Učinite pozadinu prozirnom pomoću programa Publisher

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Pozadinu publikacije možete da učinite prozirnom ili svetlijom kako biste mogli bolje da vidite tekst.

  1. Otvorite predložak ili publikaciju, izaberite stavke Dizajn stranice > Master stranice >Uređivanje master stranica i odaberite stavku „Master stranica“.

    Snimak ekrana padajućeg menija „Uređivanje mastera stranice“ u programu Publisher.

  2. Izaberite stavke Dizajn stranice > Pozadina > Više pozadina.

    Više pozadina

  3. Izaberite stavku „Popuna slikom ili teksturom“ i u okviru Prozirnost otkucajte 80% ili više da biste sliku učinili svetlijom.

    Oblikovanje pozadine Transpency klizač

  4. Ako želite da se slika u pozadini vidi kroz tekst, okvir za tekst učinite prozirnim. Kliknite na okvir za tekst, izaberite stavke Oblikovanje okvira za tekst > Boje i linije > Efekti popune > Bez popune.

Napomena:  Neki predlošci dizajnirani su sa neprozirnim okvirima za tekst i morate da izvršite ovaj korak za svaki okvir za tekst u publikaciji da biste ih učinili prozirnim.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×