Traženje skrivenih i ličnih podataka u prezentacijama

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako planirate da delite elektronski primerak Microsoft Office PowerPoint prezentacije ili da objavite prezentaciju na Webu, preporučuje se da proverite da li prezentacija sadrži skrivene ili lične podatke koji mogu biti uskladišteni u samoj prezentaciji ili u svojstvima dokumenta (metapodatak). Pošto ove skrivene informacije mogu da otkriju detalje o vašoj organizaciji ili o samom dokumentu koje ne želite da drugi znaju, te skrivene podatke je moguće prethodno ukloniti.

Ovaj članak sadrži objašnjenja o tome kako nadzor dokumenta u programu Microsoft Office PowerPoint 2007 može da vam pomogne u pronalaženju i uklanjanju skrivenih i ličnih podataka iz prezentacija.

Ovaj članak sadrži:

Koje tipove skrivenih i ličnih podataka čuvaju u prezentacijama?

Koje informacije "nadzor dokumenta" možete da pronađete i uklonite iz prezentacije?

Kako pronaći i uklanjanje skrivenih podataka i ličnih informacija iz prezentacija.

Koji se tipovi skrivenih i ličnih podataka čuvaju u prezentacijama?

U PowerPoint prezentaciji može se sačuvati nekoliko tipova skrivenih i ličnih podataka. Te informacije se ne moraju odmah videti prilikom pregledanja prezentacije u programu Office PowerPoint 2007 ili tokom projekcije slajdova, ali će drugima biti moguće da vide ili izvuku podatke iz vaše prezentacije.

Skrivene informacije mogu biti one koje Office PowerPoint 2007 dodaje u prezentaciju da bi vam omogućio saradnju sa kolegama prilikom izrade prezentacije. Te informacije mogu da obuhvate i podatke koje ste namerno označili kao skrivene.

PowerPoint prezentacije mogu da sadrže sledeće tipove skrivenih i ličnih podataka:

 • Komentare i beleške napisane perom    Ako ste prilikom izrade prezentacije sarađivali sa drugim osobama, ta prezentacija može da sadrži elemente poput komentara ili beleški napisanih perom. To drugima omogućuje da vide imena ljudi koji su sarađivali sa vama na prezentaciji, komentare redaktora i promene koje ste načinili u prezentaciji.

 • Svojstva dokumenta i lične informacije    Svojstva dokumenta, poznat i kao metapodatak, sadrže detalje o prezentaciji kao što su autor, tema i naslov. Svojstva dokumenta takođe sadrže podatke koje je automatski zadržavaju Office programima, kao što su ime osobe koja je nedavno sačuvani dokument i datum kada je dokument kreiran. Ako ste koristili određene funkcije, dokument može da sadrži i dodatne vrste ličnih podataka (PII), kao što su zaglavlja e-pošte, informacije o slanju na redigovanje, usmerene liste primalaca i informacije o putanji datoteke za objavljivanje Veb stranica.

 • Nevidljivi sadržaj na slajdu    Prezentacija može da sadrži objekte koji se ne vide zato što su oblikovani kao nevidljivi.

 • Sadržaj izvan slajda    PowerPoint prezentacije mogu da sadrže objekte koji nisu odmah uočljivi zato što su odvučeni u oblast izvan slajda. To mogu biti okviri za tekst, clip art, grafika i tabele.

 • Beleške u prezentaciji    Odeljak „Beleške“ u PowerPoint prezentaciji ponekad sadrži tekst koji ne želite da delite sa drugim osobama, naročito ako su te beleške namenjene samo onome ko vodi prezentaciju.

 • Svojstva servera dokumenata    Ako je prezentacija smeštena negde na serveru za upravljanje dokumentima, na primer na lokaciji „Radni prostor dokumenata“ ili u biblioteci zasnovanoj na sistemu Microsoft Windows SharePoint Services, ona može sadržati još neka svojstva ili informacije u vezi sa lokacijom tog servera.

 • Prilagođeni XML podaci    Prezentacije mogu da sadrže prilagođene XML podatke koji se ne vide u samom dokumentu. Nadzor dokumenta može da pronađe i ukloni ove XML podatke.

Vrh stranice

Koje informacije nadzor dokumenta može da pronađe i ukloni iz prezentacija?

