Traženje osoba u programu Skype za posao

Traženje osoba u programu Skype za posao

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako ste korisnik Skype , znate kako je lako da pronađete i da se povežu sa prijateljima Skype tako što ćete uraditi jednostavno pretraživanje Skype direktorijuma. Kada vaš administrator ima omogućen ovu opciju, možete da pretražujete istom direktorijumu pomoću Skype za posao.

 1. U polju za pretragu otkucajte osobe Skype puno ime ili e-adresa.

 2. Izaberite karticu Skype direktorijuma da biste pretražili direktorijum.

  Kada je istaknuta Skype direktorijuma, možete da pronađete osobe koje imaju Skype naloga.
 3. Kad vidite na listi za osobu koju želite da dodate, postavite pokazivač na sliku da biste videli opcije (kao što je poruka, glas poziva, video poziv ili Dodaj u kontakte).

 4. Ako želite da ih dodate u neku od svojih grupa, kliknite desnim tasterom miša na sliku > Dodaj u omiljene lokacije ili Dodaj na spisak kontakata.

  Važno: nakon dodavanja osobe na spisak kontakata, njihov status je na čekanju. Treba da se prijavite u Skype i prihvatite zahtev za razgovor.

 5. Ako ste poslali vaš Skype kontakt zahtev i nikada ne primaju ga, zatražite da vam pošalje zahtev za ćaskanje. U ovim situacijama koje često uspostavlja veze između ove dve usluge.

Možete i ne možete da uradite

 • Skype za posao na Mac računaru ne postoji mogućnost da biste potražili i komunikaciju sa osobama koje koriste besplatnu aplikaciju Skype.

 • Dok mogu tražili i pronašli Skype korisnike, oni mogu ne tražili i pronašli Skype za posao korisnika.

 • Osobe koje koriste Skype za posao (Lync) ne možete da pretražujete iz Skype direktorijuma. IT sektor odlučuje da li želite da koristite ovaj interfejs ili neki gde možete da pretražujete iz Skype direktorijuma.

  Naporedno poređenje Skype za posao stranice kontakata i stranice Skype za posao (Lync)

Načini za pretraživanje Skype direktorijuma

Postoji nekoliko načina možete da pretražujete Skype direktorijuma. Svaki deo informacije koje dodajete u polju za pretragu pomaže Sužavanje na listi rezultata pretrage daje. Evo nekoliko primera:

Pretraži prema

Primer

Ime (potpunu ili delimičnu)

Sava, Sean Chai

Skype Ime

SC0199

Lokacija

u Chicago u Ilinois

e-adresu

SeanChai@contoso.com

Microsoft nalog

SeanChai@hotmail.com

Šta ako pretrage ne radi?

Pre nego što možete da pretražujete iz Skype direktorijuma, koje administrator mora da biste podesili prekidača u u vašoj organizaciji Skype za posao usluge da biste dozvolili da ga. Pogledajte ova uputstva: omogućite korisnicima da obratite se drugim Skype korisnicima.

Kako se razlikuju Skype kontakata iz Skype za posao kontakata?

organizacija koristi Skype za posao da biste omogućili zaposlenih za saradnju, sastanci i deljenje. Skype korisnike da se povežete sa Skype za posao korisnicima, ali ne možete da koristite sledeće funkcije Skype za posao :

 • Skype za posao sastanka ili konferencije usluge

  Savet: Pozvani sastanka goste koji nemaju Skype za posao da se pridružite sastanku pomoću aplikacija Skype za posao Veb.

 • Audio pozivi grupe

 • Bela tabla (saradnju alatka koja se koristi tokom sastanaka Skype za posao )

 • Radne površine i deljenje programa – uključujući izlaganje PowerPoint projekcije slajdova

 • Prenos datoteka (kao što je Excel, Word ili PowerPoint datoteke)

Pored toga, Skype korisnicima možete da koristite Skype direktorijuma da biste pronašli Skype za posao kontakti, zato Skype za posao korisnici nisu navedene tamo. Skype korisnik koji žele da biste dodali korisnika Skype za posao njegovo ili njeno listu kontakata mora da kreira kontakta pomoću punu e-adresu Skype za posao korisnika, kao što su seanchai@contoso.com.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Dodavanje kontakta

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×