Učinite kontrolu obaveznom

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako želite da biste zahtevali od korisnika da unesu vrednost u kontrola kada popunjavaju obrazac, morate proveriti polja koja kontrola je povezana sa obavezno polje. Na primer, da biste se osigurali da korisnik izabere u polju za potvrdu da biste označili usaglašenost sa sa korisnikom, možete da napravite polje povezan sa u polju za potvrdu obavezno polje.

U zavisnosti od procedure koju ste koristili da biste kontrolu učinili obaveznom i od toga da li korisnik popunjava obrazac zasnovan na vašem predlošku obrasca pomoću Web pregledača, obavezna kontrola se može prikazati na neki od sledećih načina:

 • Kao standardno obaveštenje o grešci, koje se sastoji od crvene zvezdice ili isprekidane crvene ivice i Ekranska napomena koja glasi Ne može da bude prazno.

 • Kao prilagođena poruka o grešci koja se prikazuje u dijalogu.

Ovaj članak sadrži:

Pitanja kompatibilnosti

Prikažite standardnu grešku poruku kada kontrola ostane prazna

Prikaz u prilagođenu poruku o grešci kada kontrola ostane prazna

Pitanja kompatibilnosti

Prilikom dizajniranja predloška obrasca u programu InfoPath, možete odabrati određene kompatibilnosti režim za dizajniranje predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Kada predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem bude objavljena na serveru na InfoPath Forms Services, a zatim omogućenih za pregledač, obrasce zasnovane na predlošku obrasca se prikazuje u Veb pregledaču. Prilikom dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, neke kontrole nisu dostupne u oknu zadatka kontrole , zato što ih nije moguće prikazati u Veb pregledaču.

Neke funkcije provere valjanosti podataka drugačije rade u Web pregledaču nego u programu InfoPath. Na primer, kada dodate proveru valjanosti podataka kontroli, kreirate tekst objašnjenja koji će biti prikazan kada korisnik unese nevažeće podatke u tu kontrolu. Možete da podesite da se ovaj tekst objašnjenja pojavljuje u ekranskoj napomeni i da opcionalno dopustite korisnicima da prikažu obaveštenje koje sadrži dodatne informacije ili možete da podesite da se obaveštenje automatski pojavi kada korisnik unese nevažeće podatke. Obaveštenja se ne mogu prikazati automatski za obrasce prikazane u Web pregledaču, ali korisnici i dalje mogu da vide ekransku napomenu i opcionalno prikažu obaveštenje koje sadrži dodatne informacije.

Lista kontrola koje se može postaviti kao obavezna polja

U sledećoj tabeli navedene su Microsoft Office InfoPath 2007 kontrole koje se mogu postaviti kao obavezne, kao i to da li su dostupne u predlošcima obrazaca kompatibilnim sa pregledačem.

Kontrole koje podržavaju validacije podataka

Da li je dostupna za predložak obrasca omogućen za pregledač?

Polje za potvrdu

Da

Odabirač datuma

Da

Okvir padajuće liste

Da

Okvir sa listom opcija

Da

Dugme opcije

Da

Okvir za tekst

Da

Okvir za obogaćeni tekst

Da

Lista sa znacima za nabrajanje, numerisana lista ili obična lista

Ne

Kombinovani okvir

Ne

Napomena : Većina kontrola koje se mogu postaviti po potrebi imaju polje za potvrdu ne može da bude prazno u dijalogu Svojstva kontrole . Ako potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu, napravite polja povezana sa koja kontrolišu obavezno polje. Međutim, dijalog Svojstva okvira za obogaćeni tekst nema ne može da bude prazno polje za potvrdu, tako da morate da kreirate u prilagođenu poruku o grešci za njega tako što ćete slediti proceduru "Prikazivanje na prilagođenu poruku o grešci kada kontrola ostane prazna" kasnije u ovom članku.

Vrh stranice

Prikazivanje standardne poruke o grešci kada kontrola ostane prazna

Većina kontrola koje se mogu postaviti po potrebi imaju polje za potvrdu ne može da bude prazno u dijalogu Svojstva kontrole . Ako potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu, napravite polje za kontrolu obavezno polje.

Napomena : Ako ne možete da potvrdite izbor u polju za potvrdu ne može da bude prazno ili ako se ne pojavljuje u polju za potvrdu, morate da kreirate u prilagođenu poruku o grešci.

 1. Kliknite na kontrolu koju želite da učinite obaveznom.

 2. U meniju Oblikovanje izaberite stavku Svojstva kontrole.

 3. Izaberite karticuPodaci.

 4. U odeljku Validacija i pravila potvrdite izbor Ne može da bude prazno.

Vrh stranice

Prikazivanje prilagođene poruke o grešci kada kontrola ostane prazna

 1. Kliknite na kontrolu za koju želite da prikažete prilagođenu poruku o grešci.

 2. U meniju Oblikovanje izaberite stavku Validacija podataka.

 3. Kliknite na dugme Dodaj.

 4. U prvom polju u grupi Ako je ovaj uslov ispunjen izaberite stavku Izaberite polje ili grupu, a zatim izaberite polje ili grupu sa kojom je kontrola povezana.

 5. U drugom polju izaberite stavku je prazan.

 6. Potvrdite izbor Prikaži poruke u dijalogu čim korisnik unese nevažeće podatke da biste automatski prikazali poruke u dijalogu ukoliko korisnik unese nevažeće podatke.

  Napomena : Korisnik koji popunjava obrazac pomoću Web pregledača videće samo ekransku napomenu pošto se poruke u dijalogu ne mogu automatski prikazivati u Web pregledaču.

 7. U okvir Ekranski savet ukucajte tekst koji želite da prikažete kada korisnik postavi pokazivač na kontrolu ili klikne desnim tasterom miša na kontrolu.

 8. U polje Poruka upišite tekst koji želite da se prikaže u dijalogu odmah ili kada korisnik zatraži više detalja.

  Napomena : Ekranska napomena za greška u validaciji podataka neće prikazati za kontrole koje imaju podrazumevanim ekranska napomena postavite na kartici Više opcija u dijalogu Svojstva kontrole . Ovo ponašanje pomaže da biste se uverili da je ime kontrole precizno preneo korisnicima koji koriste čitači ekrana.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×