Nadzor dokumenta u programu Office PowerPoint 2007 sadrži nekoliko različitih nadzora koji vam omogućavaju da pronađete i uklonite skrivene i lične podatke specifične za PowerPoint prezentacije. U sledećoj tabeli možete pregledati različite tipove skrivenih i ličnih podataka koje nadzor dokumenta može da pronađe i ukloni iz prezentacija.

Napomena : Ako je vaša organizacija prilagodila nadzor dokumenta dodavanjem nadzornih modula, imaćete mogućnost da proverite sadrži li prezentacija i neke druge tipove informacija.

Office PowerPoint 2007

Ime nadzornika

Pronalazi i uklanja

Komentari i beleške

 • Komentare

 • Beleške napisane perom

Svojstva dokumenta i lične informacije

 • Svojstva dokumenta, uključujući informacije sa kartica Rezime, Statistički podaci i Prilagođeno u dijalogu Svojstva dokumenta

 • Zaglavlja za e-poštu

 • Usmerenu listu primalaca

 • Informacije „Pošalji na redigovanje“

 • Svojstva servera dokumenta

 • Informacije o smernicama za upravljanje dokumentima

 • Informacije o tipu sadržaja

 • Putanja datoteke za objavljivanje Veb stranica

Nevidljivi sadržaj na slajdu

 • Objekti koji nisu vidljivi zato što su oblikovani kao nevidljivi

  Napomena : Ovaj nadzornik ne otkriva objekte koji su prekriveni drugim objektima.

Sadržaj izvan slajda

 • Sadržaj ili objekti koji se ne vide odmah u prezentaciji zato što su povučeni izvan slajda, u koje spadaju:

  • Clip art

  • Okviri za tekst

  • Grafika

  • Tabele

   Napomena : Nadzor dokumenta ne otkriva niti uklanja animirane objekte izvan slajda.

Beleške u prezentaciji

 • Tekst koji se dodaje odeljku „Beleške“ u prezentaciji

Napomena : Nadzor dokumenta ne može da ukloni slike koje se dodaju odeljku „Beleške“ u prezentaciji.

Prilagođeni XML podaci

 • Prilagođeni XML podaci koji se mogu uskladištiti unutar prezentacije

Vrh stranice

Kako da pronađete i uklonite skrivene i lične podatke iz prezentacija?

Nadzor dokumenta možete da koristite za pronalaženje i uklanjanje skrivenih i ličnih podataka u PowerPoint prezentacijama koje su kreirane u programu Office PowerPoint 2007 i njegovim prethodnim verzijama. Preporučuje se da upotrebite nadzor dokumenta pre deljenja elektronskog primerka vaše prezentacije, na primer pre nego što je priložite uz e-poruku ili je objavite na Webu.

 1. Otvorite prezentaciju u kojoj želite da pronađete skrivene i lične podatke.

 2. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , kliknite na dugme Sačuvaj kao, a zatim otkucajte ime u polju ime datoteke da biste sačuvali kopiju originalne prezentacije.

  Važno : Preporučuje se da nadzor dokumenta koristite na kopiji originalnog dokumenta zato što nije uvek moguće vratiti u prethodno stanje one podatke koje nadzor dokumenta ukloni.

 3. U kopiji originalne prezentacije, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta pokazivač na stavku pripremai zatim izaberite stavku Proveri dokument.

 4. U dijalogu "Nadzor dokumenta" potvrdite izbor u poljima za potvrdu da biste odabrali tipove skrivenog sadržaja koje želite da proverite. Više informacija o pojedinačnim Nadzori potražite u članku koje informacije "nadzor dokumenta" možete da pronađete i uklonite iz prezentacije?

 5. Izaberite stavku Nadzor.

 6. Pregledajte rezultate nadzora u dijalogu Nadzor dokumenta.

 7. Kliknite na dugme Ukloni sve pored rezultata dobijenih pretragom za one tipove skrivenog sadržaja koje želite da uklonite iz dokumenta.

  Važno : 

  • Ako iz prezentacije uklonite skriveni sadržaj, tu radnju možda nećete moći da poništite klikom na dugme Opozovi radnju.

  • Ako želite da uklonite skrivene podatke i lične informacije iz prezentacija koje čuvate u formatu OpenDocument prezentacije (.odp), moraćete da pokrenete funkciju „Nadzor dokumenta“ pri svakom čuvanju prezentacije u ovom formatu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×