Traženje skrivenih i ličnih podataka u dokumentima

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako planirate da sa klijentima ili kolegama delite elektronski primerak nekog Microsoft Office Word dokumenta, preporučuje se da proverite da li dokument sadrži skrivene ili lične podatke koji mogu da budu uskladišteni u samom dokumentu ili u njegovim svojstvima (metapodatak). Pošto ove skrivene informacije mogu da otkriju detalje o vašoj organizaciji ili o samom dokumentu koje ne želite da delite sa drugima, njih je poželjno pre deljenja dokumenta drugima.

Ovaj članak sadrži objašnjenja o tome kako nadzor dokumenta u programu Microsoft Office Word 2007 može da vam pomogne u pronalaženju i uklanjanju skrivenih i ličnih podataka iz dokumenata.

Ovaj članak sadrži:

Koje tipove skrivenih i ličnih podataka čuvaju u Word dokumentima?

Koje informacije "nadzor dokumenta" možete da pronađete i ukloni iz Word dokumenata?

Kako pronaći i uklanjanje skrivenih podataka i ličnih informacija u Word dokumentima?

Koji se tipovi skrivenih i ličnih podataka čuvaju u Word dokumentima?

U Word dokumentu može se sačuvati nekoliko tipova skrivenih i ličnih podataka. Te informacije se ne moraju odmah videti prilikom pregledanja dokumenta u programu Office Word 2007, ali će drugima biti moguće da ih vide ili izvuku iz dokumenta.

Skrivene informacije mogu biti one koje Office Word 2007 dodaje dokumentu da bi vam omogućio saradnju sa kolegama prilikom pisanja i uređivanja tog dokumenta. Te informacije mogu da obuhvate i podatke koje ste namerno označili kao skrivene.

Word dokumenti mogu da sadrže sledeće tipove skrivenih i ličnih podataka:

 • Komentare, oznake revizije teksta iz praćenih promena, verzije i beleške napisane perom    Ako ste na dokumentu radili u saradnji s kolegama, on može da sadrži elemente poput redaktorskih oznaka iz praćenih promena, komentara, beležaka napisanih perom ili verzija. Drugim osobama to omogućuje da vide imena osoba koje su radili na vašem dokumentu, redaktorske komentare i promene koje su izvršene u dokumentu.

 • Svojstva dokumenta i lične informacije    Svojstva dokumenta, poznat i kao metapodatak, sadrže detalje o dokumentu kao što su autor, tema i naslov. Svojstva dokumenta takođe sadrže podatke koje je automatski zadržavaju Office programima, kao što su ime osobe koja je nedavno sačuvani dokument i datum kada je dokument kreiran. Ako ste koristili određene funkcije, dokument može da sadrži i dodatne vrste ličnih podataka (PII), kao što su zaglavlja e-pošte, informacije o slanju na redigovanje, usmerene liste primalaca i imena obrazaca.

 • Zaglavlja, podnožja i vodeni žigovi    Word dokumenti mogu da sadrže informacije u zaglavljima i podnožjima. Takođe, Word dokumentu možete dodati i vodeni žig.

 • Skriveni tekst    Word dokumenti mogu da sadrže tekst koji je oblikovan kao skriveni tekst. Ako ne znate da li dokument sadrži skriveni tekst, možete da upotrebite nadzor dokumenta da biste ga pronašli.

 • Svojstva servera dokumenta    Ako je dokument sačuvan na lokaciji na serveru za upravljanje dokumentima, kao što je lokacija radnog prostora dokumenta ili biblioteka koja se zasniva na sistemu Microsoft Windows SharePoint Services, on može da sadrži dodatna svojstva dokumenta ili informacije vezane za ovu lokaciju servera.

 • Prilagođeni XML podaci    Dokumenti mogu da sadrže prilagođene XML podatke koji nisu vidljivi u samom dokumentu. Nadzor dokumenta može da pronađe i ukloni ove XML podatke.

Vrh stranice

Koje informacije nadzor dokumenta može da pronađe i ukloni iz Word dokumenata?

Nadzor dokumenta u programu Office Word 2007 sadrži nekoliko različitih nadzora koji vam omogućavaju da pronađete i uklonite skrivene i lične podatke specifične za Word dokumente. U sledećoj tabeli možete pregledati različite tipove skrivenih i ličnih podataka koje nadzor dokumenta može da pronađe i ukloni iz Word dokumenata.

Napomena : Ako je vaša organizacija prilagodila nadzor dokumenta dodavanjem nadzornih modula, imaćete mogućnost da proverite da li dokumenti sadrže dodatne tipove informacija.

Office Word 2007

Ime nadzornika

Pronalazi i uklanja

Komentari, revizije, verzije i beleške

 • Komentare

 • Redaktorske oznake teksta iz praćenih promena

 • Informacija o verziji dokumenta

 • Beleške napisane perom

Svojstva dokumenta i lične informacije

 • Svojstva dokumenta, uključujući informacije sa kartica Rezime, Statistički podaci i Prilagođeno u dijalogu Svojstva dokumenta

 • Zaglavlja za e-poštu

 • Usmerenu listu primalaca

 • Informacije „Pošalji na redigovanje“

 • Svojstva servera dokumenta

 • Informacije o smernicama za upravljanje dokumentima

 • Informacije o tipu sadržaja

 • Informacije o vezama podataka i polja za povezane podatke (poslednja vrednost biće konvertovana u tekst)

 • Korisničko ime

 • Naziv predloška

Zaglavlja i podnožja stranica

 • Informacije u zaglavljima dokumenata

 • Informacije u podnožjima dokumenata

 • Vodeni žigovi

Skriveni tekst

 • Tekst koji se oblikuje tako da bude skriven (efekat fonta koji je dostupan u dijalogu Font)

  Napomena : Ovaj nadzornik ne može da pronađe tekst koji je skriven drugim metodima (na primer, beli tekst na beloj pozadini).

Prilagođeni XML podaci

 • Prilagođeni XML podaci koji se mogu uskladištiti unutar dokumenta

Vrh stranice

Kako da pronađete i uklonite skrivene i lične podatke iz Word dokumenata?

Nadzor dokumenta možete da koristite za pronalaženje i uklanjanje skrivenih i ličnih podataka u Word dokumentima koji su kreirani u programu Office Word 2007 i njegovim prethodnim verzijama. Preporučuje se da upotrebite nadzor dokumenta pre deljenja elektronskog primerka vašeg dokumenta, na primer pre nego što ga priložite e-poruci.

 1. Otvorite Word dokument u kome želite da pronađete skrivene i lične podatke.

 2. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , kliknite na dugme Sačuvaj kao, a zatim otkucajte ime u polju ime datoteke da biste sačuvali kopiju originalnog dokumenta.

  Važno : Preporučuje se da nadzor dokumenta koristite na kopiji originalnog dokumenta zato što nije uvek moguće vratiti u prethodno stanje one podatke koje nadzor dokumenta ukloni.

 3. U kopiji originalnog dokumenta, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta pokazivač na stavku pripremai zatim izaberite stavku Proveri dokument.

 4. U dijalogu "Nadzor dokumenta" potvrdite izbor u poljima za potvrdu da biste odabrali tipove skrivenog sadržaja koje želite da proverite. Više informacija o pojedinačnim Nadzori potražite u članku koje informacije "nadzor dokumenta" možete da pronađete i ukloni iz Word dokumenata?

 5. Izaberite stavku Nadzor.

 6. Pregledajte rezultate nadzora u dijalogu Nadzor dokumenta.

 7. Kliknite na dugme Ukloni sve za rezultate rezultata nadzora kako biste odabrali tipove skrivenog sadržaja koje želite da uklonite iz dokumenta.

  Važno : 

  • Ako uklonite skriveni sadržaj iz dokumenta, možda nećete moći da ga vratite klikom na dugme Opozovi radnju.

  • Ako želite da uklonite skrivene podatke i lične informacije sa dokumentom koji sačuvate u formatu OpenDocument teksta (.odt), morate da pokrenete funkciju "nadzor dokumenta" svaki put kada sačuvate dokument u ovom formatu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×