Trenutna analiza podataka

Analiza podataka je zahtevala određen rad, ali sada je za to potrebno svega nekoliko koraka. Možete trenutno da napravite različite tipove grafikona, uključujući linijske i stubičaste grafikone, ili da dodate male grafikone (koji se zovu mini-grafikoni). Možete takođe da primenite stil tabele, napravite izvedene tabele, brzo umetnete ukupne vrednosti i promenite uslovno oblikovanje.

  1. Izaberite ćelije koje sadrže podatke koje želite da analizirate.

  2. Kliknite na dugme Brza analiza Slika dugmeta koje se pojavljuje ispod i desno od izabranih podataka (ili pritisnite kombinaciju tastera CRTL + Q).

Podaci izabrani dugmetom Sočivo za brzu analizu su vidljivi

  1. U galeriji Brza analiza izaberite željenu karticu. Na primer, izaberite Grafikoni da biste videli podatke u grafikonu.

Kartica „Grafikoni“

  1. Izaberite opciju ili samo postavite pokazivač na neku stavku da biste videli pregled.

Primetićete da opcije koje možete da odaberete nisu uvek iste. Do toga dolazi zato što se opcije menjaju na osnovu tipa podataka koji ste izabrali u radnoj svesci.

Koju funkciju analize treba da koristim?

Ako niste sigurni koju opciju analize da izaberete, evo brzog pregleda.

Oblikovanje vam omogućava da istaknete delove podataka tako što ćete dodati trake podataka i boje. Ovo vam, između ostalog, omogućava da brzo vidite visoke i niske vrednosti.

Kartica „Oblikovanje“

Grafikoni Excel preporučuje različite grafikone na osnovu tipa podataka koji ste izabrali. Ako ne vidite ono što želite, kliknite na dugme Još grafikona.

Kartica „Grafikoni“

Ukupne vrednosti omogućavaju vam da izračunate brojeve u kolonama i redovima. Na primer, Rastući zbir ubacuje ukupnu vrednost koja se povećava kako dodajete stavke u podatke. Kliknite na crne strelice sa desne i leve strane da biste videli dodatne opcije.

Kartica „Ukupne vrednosti“

Tabele olakšavaju filtriranje i sortiranje podataka. Ako ne vidite željeni stil tabele, kliknite na dugme Još.

Kartica „Tabele“

Mini-grafikoni predstavljaju male grafikone koje možete da prikažete uz podatke. Oni pružaju brz način prikazivanja trendova.

Kartica „Mini-grafikoni“

Primenjuje se na: Excel 2013Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik