Ugrađene i povezane zvučne datoteke u prezentaciji

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U ovom članku

Ugrađeni protiv povezanih zvukova

Utvrdite da li je zvuk povezan ili ugrađen

Povećavanje ili smanjivanje veličine ugrađenog zvuka

Menjanje ugrađene zvučne datoteke u povezanu datoteku

Razlika između ugrađenih i povezanih zvukova

Glavne razlike između ugrađenih zvukova (objekata) i povezane zvuci su gde se nalaze i kako da ih ažurirate nakon što ste ih postavite u prezentaciji. Ugrađene datoteke su uskladišteni u prezentaciju i povezane datoteke su uskladišteni izvan prezentaciju. Takođe, povezane datoteke se ažuriraju kada su načinjene promene na njihove izvorne datoteke, ali ugrađene datoteke ne menja ako promenite njihove izvorne datoteke. Imajte na umu da PowerPoint prikazuje ažuriranja povezanih datoteka samo ako prezentacija sadrži trenutni veze sa zvukom.

Kada prezentacija sadrži povezane datoteke, morate da kopirate i povezane datoteke i prezentaciju ako planirate da prezentaciju na drugom računaru ili da ga pošaljete nekome u e-poruci. Kopiranje datoteke u istu fasciklu kao prezentacija omogućava da datoteke dostupne Microsoft Office PowerPoint 2007, tako da Power Point može da pronađe datoteke kada želite da ih reprodukujete. Ako koristite funkciju pakovanje za CD da premeštate datoteke, vaše veze će se automatski ažurirati. Ako ne koristite ovu funkciju, morate da biste ručno ažurirali sve veze tako što ćete dodati ili izbrisati zvučne datoteke.

Povezani i ugrađeni objekti u dokumentu

1 Ugrađeni objekat

2 Povezani objekat

Slika oblačića Izvorna datoteka koja sadrži povezani objekat

Podrazumevano, samo zvučne datoteke .wav (zvučni podaci za format datoteke) manje od 100 kilobajta (KB) svaki po veličini ugrađeni u prezentaciji. Sve ostale tipovi medijskih datoteka i .wav datoteke veće od 100 KB su povezane. Ako želite da .wav zvučna datoteka bude sadržana u prezentaciji, možete povećati veličinu ugrađene datoteke da biste maksimalno 50.000 KB (50 megabajta). Međutim, ovo ograničenje takođe se povećava ukupnu veličinu vaše prezentacije i može usporiti njene performanse.

Da bismo vam pomogli u odluci da li da ugradite ili povežete vaše zvučne datoteke, uzmite u obzir sledeću tabelu.

Tip datoteke

Kada je koristiti

Ugrađena datoteka

 • Veličina svake od vaših datoteka je do 100 kB (kolika je preporučena maksimalna veličina) i sve datoteke su .wav datoteke. Možete da ugradite datoteke u .wav formatu veličine do 50 megabajta (MB), ali to može da uspori performanse prezentacije.

 • Želite da sve zvučne datoteke budu sadržane unutar prezentacije, a ne povezane sa njom.

 • Ne nameravate da menjate izvorne datoteke.

Povezana datoteka

 • Veličina svake od vaših zvučnih datoteka je 100 kB ili više.

 • Nameravate da menjate izvorne datoteke.

 • Nameravate da koristite opciju paketa za CD da spakujete svoju prezentaciju na CD, u neku drugu fasciklu ili na neki drugi računar.

Vrh stranice

Utvrđivanje da li je zvuk povezan ili ugrađen

 1. U normalnom prikazu, kliknite na ikonu zvuk Slika ikone na slajdu koji želite da utvrdite povezanog ili ugrađenog status.

 2. U okviru Alatke za zvuk, na kartici Opcije , u grupi Opcije zvuka , kliknite na Pokretač dijaloga Slika ikone .

  Slika kartice „Opcije“ na kontekstualnoj kartici „Alatke za zvuk“

 3. U grupi Informacije, pored stavke Datoteka videćete natpis [sadržano u prezentaciji] (što znači da je zvuk ugrađen) ili putanju do zvuka (što znači da je zvuk povezan).

