Učitavanje slika i drugih binarnog tipa podataka u Model podataka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

BLOB-ovima podataka, kao što su slike, možete da učitate u Model podataka iz izvora podataka koji podržavaju ovaj tip podataka kao što su SQL Server. Kada učitate bloba podatke u Model podataka, možete da vizuelizujete slika u Power View izveštaja.

Binarnog tipa kolone možete da skladištite veličinu velike podataka, kao što su slike. Velike podataka veličina je poznat kao binarni velike objekta (BLOBA). Power Query biblioteke funkcije, kao što su File.Contents i Web.Contents, možete da koristite i za učitavanje i skladište bloba sadržaj u model podataka.

Ubacite sliku u modelu podataka

Pretpostavimo da želite da ubacite sliku iz SQL Server baze podataka u modelu podataka. Upit uvozi listu imena proizvoda i slike. SQL Database

Učitavanje binarne podatke kolone, kao što su ThumbNailPhoto slika

  1. Učitavanje podataka u model podataka. Da biste saznali kako da uvezete podatke u model podataka, pogledajte članak Dodavanje upita u Excel radni list.

  2. Na kartici trake POWERPIVOT izaberite stavku Upravljanje.

  3. Na kartici trake Power Pivot dizajna , kliknite na dugme Svojstva tabele.

  4. U obrascu Svojstva tabele , odaberite kolonu Binarne podatke , kao što su ThumbNailPhoto. Ovo omogućava kolonu koja sadrži binarne podatke. Kliknite na dugme Sačuvaj.

    Binary
  5. Na kartici trake Power Pivot Više opcija kliknite na dugme Ponašanje tabele.

  6. U obrascu Ponašanje tabele , odaberite stavku za Identifikator reda, kao što su ID proizvoda, i odaberite stavku u Odeljku podrazumevana slika, kao što su ThumbNailPhoto. Kliknite na dugme u redu. Table Behavior

Vizuelizacija slike u Power View izveštaja.

Power View

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×