Učitavanje programskog dodatka Analysis ToolPak

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako je potrebno da izvršite složene statističke ili tehničke analize, možete da skratite postupak i uštedite vreme tako što ćete koristiti programski dodatak Analysis ToolPak. Za svaku analizu vi obezbeđujete podatke i parametre, a alatka koristi odgovarajuće statističke ili tehničke makro funkcije da bi izračunala i prikazala rezultate na izlaznoj tabeli. Neke alatke stvaraju grafikone kao dodatak izlaznim tabelama.

Funkcije za analizu podataka mogu u datom trenutku da se koriste samo na jednom radnom listu. Kada analizu podataka sprovodite nad grupisanim radnim listovima, rezultati će se pojaviti na prvom radnom listu, a na ostalim radnim listovima će se pojaviti prazne oblikovane tabele. Da biste na ostalim radnim listovima obavili analize podataka, alatku za analizu morate da pokrenete na svakom listu posebno.

Analysis ToolPak obuhvata alatke opisane u sledećem odeljcima. Da biste pristupili ovim alatkama, na kartici Podaci, u grupi Analiza kliknite na dugme Analiza podataka. Ako komanda Analiza podataka nije dostupna, morate učitati programski dodatak Analysis ToolPak.

Učitavanje i aktiviranje Analysis ToolPak

 1. Izaberite karticu Datoteka, izaberite stavku Opcije, a zatim izaberite kategoriju Programski dodaci.

  Ako koristite Excel 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , a zatim kliknite na dugme Opcije programa Excel

 2. Na listi Upravljanje izaberite stavku Programski dodaci za Excel, a zatim kliknite na dugme Idi.

  Ako koristite Excel za Mac, u meniju datoteka izaberite stavke Alatke > Excel u ovom

 3. U polju Programski dodaci potvrdite izbor u polju za potvrdu Analysis ToolPak , a zatim kliknite na dugme u redu.

  • Ako programski dodatak Analysis ToolPak nije naveden u okviru Dostupni programski dodaci, kliknite na dugme Potraži da biste ga pronašli.

  • Ako dobijete obaveštenje da Analysis ToolPak trenutno nije instaliran na računaru, kliknite na dugme Da da biste ga instalirali.

Napomena : Da biste uključili funkcije programa Visual Basic for Application (VBA) za programski dodatak Analysis ToolPak, možete da učitate programski dodatak Analysis ToolPak - VBA na isti način na koji ste učitali Analysis ToolPak. U okviru Dostupni programski dodaci potvrdite izbor Analysis ToolPak - VBA.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog preveli, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Izvršavanje statističke i tehničke analize pomoću programskog dodatka Analysis ToolPak.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×