USLOVI LICENCIRANJA ZA MICROSOFT SOFTVER

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

MICROSOFT OFFICE VIEWER 2007

Ovi uslovi licenciranja predstavljaju ugovor između korporacije Microsoft (ili nekog njenog promotera u zavisnosti od toga gde živite) i vas. Pročitajte ih. Oni se primenjuju na softver koji je naveden iznad, što obuhvata i medij na kojem ste ga primili, ako postoji. Uslovi se takođe primenjuju na Microsoft

 • ispravke,

 • dodaci,

 • internet usluge i

 • usluge podrške

za ovaj softver, osim ako drugi uslovi ne prate ove stavke. Ako prate, primenjivaće se ti uslovi.

Pomoću softvera, prihvatite ovo E uslove. Ako ih ne prihvatite, koristite softver.

Ako poštujete ove uslove licenciranja, imate sledeća prava.

 1. INSTALACIJA I PRAVA KORIŠĆENJA.   

  1. Opšte.    Mogu li da instalirate i koristite bilo koji broj kopija softvera na uređajima. Softver možete da koristite samo za prikazivanje i štampanje datoteke kreirane u programu Microsoft Office softvera. Ne mogu da koristite softver za bilo koju drugu svrhu.

  2. Raspodelu.    Možete kopirati i Distribucija softvera, pod uslovom da:

   • svakoj kopiji je dovršeno i neizmenjenom, uključujući prezentaciju ovog ugovora za svakog korisnika prihvatanje; i

   • nedužnim, braniti i držite bezopasan Microsoft i njene podružnica i dobavljače iz bilo kog zahtevima, uključujući advokata naknade vezana za distribuciju softvera.

    Ne smete:

   • Distribucija softvera sa korporacija Microsoft softver koji mogu da koriste softver za poboljšavanje njegove funkcionalnosti

   • promenite bilo koji autorska prava, žig ili patenta obaveštenja u softver,

   • koristite Microsoft ili partnera ili dobavljača ime, logotip ili žigove za reklamiranje proizvoda ili usluga,

   • Distribucija softvera sa zlonamernog, vara ili nezakonito programima, ili

   • izmenite ili distribuiranje softver kako bi bilo koji deo postaje podleže izuzeti licenci. Licence za izuzeti je onaj koji zahteva kao uslova korišćenja, izmena ili raspodelu, koji

    • kôd se otkriva ili distribuira u izvorni kôd obrasca; ili

    • druge osobe imaju pravo da izmenite.

 2. Opseg licencu.    Softver je licenciran ne prodaje. Ovaj ugovor daje samo neke pravo da koristite softver. Microsoft zadržava sve druge prava. Osim ako zakon daje više prava uprkos ovom ograničenju, možete da koristite softver samo to izričito dozvoljeno u ovom ugovoru. Na taj način, mora da se pridržava tehnička ograničenja softvera koji samo vam omogućavaju da ga koristite za neke stvari. Ne smete

  1. zaobilazite tehnička ograničenja softvera;

  2. vršite reverzni inženjering, dekompilaciju ili rastavljanje softvera, osim i jedino u meri u kojoj zakon to izričito dozvoljava, uprkos ovom ograničenju;

  3. napravite više kopija softvera nego što je navedeno u ovom ugovoru ili što dozvoljava zakon, uprkos ovom ograničenju;

  4. objavite softver da bi ga drugi kopirali;

  5. iznajmljujete, dajete pod zakup ili pozajmljujete softver ili

  6. koristite softver za komercijalne usluge hostinga softvera.

 3. REZERVNU kopiju.    Može da napravite rezervnu kopiju softvera. Možete ga koristiti samo da biste ponovo instalirali softver.

 4. Dokumentaciju.    Svaka osoba koji ima važeći pristup vašem računaru ili unutrašnjoj mreži kopirati i koristiti dokumentaciju za vaše interne, referentne svrhe.

 5. PREBACITE na drugi uređaj.    Može da deinstalirate softver i da ga instalirate na drugom uređaju za upotrebu. Možda ne radite da biste delili licencu između uređaja.

 6. Ograničenja izvoza.    Softver podleže sad izvoz zakona i propisa. Moraju da budu usaglašene sa svim domaćem i izvoz zakona i propisa koji se odnose na softver. Ovi zakoni uključuju ograničenja odredišta, krajnjim korisnicima i upotrebom. Dodatne informacije potražite u članku https://aka.ms/exporting.

 7. Usluge podrške.    Zbog toga što ovaj softver „viđenom stanju”, možda nećemo pružati usluge podrške za njega.

 8. Ceo ugovor.    Ovaj ugovor i uslovi za dodatke, ažuriranja, Internet usluge i usluge podrške koje koristite predstavljaju ceo ugovor za na softver i usluge podrške.

 9. PRIMENJIVO PRAVO.   

  1. Sjedinjene Države.    Ako ste softver nabavili u Sjedinjenim Američkim Državama, Washington zakon upravlja tumačenje ovaj ugovor i odnosi se na tužbe zbog kršenja, bez obzira na neusaglašenost zakonskih principa. Zakon države ovde regulišu sve druge tužbe, uključujući tužbe u okviru državi potrošačke zakoni za zaštitu, nepoštenu konkurenciju zakona, a u delikt.

  2. Van Sjedinjenih Država.    Ako ste softver nabavili u nekoj drugoj zemlji, relevantni su zakoni te zemlje da primenite.

 10. Stupile na snagu.    Ovaj ugovor opisuje određene pravima. Možete da imate druge prava zakonu, vaša zemlja. Takođe mogu da imaju prava u odnosu na zabavu od koga ste softver nabavili. Ovaj ugovor, ne menja pravima zakonu, vaša zemlja ako relevantni su zakoni vaša zemlja ne dozvoljavaju ga da biste to uradili.

 11. Odricanje odgovornosti garancije.   Softver je licenciran „AS-je”. NOSITE RIZIK OD GA KORISTITE. MICROSOFT pruža bez izričite garancije, garancije ili uslova. MOŽETE DA IMATE DODATNA PRAVA KAO POTROŠAČ NA OSNOVU LOKALNIH ZAKONA KOJE OVAJ UGOVOR NE MOŽETE DA PROMENITE. U meri u kojoj to dozvoljava na osnovu lokalnih zakona, MICROSOFT ISKLJUČUJE podrazumevane garancije MERCHANTABILITY, fitnes za određenu svrhu i koje nisu intelektualne. 

 12. Ograničenja uključeno i ISKLJUČIVANJA šteta.   Možete OPORAVITI od korporacije MICROSOFT ili njenim DOBAVLJAČIMA samo direktne šteta najviše sad $5.00. Ne možete da OPORAVITE bilo koje druge štete, uključujući CONSEQUENTIAL, izgubili ZARADU, specijalno INDIRECT ili slučajne štete. 

  Ovo ograničenje se primenjuje

  1. na sve što je povezano sa softverom, uslugama, sadržajem (što obuhvata i kôd) na internet lokacijama nezavisnih proizvođača ili u njihovim programima i

  2. zahteve o kršenju ugovora, kršenje garancija, garancije ili uslova, strogu odgovornost ili drugi delikt u meri u kojoj je to dopušteno važećim zakonom.

   Ono se primenjuje čak i ako je korporacija Microsoft znala ili je trebalo da zna da postoji mogućnost nastanka štete. Gorenavedeno ograničenje ili izuzimanje možda ne važi za vas jer vaša zemlja možda ne dozvoljava izuzimanje ili ograničavanje nenamernih, posledičnih ili drugih šteta.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×