Trajno brisanje zapisa u Menadžeru za poslovne kontakte

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada izbrišete kontakt, poslovni kontakt, poslovna prilikaili poslovni projekatzapis, ona se premešta u fasciklu " Izbrisane stavke " u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook. Zato što ovaj ne pražnjenja fascikle, preporučujemo da povremeno ispraznite da biste sačuvali prostor u poštanskom sandučetu.

Napomena : Samo vlasnik baze podataka može trajno da izbriše zapis iz fascikle Izbrisane stavke.

  1. U meniju Izaberite izaberite Listu fascikli, a zatim kliknite na dugme da biste otvorili Okno za navigaciju.

  2. U oknu Lista fascikli, u odeljku Menadžer za poslovne kontakte kliknite desnim tasterom miša na stavku Izbrisane stavke, a zatim izaberite stavku Isprazni fasciklu „Izbrisane stavke“.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×