajućem meniju izaberite stavku Mogu da prikažu, opozovite izbor u polju za potvrdu Neophodno prijavljivanje, a zatim izaberite stavku Deljenje.

2. korak: generisanje koda za ugradnju

 1. Ponovo izaberite dijalog Deljenje, kliknite na vezu za goste, u polju Samo za prikaz kopirajte URL adresu, a zatim kliknite na dugme Zatvori.

 2. Otvorite novu karticu ili prozor u pregledaču, nalepite URL adresu u traku sa adresama i pritisnite taster ENTER.

 3. U programu Word Online izaberite stavke Datoteka > Deli > Ugradi.

 4. Pregledajte PDF datoteku u polju za pregled.

 5. Uradite sledeće:

  1. U okviru Dimenzije navedite širinu i visinu (mereno u pikselima).

  2. Izaberite stavku Interakcija, izaberite željene opcije, a zatim meni pri dnu desnog ugla u polju „Pregled“ da biste potvrdili izbor.

 6. Kad završite sa odabirom opcija Ugrađivanje, izaberite polje Kôd za ugradnju da biste izabrali sve kodove, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C. Ako vas pregledač upita da omogućite pristup ostavi, izaberite stavku Dozvoli pristup.

 7. Kliknite na dugme Zatvori.

 8. Zatvorite karticu ili prozor u pregledaču koje ste otvorili u 2. koraku.

3. korak: dodavanje koda za ugradnju na veb stranicu

 1. Pregledajte stranicu na koju želite da dodate dokument ili prezentaciju.

 2. Na kartici Stranica, a zatim u grupi Uređivanje kliknite na dugme Uredi.

 3. Postavite kursor na stranicu na kojoj želite da se pojavi ugrađeni dokument ili prezentacija.

 4. Izaberite karticu Umetanje, a zatim u okviru Ugradi izaberite stavku Kôd za ugradnju.

 5. U dijalogu Ugradnja pritisnite kombinaciju tastera CTRL+V da biste nalepili kôd, a zatim kliknite na dugme Umetni.

 6. Da biste prilagodili kôd za ugradnju, izaberite stavku Uređivanje isečka pri dnu okvira. Na primer, potrebno je da prilagodite visinu i širinu okvira.

 7. Kad završite sa prilagođavanjem stranice kliknite na dugme Sačuvaj ili Sačuvaj i objavi.

Vrh stranice

Ugradnja PDF datoteke koja se otvara u programu Adobe PDF Reader

Ugrađena PDF datoteka za katalog proizvoda prikazana je u programu PDF Reader
Ugrađena PDF datoteka za katalog proizvoda prikazana je u programu PDF Reader

Iako ne postoji automatski način u sistemu Office 365 da biste generisali ugrađeni HTML kôd za PDF datoteke, je lako da kreirate sopstvenu. Pored toga, postoji nekoliko parametre PDF datoteke koje vam pomažu da kontrolišete dokument ponašanje unutar okvira na Veb stranici. Više informacija potražite u članku Parametri za otvaranje PDF datoteke.

Da biste ugradili PDF datoteku pomoću programa PDF Reader, postoje dva koraka: otpremanje PDF datoteke u biblioteku i dodavanje kôda za ugradnju na veb stranicu.

1. korak: otpremanje PDF datoteke u biblioteku

 1. Na veb lokaciji izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke SharePoint Online javne veb lokacije“ i odaberite stavku Sadržaj lokacije.

 2. Izaberite stavku Resursi lokacije, neku drugu biblioteku ili kreirajte novu biblioteku tako što ćete izabrati stavku dodaj aplikaciju. Biblioteku možete koristiti i u lokaciji tima.

 3. Da biste PDF datoteku dodali u biblioteku, dijagram prevucite i otpustite direktno na ekran na kom piše ovde prevuci datoteke, kao što je ovde pokazano.
  Prevlačenje i otpuštanje slika u biblioteku

  Napomena :  Ukoliko ne vidite opciju za prevlačenje i otpuštanje datoteka, instalirajte najnoviju verziju softvera pregledača. Ova funkcija zahteva najnoviju verziju programa Internet Explorer, Firefox ili Chrome.

  Za alternativu prevlačenju i otpuštanju kliknite na stavku Novi dokument, odaberite Otpremi postojeću datoteku i kliknite na dugme Pregledaj da biste našli dokument.

 4. Možete kliknuti i na stavku Umesto toga otpremi datoteke koristeći Windows Explorer i prevlačiti i otpuštati slike pomoću programa Windows Explorer.
  Otpremanje pomoću programa Windows Explorer

  Napomena :  Ova opcija zahteva pregledač Internet Explorer, a pri prijavljivanju izaberite stavku Ne odjavljuj me.

 5. Kliknite na tri tačke . . .pored imena da biste otvorili lebdeću karticu, a zatim izaberite stavku Deli.

 6. Da biste kreirali javno dostupnu datoteku koja ne zahteva akreditive, u dijalogu Deljenje otkucajte Svi, u polju Pozovi osobe u padajućem meniju izaberite stavku Mogu da prikažu, opozovite izbor u polju za potvrdu Neophodno prijavljivanje, a zatim izaberite stavku Deljenje.

2. korak: dodavanje koda za ugradnju na veb stranicu

 1. Pregledajte stranicu na koju želite da dodate dokument ili prezentaciju.

 2. Na kartici Stranica, a zatim u grupi Uređivanje kliknite na dugme Uredi.

 3. Postavite kursor na stranicu na kojoj želite da se pojavi ugrađeni dokument ili prezentacija.

 4. Izaberite karticu Umetanje, a zatim u okviru Ugradi izaberite stavku Kôd za ugradnju.

 5. U dijalog Ugradnja unesite kôd za ugradnju pomoću oznake OBJECT HTML. Na primer:

  Da biste koristili podrazumevane vrednosti za sve parametre PDF datoteke   

  <object width="610" height="400" type="application/pdf" data="https://MyBiz.com/SiteAssets/MyEmbedFiles/MyCatalog.pdf"></object>

  Da biste zumirali stranicu na 50%, počnite od 4. stranice i uklopite stranicu u širinu okvira   

  <object width="500" height = "300" " type="application/pdf" data="https://MyBiz.com/SiteAssets/MyCatalog.pdf#page=4&zoom=50&view=FitH”></object>

 6. Kliknite na dugme Umetni.

 7. Da biste prilagodili kôd za ugradnju, izaberite stavku Uređivanje isečka pri dnu okvira. Na primer, potrebno je da prilagodite visinu i širinu okvira.

 8. Kad završite sa prilagođavanjem stranice kliknite na dugme Sačuvaj ili Sačuvaj i objavi.

Vrh stranice

Saznajte više

Pročitajte članak Pomoć za javne veb lokacije za Office 365.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×