Vrh stranice

Povećavanje ili smanjivanje veličine ugrađenog zvuka

 1. Kliknite na ugrađenu ikonu zvuka Slika ikone .

 2. Na kontekstualnoj kartici Alatke za zvuk, na kartici Opcije , u grupi Opcije zvuka, povećajte maksimalnu veličinu zvučne datoteke tako što ćete uneti broj u polje Maksimalna veličina zvučne datoteke (kB). Možete je povećati do veličine od 50 MB ili je smanjiti na 1 kB.

  Slika kartice „Opcije“ na kontekstualnoj kartici „Alatke za zvuk“

Napomena : Promene ove postavke nisu retroaktivnih. Sve zvučne datoteke koje su bile povezane pre nego što ste povećali na Maksimalna veličina zvučne datoteke mora biti izbrisan , a zatim ponovo umetnute u prezentaciju ako želite da budu ugrađene. Skladu sa tim, sve zvučne datoteke koje su ugrađene pre nego što ste smanjili na Maksimalna veličina zvučne datoteke mora biti izbrisan , a zatim ponovo umetnute u prezentaciju ako želite da budu povezane.

Vrh stranice

Menjanje ugrađene zvučne datoteke u povezanu datoteku

Da biste smanjili veličinu datoteke prezentacije, ugrađene zvuke možete izbrisati, a zatim ih ponovo dodati kao povezane datoteke. Da biste ovo uradili, sačuvajte kopiju prezentacije u formi Veb stranica da biste smestili zvuke u posebnu fasciklu, izbrišite ugrađene zvuke, kopirajte ili premestite zvuke u fasciklu u kojoj se nalazi vaša prezentacija, a zatim dodajte povezane zvuke vašoj originalnoj prezentaciji.

Čuvanje ugrađenih zvukova u fascikli

 1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , postavite pokazivač Sačuvaj kao, a zatim izaberite stavku PowerPoint 97-2003 prezentacija.

 2. U okviru Ime datoteke otkucajte ime za Web stranicu.

 3. Sa liste Sačuvaj kao tip izaberite stavku Web stranica.

 4. Izaberite stavku Sačuvaj.

  PowerPoint će sačuvati ugrađene zvuke u zasebnoj fascikli s istim imenom kao datoteka koju ste snimili kao Web stranicu. Pošto smestite ove zvuke u zasebnu fasciklu, možete ih kopirati ili premestiti u fasciklu u kojoj se nalazi vaša prezentacija.

Brisanje ugrađenih zvukova

 1. U originalnoj prezentaciji, u normalnom prikazu kliknite na slajd koji sadrži zvuk koji želite da izbrišete.

 2. Kliknite na ikonu zvuka Slika ikone , a zatim pritisnite taster DELETE.

Da biste izbrisali više zvukova, ponovite ovaj postupak za svaki slajd koji sadrži datoteke koje želite da uklonite.

Zamena ugrađenih zvukova povezanim zvukovima

Pre nego što dodate zvukove u prezentaciju ponovo, kopirate ili premestite zvuke u istu fasciklu u kojoj se nalazi prezentacija, a zatim potvrdite i da podesiteMaksimalna veličina zvuk datoteke (KB) biti manja od veličine zvukova koje želite da uključite u prezentaciji.

 1. Kliknite na slajd kojem želite da dodate neki zvuk.

 2. Na kartici Umetanje, u grupi Medijski klipovi, kliknite na strelicu na dugmetu koja otvara listu Zvuk, a zatim izaberite stavku Zvuk iz datoteke.

  Slika kartice „Umetanje“

 3. Pronađite fasciklu koja sadrži zvučne datoteke koje ste upravo izbrisali, a zatim dvaput kliknite na datoteku koju želite da dodate.

Ponovite ovaj postupak za svaki slajd koji sadrži datoteke koje želite da dodate da biste dodali više zvukova.

Savet : Da biste pokrenuli prezentaciju koja sadrži povezane datoteke na drugom računaru, da biste distribuiramo prezentaciju na CD-u ili čuvanje prezentacije u fascikli ili na mreži, morate da kopirate prezentaciju i povezane datoteke. Da biste Kopiranje prezentacije i sve datoteke za podršku na CD ili da biste u jednu fasciklu ili deljenog mrežnog resursa, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , postavite da objavitei zatim kliknite na dugme paket za CD. Paket za CD će se automatski ažurirati sve veze do datoteka pakovanja sa prezentacijom. Kada ste pakovanje prezentacije, takođe je automatsko reprodukovanje, možete učiniti.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×